MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Jiří X Doležal

#132228 Prezident Zeman by měl podstoupit psychiatrické vyšetření

2018-06-18 13:09

Poté, co pan prezident svolal tiskovou konferenci a spálil trenýrky, rozpoutaly se na Facebooku vášnivé diskuse. Jedna (v mé sociální bublině převažující) skupina došla k závěru, že se Miloši Zemanovi rozjela Korsakovova psychóza z chlastu. Druhá skupina – hodně aktivní byl například europoslanec Jan Zahradil – naopak tvrdila, že je pan prezident duševně zcela zdráv, ale díky svým specifickým osobním rysům trollí novináře.

Obě dvě hypotézy jasně ukazují, že by pan prezident rozhodně měl veřejnosti prezentovat důvěryhodné výsledky přezkoumání svého psychického stavu. Protože i kdyby platila hypotéza pana poslance Zahradila, že to u Zemana není Korsakovova psychóza, ale že trollí, tak je to vyšetřením potřeba dokázat.

Absurdní a směšné trollení je fajn, taky to dělávám, ale pokud to dělá prezident a svolá na to novináře, tak je to hrubě neadekvátní. Takovou srandu si prostě úřadující prezident dělat nemůže, a i kdyby neměl zrovna Korsakovovu demenci, tak to jednoznačně ukazuje, že už není schopen rozpoznat hranice přijatelného chování hlavy státu.

A to opravdu může být příznak psychózy. Takže veřejnost má jednoznačně právo požadovat, aby byl pan prezident co nejdříve vyšetřen konziliem nezávislých psychiatrů a aby výsledky vyšetření byly zveřejněny.

http://www.reflex.cz/clanek

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#132233 Re: Prezident Zeman by měl podstoupit psychiatrické vyšetření

2018-06-18 13:28:15