MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#143547 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotace není nic hanebného, je to explicitně zviditelněné určení daní.....

2018-12-09 16:29

#143540: - Re:

Dotace  mají smysl jen v podobě úlevy na dani. Cokoliv navíc je už korupce.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#143549 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotace není nic hanebného, je to explicitně zviditelněné určení daní....

2018-12-09 16:37:37

#143547: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dotace není nic hanebného, je to explicitně zviditelněné určení daní..... 

Nemám  s tím až tak velký problém, byť není žádným rozdílem úleva na dani a zpětné proplacení projektu daného subjektu. Je to jedno. 

Co je podstatné, jak úleva na daní tak i dotace, přičem úleva na dani není nic jiného než dotace, musí být správně komunikovány v rámci správy veřejného prostoru, protože jinak taková věc naprosto ztrácí smysl. 

Neboť platí, že smyslem dotace je veřejné deklarování podpory konkrétní věci, činu, podnikání atd. a smysl má taková podpora tehdy, pokud je s ní veřejnost seznámena. 

V tomto ohledu určitě platí, že pokud jsou dotace složité a obtížně komunikovatelné, je to špatně a ztrácí smysl. 

Na druhou stranu dotace EU jsou svým zaměřením jednoduché - každá dotace má nějaké určení např. infrastruktura podporovaného státu, aby se dostala na průměr západní Evropy, malé a střední podnikání - je jasné, že je dobré podpořit mimo jiné proto, aby podnikatelé byli schopni zpracovat projekty a prezentova projekty v západním standardu a podnikatelé si tedy v rámci EU rozumněli, když si nazvázej prezentují své projekty, jen příklad. 

Samozřejmě plně souhlasím, že dotace Mynářově firmě, která v době příjmu dotace měla prakticky nulovou finanční a podnikatelskou historii byl zločin. O tom není pochyb. Samozřejmě plně souhlasím, že dotace štbákova hnízdečka byl odporný zločin proti EU, neboť hotel se 60. lůžky v polích u rybníka za miliardu je ze samé podstaty "inveestice" naprostá zhovadilost a je vlastně správně, že to takto také vyhodnotili hodnotitelé projektu.