Moravská televize - sídlo Brno

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#6

2012-02-07 12:55

Soustavné snahy o čechizaci Moravy by časem mohly vést k natolik silné averzi mnohých Moravanů vůči Čechům, že snahy dnes ještě malého počtu Moravanů požadujících osamostatnění Moravy by se rozšířily natolik, že případné rozdělení republiky by se mohlo stát realitou.
Celá řada nejrůznějších českých představitelů soustavně pro všechny obyvatele republiky používá název Češi. Např. Počet nezaměstnaných Čechů, na dovolenou do zahraničí vloni odjelo x Čechů, čeští tenisté, čeští fotbalisti, hokejisti atd. Přitom nahrazení národnosti v mnohonárodním státě termínem občané je velmi jednoduché. Tedy naši tenisté, fotbalisti a pod. Čecháčkové, vzpamatujte se dřív, než bude pozdě. Zapomeňte na to, že ti malí si nechají soustavně kálet na hlavu.
Tomáš Jurčík

Odpovědi

Moravák žijící v Praze

#22 Re:

2012-02-09 01:06:27

#6: -  

 Hele, nepřihlášenej, že ty seš furt ten samej, viď? Byl sem na Moravě a kamarádi tam maj z těhle keců akorát prču:-)

Jarek

#97 Re:

2012-12-07 23:56:19

#6: -  

Soustavné šovinistické a xenofobní štvaní některých obyvatel jižní a východní Moravy vůči Praze je stejně nechutné, jako trapné. Ještě nechutnější je soustavné moravistické přehlížení Slezska a pohlížení na něj jako na moravskou kolonii. Morava je od roku 1019 součástí českého státu. Stará moravská šlechta jsou družiníci Přemyslovců z Prahy a okolí. Sdílí s ostatními českými zeměmi (a nejsou to jen Čechy) dobré i špatné. Dala českému státu a českému národu mnoho hrdinů (Palacký, Masaryk) i darebáků (Gottwald, Čepička). Česká republika je z velké části řízena Moraváky. Topolánek i Dalík, Paroubek i Sobotka, Lang i Říman, ale i současný premiér, Nečas, jsou Moraváci. STOP MORAVISMU, STOP XENOFOBII!

 

Anonymek

#104 Re:

2015-10-16 15:22:05

#6: -  

Co to je Čechizace?
To znamená, že se Čechy snaží konvertují Moravu na Čechy? Promiň.. Vím, že žiješ ve světě plné fantazie, a zřejmě jsi ani nikdy v Čechách nebyl, ale tady v Čechách se tvým kokotinám fakt vysmějeme, a nikoho ani nenapadne, že chceme změnit Moravu na Čechy!
Tady v Čechách Vám říkáme Moravané, ve světě Vám říkají Češi, protože žijete v ČR. Tudíž jste obyvatel České republiky, aneb Čech.
Navíc rozhodně se nenaser, že v nějaké reprezentaci neříkají moravákům moravští tenisté. Ani nevíš, co by to ve světě způsobylo zmatků. 

Třeba v Německu také Bavoráci řvou, že to nejsou Němci, a světu je to u prdele.
+Podívej se na rozpočet, jak jsme na Vás zlý... Navíc v případě rozpadu, byste doopravdy dlouho nevydržely. Neumím si představit Moraváky, jak hospodaří s penězi. Stačí už jen to, jak hospodaříte právě teďka.