MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

USA = IS = SA

#135959 USA a Saudská Arábie jsou největší světoví teroristé!!!

2018-08-10 20:14

V Jemenu došlo k masakru. Letouny spojeneckých síl vedené Saúdskou Arábií, které bojují proti zdejším povstalcům, zasáhly v provincii Saada zdejší trh a autobus. Zemřely desítky lidí, včetně dětí. Informace přinesla agentura Reuters.

 

Šiítští Húsíové, kteří ovládají část Jemenu - včetně provincie Saada, se měli stát terčem útoku koaličních sunnitských sil. Jenže při útoku, který zasáhl zdejší tržiště, zemřely desítky osob, včetně dětí. Desítky dalších lidí byly zraněny. Mluvčí Húsíjů k tomu poznamenal, že „koalice jasně ukázala, že odmítá brát ohledy na civilisty".

Na místě byla objevena těla 29 dětí mladších patnácti let. V nedaleké nemocnici bylo ošetřeno celkem 48 osob, z toho 30 dětí. Koalice obvinila húsijské povstalce, že používají děti jako živé štíty. Zásah byl podle koaličních sil v souladu s právem. Spojenecké síly podporované Spojenými státy a dalšími západními státy však už v minulosti čelily kritice, že v jemenské válce už několikrát překročily červenou čáru a masakrovaly obyvatelstvo. 

Odpovědi

Evropan

#135967 Re: Russko a Sýrie jsou největší světoví teroristé!!!

2018-08-11 05:22:09

#135959: Russko a Sýrie jsou největší světoví teroristé!!! 

Hezky to tady popisuješ, ale to, že největší světoví teroristé Al Asád a Putler mají jen v Sýrii na svědomí přes 300.000 mrtvých a více než 5 miliónů lidí vyhnali za hranice, to je ti asi jedno, že? Prostě opět jen děláš propagandu placenou russkou ambasádou.