NE podpisu smlouvy o rozpočtové unii

Quoted post

Ivana

#74

2012-02-22 12:08

Abych pravdu řekla, tak mě je z toho tak trochu smutno. Národ si sám rozhodnul vstup do EU.
Spojení evropských států do velkého celku, a tím vytvoření silného konkurenta velkým světovým
velmocem (Čína,USA aj.)pokládám za správné. Ovšem musely by být zaručeny národní suverenosti.
Jsem v tomto laik, a neznám původní představu o fungování EU. Systém by měl být ale pro takovou
závažnou věc určitě dopředu perfektně propracován. Tak z toho nejsem moudrá, zda to bylo takto připravené jakým směrem to jde nyní, nebo zda se to zvrhlo až při běhu (to by ale znamenalo nedostatečnou připravennost), a nebo zda do toho vstoupil někdo, kdo situaci zneužil pro své záměry. Nakonec toto samé se vztahuje i na situaci přímo v naší zemi.

Odpovědi

Pokorný

#76 Re:

2012-02-22 13:37:01

#74: Ivana -

Původně bylo ES. Dobré společenství, kdy (laicky) lidé obchodovali a cestovali podle dohodnutých pravidel. Skoro nikdo do toho nekecal. Volný obchod a ES šlapalo. Potom se rozhodli větší státy, že chtějí větší moc a založily "Brusel" a EU se společnou měnou, kdo mohou do všeho mluvit. Proto se říká a pravdivě, co nedokázal Hitler válkou, Merkelová "zvláštními, jednostrannými a jednosměrnými dohodami ano.

moravan

#110 Re:

2012-11-19 02:36:16

#74: Ivana -

Je to pořád ta stejná písnička. Za protektorátu nám říkali, že potřebujeme sjednocenou Evropu pod německým vedením proti rudému Rusku, za bolševika nám říkali, že se náš východní socialistický tábor musí sjednotit proti německému revanši a dnes nám tvrdí, že se Evropa musí sjednotit proti Číně a USA. Tak tohle fakt nežeru.

K petici těch rádobyosobností lze jen doporučit video "Národ sobě-umělecká kolaborace" na youtube. Tam je hezky vidět, že naše "kulturní elita" táhla chtě nechtě s každým režimem a bylo jedno jestli v roce 1942, 1948 nebo 1977.

Ve škole nám říkali, že pravdu měli vždycky nakonec ti, kteří šli proti "hlavnímu proudu" (viz Komenský a Masaryk).

Až se jednou evropská unie sesype, budou se naše děti a vnuci divit, jak jsme mohli žít v tak primitivním systému. Stejně jako my dnes kroutíme hlavou nad socialistickým rájem v Československu.