Nemůžeme mlčet!

Quoted post

P.Králová

#50 Re: Re:

2016-10-25 20:48

#30: - Re:  

 Dobrý večer pane Vlasáku.Oceňuji Vaši snahu o slušnou debatu. Dle mého názoru slušnost bohužel nenabízí ani odpůrci pana prezidenta. Například nevšimla jsem si že by na Dalajlámu někdo házel vajíčka. Ekonomická prosperita je těžké téma, ale /opět můj názor/ za pravicových vlád vedených panem Kalouskem, který byl skutečný šéf, nic si nenalhávejme,takže za těchto vlád ekonomika stagnovala a státní dluh rostl. Teď klesá nezaměstnanost a ekonomice se daří.  Ne vše dobré je zásluhou pana Zemana, ale opravdu se mi nelíbí zjednodušování typu Zeman je sprosťák a jeho voliči jsou blbci. Nelíbí se mi to čím dál tím víc. Snad mě pochopíte.  S pozdravem    P.Králová

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#54 Jsem levičák, a proto si přeji konec M. Zemana

2016-10-25 21:21:57

#50: P.Králová - Re: Re:  

 Dobrý den paní Králová, 

ano, máte pravdu - faulů je tu plno z obou stran. Nevidím rovnítko mezi člověkem s nižší inteligencí nebo sociálním statutem volícím jednoho a naopak vyšší inteligencí a sociálním statutem volícím jiného. To je hrubé zjednodušení, s nímž začala skupina podporovatelů a voličů K. Schwarzenberga před pár lety.

Ne, nemyslím si a nikdy jsem si nemyslel, že by pan Kalousek byl skvělý politik /stratég, řečník ano/ a právě tak se domnívám, při všech obavách z vlivu A. Babiše /Agrofert, média/, že současná vláda je nejlepší za dlouhou dobu. Rozhněval mne zbytečný dopis čtyř, způsobený nikoliv zájmy o rozvoj obchodu a zvyšování počtu pracovních míst, ale nouzí stranické kasy sociální demokracie.

Jsem slušně vychovaný člověk, vadí mi tedy hrubosti pana Zemana, protože je naše rodinná tradice je svázána se jmény TGM a EB - nemohu než být znechucen jeho stylem, jazykem i vystupováním (třeba v otázce alkoholismu, kouření - pravý opak TGM). Sice jsem pana Zemana nevolil, ale doufal jsem, že se jako někdejší sociální demokrat bude zastávat lidí na okraji společnosti, slabých, hendikepovaných atp. - to se dělo, ale jen v případech mediálně vděčných; že bude svou lidovostí přístupný všem vrstvám, ale bude i vychovávat a nabízet různá řešení, podporovat rozvoj debaty, ale on uráží všechny ty, kteří s ním nesouhlasí. Nelíbí se mi jeho chování a vystupování v otázce uprchlictví a islámu; jeho vývody odporují statistickým datům a nezávislým informacím i odborným expertizám - spíše podporuje nacionalismus a xenofobii, což je v příkrém rozpory s ideály, na nichž stojí naše republika. Velmi mnou pohnulo, když se 17. listopadu objevil na jednom pódiu se zástupci extrémní pravice (kteří nota bene neumějí ani národní hymnu), vždyť 17. listopadu byly zavřeny české vysoké školy a postříleni studentští vůdci z rozkazu jiného pravicového extremisty z Berlína. Promiňte, kvůli tomu nemuseli být naši kluci ve východním nebo západním odboji, aby nástupce E. Beneše zpíval na stejném pódiu jako lidé nemálo podobní J. Stříbrnému, neřku-li A. Hitlerovi. 

Děsí mne lidé v okolí M. Zemana, lidé, jež ze své někdejší regionální novinářské činnosti znám z jihočeského politického podsvětí. Mrzí mne, že sociální demokracie neumí vystoupit rázněji proti M. Zemanovi, protože právě on to je, jenž je svázán se stejnými mafiemi, které financují tuto stranu. Levicoví voliči jsou opíjeni rohlíkem, když si myslejí, že hrubý slovník znamená jejich zástupce na Hradě, opak je pravdou - být důsledným levicovým voličem, tak jsem uražen, že se mi tímto podceňujícím způsobem podlézá. 

Nu a poslední kapkou bylo toto ostudné chování v posledních dnech. Jako hrdý Čech, příslušník rodiny, která pro vlast a republiku učinila mnohé a vždy to považovala za svou čest, vystupuji důsledně proti M. Zemanovi. Nemám rád, když se z lidí dělají hlupáci. 

S pozdravem Richard F. Vlasák