Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Evropan

#14132 Re: Re: Re: Lhář prorusský, aneb vítač tanků

2017-07-12 22:24

#14131: Čech z Prahy - Re: Re: 

ad: Neoslavovals snad EUROMED, propojení muslimských zemí, kde není válka, s EU?:

Kde jsem to oslavoval, Čípku z Prdele?

Odpovědi

Čech z Prahy

#14134 Re: Eurogoebbels, vítač eurofašismu

2017-07-13 05:18:54

#14132: Evropan - Re: Re: Re: Lhář prorusský, aneb vítač tanků 

V citovaném textu: "Odkaz na wikipedii dobrý..."
https://www.petice24.com/forum/143383/start/13725#13735

Účelová slepota, eurogoebbelsi? Co za euroshit z tebe vypadne dneska? Dám ti k tomu trochu potravy pro dobré zažívání:

--
Jak proboha můžete dělat závěry ohledně bezpečnostní situace v Evropě za dobu trvání EU? Opět dokazujete, že si pletete pojmy: EHK, ES a EU.
Jenomže ani ES, ano EHK NEJSOU A NIKDY NEBYLY EU!!!
EU je politický projekt, nikoli hospodářský. A od jejího vzniku nezám JEDINÝ DEMONSTROVATELNÝ POZITIVNÍ VÝSLEDEK, který by bez EU nebyl možný. A nezkoušejte společný trh (tedy EFTA, nikoli EU), nezkoušejte pohyb osob (tedy Schengen, nikoli EU) a podobné hlouposti.
Ovšem výsledků špatných máme, pravda, celou řadu. A pokud Vám nestačí ty mnou jmenované ekonomické (prvotní příčinou válek obvykle bývají ekonomické cíle; Itálie a Německo byly v roce 1939 na pokraji státního bankrotu), tak se podívejte na situaci na Ukrajině (mimochodem Ukrajina JE v Evropě a zuří tam vesele válka, kterou EU pomohla rozdmýchat – to jste jako přehlédl? To se nepočítá?), Sýrii, Egypt, vznik IS atd. Tedy EU není žádnou zárukou míru v Evropě, ale přesně naopak, ne? Spíše – pokud se podíváme do dějin – je podobná celkům, které přímo vedly k válkám (jaká byla situace v Rakousku-Uhersku, “kolébce národů”, potažmo v Bismarckovském Německu? Jaká byla situace v Itálii a Německu 30. let 20. století? Vy tu paralelu nevidíte?). Kde berete tu obrovskou dávku pýchy a sebestřednosti, že jste chytřejší než Vaši pradědové (kteří se stejným zaujetím věřili v marxismus a komunismus), Vaši dědové (kteří se stejným zaujetím věřili ve fašismus a národní socialismus) nebo Vaši rodiče (kteří se stejným zaujetím věřili v reálný socialismus)? Vždyť je to dokola stále totéž: kolektivismus = totalita = válka. Proč by právě Eurofašistický kolektivismus měl skončit jinak? Vždyť neexistuje jediný precedens, jediný historicky ověřitelný záchvěv možnosti, že by tomu tak mohlo nebýt! Jste stejně hloupý jako Vaši předci, kteří stejně nadšeně budovali marxismus, národní socialismus nebo lidově demokratickou společnost. Co se trochu začít učit a snažit pochopit o co tehdy vlastně šlo? Je fakt nutný pořád dokola opakovat chyby předchozích generací? Fakt tragédie!

Prvnim krokem bylo zrušení potravinářských norem, druhym byly supermarkety ruku v ruce s požadavky na certifikáty ISO tím tedy zrušili malé prodejny. Těmito kroky pak zajistili nekontrolovatelný pohyb zboží a tlak na snižování dodavatelských cen u českých výrobců. A vymalováno.

Máme u velkých hráčů rating rozvojové země. Už nám vůbec nic nepatří a všechny zisky jsou z této země ihned vyvezeny pryč. Jak lze být ješte více na kolenou? … a jako bonus si k tomu soustavou buzeračních zákonů a vyhlášek domácího původu sami likvidujeme domácí firmy. Paráda. Jen tak dál.