Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post

Jakub Kratochvíl

#3936 Můj názor

2012-01-15 01:44

Sleduji, jak je zde každý zapálený pro nepřejmenování letiště. Vlastně jsem o přejmenování či nechání stávajícího názvu vůbec nepřemýšlel, takže se k tomu ani nechci a nemůžu vyjádřit. Spíš mě zaráží, jak jste všichni najednou protihavlovští. Havel nebyl velká osoba, Havel si nezaslouží úctu, tohle vytváření kultu je jako za komunismu.... Jediná výtka, která mi tady přišla opravdu pragmatická bylo, že jsou to obrovské finanční náklady a bylo by záhodno spíše pojmenovat nějakou novou budovu. S tím bych nejspíš byl schopen se i ztotožnit.
Co mě však překvapuje nejvíc je, jak všichni tito "historici", "kunsthistorici", "filosofové", "politici" a ostatní inteligence, co tu vyjadřuje své názory, jsou neschopni napsat alespoň své jméno.
Rád napíšu svůj názor. Všichni jsme žili, nebo jsme se narodili lidem, kteří žili v komunismu. Bylo velice málo těch, kteří proti komunismu vystupovali, i za předpokladu že byli bohatí a měli prostředky a kontakty, bylo jich tak málo, že trvalo 41 let, než u nás tento režim padl. Proto si myslím, že si Václav Havel i například Ivan Martin Jirous a všichni ostatní, kteří byli sledování, perzekuováni či potlačování, zaslouží úctu a ne plácání hubou.

Mimochodem souhlasím s názorem nad tímto příspěvkem - o praktikách, které ve svých hrách Václav Havel parodoval.
A ať žije zaprděné češství...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#3939 Re: Můj názor

2012-01-15 02:54:18

#3936: Jakub Kratochvíl - Můj názor

Popravdě se tu ztotožňujete zrovna s názorem, který je i mým, a sice že něco pojmenovávat po něm dejme tomu, ale spíše "kulturní" budovu, než mezinárodní letiště, nicméně souhlasit s vámi v lecčems nemohu. Lidí, kteří vystupovali proti tzv. komunismu nebylo až tak málo, naopak dopadli daleko hůř, než pan Havel, který s komunisty handloval, jenže o těch se bohužel tolik neví, právě proto, že pan Havel je velice rád vrhl do svého stínu a těžil z jejich práce. Ti si zaslouží úctu mnohem víc, jelikož oni posluhovači nebyli, nezaprodali se kvůli vlastním ziskům. A svůj čas za socialismu tehdy rozhodně netrávili na velké chalupě, pořízenou z peněz získaných jak? Chápu lidi, že se jim to nelíbí a rozhodně jim neberu právo něco takového nahlas zmiňovat, tak jako všem ostatním. Je smutné, že se lidé pod příspěvky nepodepisují, ale ono to v dnešní době bohužel není rozumné, právě proto, že Havlův fanklub drží důležité otěže. Stačí vidět, co se děje, když se někdo opováží proti VH promluvit, to je hned obviňován, že je komunista, je sprostě osočován a jeho argumentům není věnován žádný prostor.

A vy snad chcete tvrdit, že media o VH podávají objektivní obraz? A proč se mluví jen o těch, kdo přejmenování podporují, zatímco nesouhlasné hlasy jsou v televizi umlčovány, není jim dán žádný prostor? Proč se nezmíní, že je i petice proti, nejen pro? Zase je to jen snaha oněch mocných na všem se přiživit, vytvořit si masku humanisty, jako to dělal sám pan exprezident. A když se Fenič nestydí za takhle laciný marketing, nechť si své nápady zaplatí ze svého, jistě to udělá rád, pro tak velkého člověka. Čím mu vzdal poctu on a kolik do toho vrazil??


Nepřihlášený uživatel

#3948 Re: Můj názor

2012-01-15 11:56:59

#3936: Jakub Kratochvíl - Můj názor

Myslím, že protihavlovští nejsou lidé teď " najednou ,ale spíš to dění v republice už začíná přesahovat únosnou míru!