Petice proti přijímání nelegálních imigrantů na území ČR

Quoted post

Dan Mach

#244

2016-10-01 14:22

Nadále opomíjíte to podstatné - za krizi v Sýrii může hlavně Bašár Asad, kterému se připisuje vina za smrt nejméně 200 tis. Syřanů za dobu, než v roce 2011 propukla revoluce proti jeho vládě (o dalších válečných statisících se raději nikdo nezmiňuje). A dalším viníkem je Rusko, které se v zemi přímo vojensky angažuje, protože zde má 2 vojenské základny, které si chce za každou cenu zachovat. Ne náhodou jak Asadova armáda, tak Rusové útočí především na protiasadovské povstalce, nikoli na islamistické teroristy v Daeš. Tím sledují cíl, aby se tito povstalci přidali k Daeš, a tam pak budou zničeni armádami mezinárodní koalice, jejíž nasazení zatím brání hlavně Rusko.

A co se týká utečenců, tak i zde padá hlavní díl viny na Rusko a jeho spojence Asada. Ti totiž začali loni s masívními operacemi směrem na povstalce u tureckých hranic, odkud utíkají statisíce civilistů do Turecka. Těm se rozdávali letáky popisující cestu do Evropy a kdosi tajemný jim platil dopravu přes Balkán. Proč jim asi Srbové přistavovali vlaky a autobusy, aby dojeli rychleji na sever k hranicím Evropské unie? Pokud by nebyly důkazy pro to, že to financovalo Rusko, asi by se jen těžko dokázali takto jednoznačně vyjádřit vrcholní politici typu ministra zahraničí nebo ministra obrany.

A co se týká bombardování nemocnic a humanitárních konvojů, tak to tajemník OSN (pro zemanovu lůzu - OSN není součástí EU) prohásil za vojenský zločin.

Pokud navrhujete imigranty odvézt do země, která krizi způsobila, resp. se na jejím udržení účinně podílí, tedy do Ruska, možná bych s vámi i souhlasil, ale na druhou stranu bych to těm utečencům nepřál. Oni utíkají z války. My jsem válku už nezažili (mimochodem díky existenci EU), takže nevíme, co to je za hrůzu.

Odpovědi

Martin Pospíšil
Brno

#437 Re:

2016-10-08 01:23:31

#244: Dan Mach -  

 Váš příspěvek je jen snůškou domněnek a polopravd. Jednak se vaše teorie zakládá na dávno překonaném dělení syrské opozice na umírněnou a radikální, přičemž ona tzv. umírněná je tvořena z valné části skupinami jako an-Nusra, odnoží al-Kajdy, víceméně kolaborující s Islámským státem, a to i v době, kdy se v syrské válce Rusko ještě neangažovalo. USA tak dovršila dokonalý obrat o 360°, když v Afghánistánu  podporovala její bojovníky proti Sovětům, aby se po 11. září obrátila proti nim a nyní ji v Sýrii opět nepřímo podporuje. Tyto skupiny údajně umírněných opozičníků si co se týče brutality s Islámským státem v lecčems nezadají.

A operace na syrsko-tureckém pohraničí začalo samotné Turecko, které se chopilo příležitosti, aby zúčtovalo s Kurdy, a to za velké podpory USA, kdy Obama takříkajíc plácal Erdogana po zádech za sestřelení ruského Suchoje. Ostatně velká část německých Turků jsou právě Kurdové prchající přes tureckým represivním režimem, ale to humanistům a demokratům příliš nevadí. Stejně jako to, že Saúdská Arábie neuznává mezinárodně deklarovaná lidská práva, potlačuje práva žen a dětí a šariu staví nad ně.

Za zmínku také stojí, že většina té tzv. opozice je naverbovaná ze zahraničí. Kdyby tedy západ namísto pokrytecké podpory oněch umírněných džihádistů raději přitlačil na své islámské spojence jako jsou Jordánsko, Turecko (pro švarcnberkovu – Turecko je členem NATO), Saudská Arábie, aby do Sýrie přestali posílat žoldáky a finančně podporovat a vycvičovat opozici, udělal by lépe. Kdyby se naopak angažoval v rozsáhlejší pozemní operaci proti Asadovi, jak se původně plánovalo, byl by z toho druhý nekonečný konflikt jako v Afghánistánu, kde Taliban nikterak neslábne, nebo  Irák, odkud se po tolika letech začali stahovat a v tu ránu se tam rozšířil Islámský stát.

A co se týče bombardování nemocnic, je to neomluvitelné svinstvo, nicméně je to i doménou Američanů v Afghánistánu a všichni dobře známe z Palestiny, co to jsou ty turecké "humanitární" konvoje zač, povahy o nic více humanitární než bombardování Srbska.

Ministři zahraničí a obrany jsou známí rusofobové, kteří se nezdráhají využít čehokoliv, aby mohli na Rusko nakydat nějakou tu špínu. Aby to s těmi letáky nedopadlo stejně jako s prokazatelnými Saddámovými zbraněmi hromadného ničení. A pokud vím, tak různé návody, jak se co nejsnadněji dostat do vysněného Německa, pochází z dílny neziskovek, jejíž členové se nezřídka snaží pašovat běžence přes hranice, čímž se řadí mezi pašeráky. Ano, tvoji fanatičtí kámoši napojení na Zelené a Žít Brno.

Ohledně toho hladkého průchodu, ten původně zajišťovala, pokud vím, především Makedonie (než hranice s Řeckem uzavřela), a to z čistě pragmatického důvodu, aby se přes ni jdoucích běženců co nejrychleji zbavila. Stejně se tam nikdo usadit nechtěl. Do jisté míry ze stejných důvodů činilo i Srbsko, nicméně o pěších pochodech migrantů z Bělehradu k maďarským hranicím bylo slyšet každou chvíli. Naposled je dovezly autobusy naopak zpátky do Bělehradu. A s tím, jak došlo k uzavření srbsko-maďarských hranic, i Srbsko v návaznosti na to zpřísnilo obranu hranic s Makedonií a Bulharskem. Dokonce jakási poblouzněná srbská ministryně imigranty vyzvala k usazení se u nich. Holt všude se najde nějaká ta Merkelová nebo Šabatová.

Srbsko bylo odjakživa nárazníkovou zónou a velkým obráncem Evropy před islámem, však kolik jich padlo v bitvě proti Turkům, třeba na Kosově poli. Naproti tomu NATO věnovalo za velkého potlesku pseudohumanistů muslimům Bosnu a Kosovo a teď těsně za hranicemi EU bují džihád v celé své "kráse" a ve výcvikových táborech jen pár kilometrů od Chorvatských (EU) hranic se za podpory Saúdské Arábie a Kataru vycvičují islámští teroristé. No, konečně se ukazuje, co jsou zač ti naši "nebozí" jugoslávští muslimové, které bylo třeba za každou cenu chránit.

Takže většina z toho, co tady plácáte, jsou jen pusté lži. Buď jste tak naivní, že naletíte každé multikulti a protiruské propagandě, nebo prvotřídní demagog. Takže příště si raději ověřujte fakta z více než jednostranných tendenčních zdrojů a neplácejte zde nesmysly.