MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#100781 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté

2017-01-12 23:35

#100776: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Komunisté si na činnost v týmu a týmovou odpovědnost potrpěli daleko víc, než se tak děje na pracovištích v dnešní době. Dnes lidé vesměs provozují válku všech proti všem, navíc se stahují a uzavírají daleko větší měrou sami do sebe, než tomu bylo v dobách socializmu. Tento trend je všeobecný a neplatí jen pro území ovládané socialismem.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#100796 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klik

2017-01-13 07:17:25

#100781: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté  

 Komunistická "týmová spolupráce" na základě zločinecké ideologie, byla propagována, ale realita byl stav, kdy žádná spolupráce mezi učiteli, občany neexistovala. Vynucováná společná činnost byla neproduktivní, mnohdy dokonce kontraproduktivní, typicky školství se prakticky nerozvíjelo a neprobíhala výuka jazyků, nerozvíjely se výukové metody, spolupráce žáků atd., důsledky jsou patrné dodnes a to nejen proto, že jsou ve školství stále pedagogové - komunisté a především se díky věku dostali do vedoucích pozic, ředitelé škol i školek.  

Zločiny komunistického režimu nutně musely vést k fragmentaci společnosti, uzavření se v rodinách - tedy tam kde se dalo volně alespoň mluvit nehrozila represe komunistickou totalitou. Menší změna otevření veřejného prostoru nastala kolem roku 1968, ale skončilo to okupací a následnou destruktivní normalizací. 

Princip je jednoduchý, na ideologii zločinu, vraždění, kradení, represe tedy na ideologii komunismu (obecně totalitní ideologii) nelze logicky stavět spolupracují produktivní společnost, není na tom nic složítého. Nelze totiž mít produktivní společnost, když jsou obyvatelé pod nepřetržítým strachem z represe, musí se věnovat tomu, jak a co kde řeknou, s kým se mohou či nemohou bavit, co vlastně mohou či nemohou studovat atd. atd. 

Produktivitu demokratické společnosti lze uvést na příkladu, kdy si navzájem zajišťuje bezpečnost např. kontrolou potravin - tedy máme důvěru, že to co kupujeme v obchodech je vyráběno podle norem, kdy výsledkem je potravina neohrožjící život. To zdaleka není obvyklé po celém světě a to je jen příklad demokracie a jejího vývoje. 

Mafiánské skupiny jsou jen zdánlivě produktivní - každý by byl nadmíru produktivní, pokud by se dokázal vyhnout zaplacení daní a náklady na svojí činnost převedl na své oběti - donátory. Komunistický režim je do velké míry režimem mafiánským, pokud není přímo jen mafiánským režimem.