MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#134031 Re: Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého.....

2018-07-18 06:49

#133964: - Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého..... 

... Nemůže být tedy překvapen, že všichni ostatní jsou proti němu. 

    Zdánlivě si zjednodušil problematiku, omeziv se na parciální zájem. Jenže.... tím problém nezmizel.  

     Naopak, narostl tam, kde předtím nic nebylo.  Přivedl si pomocníky.

     Pak  se zničehonic zjistí, že několik takových partají na sebe zbylo.  Chtě nechtě,  musí se spolčit. Nutí je k tomu ústava: musí sestavit vládu. A nastane to pravé rodeo.

    

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#134034 Re: Re: Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého.....

2018-07-18 07:14:39

#134031: - Re: Re: O populistech, věci jsou známe, popsané a není to nic tak složitého..... 

Ústava není problémem, problémem je jednoznačně trestně stíhaný StBák v pozici premiéra. Na počátku ovšem bylo porušení základního pravidla, že každý člen vlády musí mít negativní lustrační osvědčení.  Nic složitého na věci opravdu není, Ústava je v pořádku. 

Nezapovídá velkou koalici, ale zapovídá porušení soutěže politických stran, tedy základní princip, na kterém stojí politický systém - tedy zapovídá např. oposmluvní kupčení, které vedlo k "privatizaci" MUS i "privatizaci" 140 mld. ruského dluhu kamsi do bývalého Ruska neznámo za kolik a neznámo komu. 

Ústava také zapovídá jakési "tajné dohody o vládnutí", tedy přesně to, co Andrej Babiš uzavřel s komunisty a odmítá zveřejnit.  

Velká koalice s omezeným jasně ohraničeným nadátem je naopak východisko z "patových situací", přestože se může stát, že se taková situace bude u dalších voleb opakovat. Těžko lze ale uzavírat velkou koalici s trestně stíhaným člověk a právoplatně vedeným donašečem StB, tam je logické, že se takovým člověkem by se mravní, kuluturní lidí s odbornými znalostmi a obevným povědomím neměli stýkat, není k tomu důvodu, neděláme to my občané, naopak se jistě takovým lidem snažíme vyhnout je základní hygiena sociálních vazeb, není na tom nic složítého.