MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#128276 Pražský hrad je také zastaven jako záruka na půjčku?

2018-03-19 17:46

Pro obdivovatele čínského ekonomického zázraku bych doporučil zajímavý článek "Pan Jie v neznázích" z Respektu č. 10. Na webu je bohužel k nahlédnutí jen pro předplatitele. Je zde mimo jiné popsán případ pana Patrika Ho, místopředsedy správní rady čínské společnosti CEFC, který je obžalovám z nezákonných převodů miliónových částek (v dolarech samozřejmě) z Číny přes americké banky do afrického Čadu a Ugandy.

Ze zachyceného e-mailu ugandskému ministru Kutesovi to nejzajímavější : Naše energetická společnost podepsala před nedávnou dobou dohody v Česku přesahující 1,8 miliardy dolarů, získala kontrolní balík v jedné bance, koupila několik historických budov v Praze, fotbalový tým, leteckou společnost, místní turistickou kancelář, televizní a rozhlasovou stanici, mediální skupinu, pivovar, získala kontrakt na stavbu jaderné elektrárny, velkoobchodní licenci na prodej brandových českých výrobků do Číny ,,,". 

Já sice vím, že lež v Čechách nikoho nepohorší, ale CEFC se chlubí něčím, co je sotva z poloviny pravda. A nebo se tu tvrdí něco, co ještě oficiálně nevíme? Že má v JaT skupině "kontrolní" balík větší než ve výši 5%? Že získala kontrakt na stavbu jaderné elektrárny? Že koupi fotbalového klubu v Číně vykazují jako podporu neziskového sektoru, jak jsem před chvílí slyšel v rádiu? No zlatí Vietnamci s jejich pravými addidaskami!

Už asi tuším, co hradnímu ožralovi tam moc na Respektu vadí. Asi tu něco smrdí ...

Odpovědi

Jiří Drahoš

#128282 Re: Pražský hrad je také zastaven jako záruka na půjčku?

2018-03-19 22:07:26