Týdny občanského neklidu

Quoted post

Vlastenec

#1822 Re:

2016-11-17 23:32

#1810: -  

 A nakonec to bylo přesně naopak, šmudlo. Zatímco Zemanovci a Okamurovci jako obvykle pokojně protestovali, tak jejich názoroví protivníci se snažili vyvolat střet hned na několika místech:

Na Můstku málem došlo ke střetu mezi anarchisty a příznivci SPD Tomia Okamury. Zhruba dvousethlavý dav anarchistů se 17. listopadu pokusil projít na Můstek, kde se chystalo Okamurovo vystoupení a výstava Ukradená revoluce. Policie zahradila nejkratší cestu mezi oběma skupinami, ale zhruba tři desítky anarchistů oběhly blok a vnikly po 13.30 mezi okamurovce vespod Václavského náměstí. Sešikovaly se za transparentem žádajícím solidaritu. Padaly nadávky, na fyzický konflikt nedošlo. Policejní antikonfliktní tým následně skupinu anarchistů odvedl ulicí 28. října pryč.

Názoroví odpůrci se pokusili u pražského Rudolfina zablokovat cestu účastníkům shromáždění na podporu Miloše Zemana, kteří se vydali na pochod z Letenských sadů do centra metropole.

Koukám, že se na strategii zamindrákovaných sluníčkových ubožáků stále nic nemění. Opět se snažili vyprovokovat střet s vlastenci, kde jen mohli. Tak je to vždycky. Na všech demonstracích, kterých jsem se účastnil. Jakmile vlastenci a podporovatelé pana prezidenta někde nahlásí demonstraci, vždy se na ně nalepí se svojí protidemonstraci všelijaká zfetovaná nebezpečná sluníčková individua a začnou se svojí diverzní činností: snaží se přehlušit řečníky hlasitou hudbou či píšťalkama, nebo sabotováním zvukotechniky, nebo hází po řečnících vejce nebo se snaží vtrhnout na podium či vmísit do davu a vyvolat tak konflikt, nebo si sedají do cesty předem nahlášeným pochodům, odmítají uposlechnout opětovných výzev PČR a pak kňučí, že ta proti nim nespravedlivě a krutě zasáhla. Přemýšlím, kde se v nich ta nenávist bere, kdo jim tak ublížil, že se takto chovají. A zrovna tihle primitivní fanatici, kteří vyhledávají konflikt všude, kde je to možné, budou cosi plácat o nenávisti ve společnosti a označovat se za hate free culture, to je vážně výsměch.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1823 Re: Re:

2016-11-18 09:26:30

#1822: Vlastenec - Re:  

 vzdyt taky tyhle "jediny slusni lidi" nic jinyho posledni roky neumej, nez hlasite hulakat a byt agresivni hned jakmile ma nekdo jiny nazor

Dan Mach

#1832 Re: Re:

2016-11-18 16:55:19

#1822: Vlastenec - Re:  

Zatímco Zemanovci a Okamurovci jako obvykle pokojně protestovali - mně se zdá, že větší protimluv se už snad ani nedá vymyslet.  Vždyť samotná Okamůra mluví tak rychle a hlasitě, že se tomu nedá říkat poklidný protest, a rozpálení důchodci z Letné, kde byl jejich největším bohem Ortel ... no škoda mluvit.

Ve středu města se měl slavit svátek studentů. A když ho tak nehorázně loni studentům ukradla Jelena pro zemáky a konvičky, tak letos to mělo zůstat v poklidu, a centrum mělo být věnováno studentům. Vždyť ani Okamůry ani Zemáci nevzpomínali na studentské oběti, ale vypouštěli pouze svoji zamindrákovanou zlobu. Je dobře, že jim jejich provokace nevyšla.