MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#143846 Re: Re: Re: Re:

2018-12-16 11:35

#143843: - Re: Re: Re:  

Ale houby, inflace je přirozený jev, kdy logicky všichni chceme vyšší plat a platí to v podstatě o každém, tedy i obchodníkovi, který prodává zboží. 

Výhoda kapitalismu je ale v tom, že se na trhu objevují noví a noví dodavatelé i obchodníci, kteří dokáží být efektivnější v daném oboru. 

Inflace je motivační faktor, proto se centrální banky brání deflaci či velmi nízké inflaci, neboť ta nemotivuje k inovacím. 

Já v tomto souhlasím s panem Sedláčkem, že to tak fatální není a že je to jistě věc, nad kterou se stojí za to zamýšlet.  Japonsko trpí deflací dlouhodobě, přesto netrpí nouzí o inovace ani nouzí ve spotřebě v nějaké dramatické míře. Ale je to zjednodušený pohled na věc. 

V principu se tedy centrální banky skutečně snaží inflaci vlastních měn ovlivňovat, veřejně to sdělují, dopředu deklarují jaké mají pro daný rok inflační cílení v kontextu růstu HDP na který taktéž cílí.  

Americká centrální banka  FED ovšem ještě cílí na úroveň nezaměstnaosti, což se jeví jako smysluplné. 

 

Tedy žádná spiklenecká teorie logicky v parametru, kterému říkáme inflace, opravdu není. Je to naše vlastní trasparentní dohoda a jen idiot čtenář nesmyslů russácké hybridní války ve valento liste v tom může vidět spiknutí. 

Burza logicky také není žádné spiknutí, ale způsob jak průběžně zjišťovat hodnotu firem, jejich inovací a to mnohdy i jen zamýšlených inovací. Není na tom nic tajemného. hanebného, je to jen způsob jak zjistit cenu společností. Ten, kdo cenu dobře odhauje (děláme to my všichni každý den - např. pivo za 150,- si nejspíše prostě nekoupíme, neb cenu už považujeme za hanebnou i přesto, že by nám žádný problém nedělalo, pivo za 150,- korun pít) podobné je s cenou akcií, některé si nekoupíme, protože je považujeme za drahé, jiné jsme nekoupili, např. Apple v době, kdy jsem považovali za drahé a dnes bychom je prodali s pětinásobným ziskem, tak to prostě je, měli jsem špatný odhad, jiní měli lepší a jsou dnes pětkrát bohatší, přejme jim to, nic nám nebránilo si koupit za 100 000,- akcií Aplu, dnes bychom si šli pro nové autíčko. Nebo jsem mohli koupit za milion a dnes bychom si šli pro domeček, to dnes víme naprosto jistě, v roce 2002 jsem to rozhodně nevěděli. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#143862 Re: Re: Re: Re: Re:

2018-12-16 13:28:14

#143846: - Re: Re: Re: Re:  

Za inflaci jsou odpovědni guvernéři centrální banky a měli by za ni být voláni k odpovědnosti.