Zachraňte kulturu 2013

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#252 :)

2013-02-07 13:54

Vy ubozí hlupáčci, co tu tak plivete na kulturu a ohrazujete se proti výrokům dvou celebrit, které s vyhlášením této výzvy nemají nic společného, vy, kteří se domníváte, že umělci jsou lidé, které vidíte v té blikající bedně a kteří mají spoustu peněz, vy zahořklí chudáčci, kteří byste záviděli i praseti rypák, vy zaprdění čecháčci, kteří jste schopní si poplést televizní program s románem od Dostojevského, vy popletení blázínci, kteří si pletete politiku s kulturou a kulturu s knedlíkem, vy jste živoucím důkazem toho, že této zemi je umění třeba jako soli! Jste v jedné skupině s lidmi, jako je Lubomír Brožek, servilní přisluhovač komunistických redaktůrků a pisálek desáté garnitury. Jsou to lidé jako vy, z nichž se rekrutují přívrženci Hitlera a Stalina, lidé bez svědomí a rozhledu, omezení človíčci, kteří dokola kejhají to, co jim nakejhá hlavní husa (nebo Husák). Rozumíte jen talíři a gauči, ze kterého byste vstali jen tehdy, kdyby zdražili pivo. Nejhorším trestem by pro vás bylo, kdyby vás nahnali do divadla, to by pro vás bylo jako koncentrák! Od vás nikdo nechce, abyste tu petici podepisovali, vy omezenci, vy si jděte do hospody koukat na fotbal a zanadávejte si u toho, jak je vašim dobrým zvykem, protože rozumíte všemu, ale nevíte nic! Váš podpis pod touto peticí by pro nás byl trestem a výsměchem! Vy si svůj podpis strčte vítekam, o vás nikdo nestojí. Vás umění nepotřebuje. Ale víte, proč potřebuje peníze? Aby se z nás ze všech nestaly takové hloupoučké kejhající husičky, jako jste vy. S potěšením se vysmívám vaší malosti a omezenosti :) Nechte kulturu bojovat a vraťte se do své omezené televizní nečinnosti :)

Odpovědi

Saša Harašilov

#253 Re: :)

2013-02-07 14:03:07

#252: - :)

Hezký komentář, pište takhle stále dál a hodně. S takovýmto přístupem určitě nebudete mít V Česku o obživu nouzi a ještě uděláte skvělou kariéru. :-D

Černý Berka

#263 Re: :)

2013-02-07 14:46:17

#252: - :)

Pokud to není míněno ironicky, tak nestojím ani o Váš hlas, vašnosto.  A dovoluji si upozorniti, že teď bylo výročí bitvy u Stalingradu, dříve Caricynu, nyní Volgogradu a nyní zas chvíli Stalingradu, a tam ráčil dáti Stalin Hitlerovi na prdel! A proto ještě  žijeme. Kafka, Hašek, V.Vančura, Kurt Konrád, Bedřich Václavek, Karel Poláček, Milena Jesenská, Julius Fučík, Anna Letenská, K. Hašler, Josef Čapek, ale i Karel Čapek a tisíce dalších, jak kdosi tu již ráčil poznamenati, to štěstí v drápech Hitlera, Himmlera a Heydricha neměli. Otázka dnes zůtává, kdo že nás zavlekl po Převratu do chřtátnu Buržo-Ásie. Jak známo, podle umělce Lhotáka Ásie na Západě si dovoluje začínati na Malé Straně a na Východě za Negrelliho viaduktem. Uprostřed zůstává Kdo?

O tom nejen že můžeme diskutovati a mysleti si bláhově, že život je jen diskurs vyvolené elity. Není. V tom musím dát presidentu Zemanovi kavalírsky za pravdu. Moje služebná, komorná a podkoní v jedné osobě (bez nich bych ztratil sebeúctu) na mě pracuje u zvířectva, v kotelně, na farmě a v kuchyni cca 9-14 hodin denně. Někdy i celou noc. To taky musím uznati. Bude zmíněna v 3.Dřevíčské výzvě "Rádobyumělci odejděte!" Třeba do R6. Nebo do Prčic vlastně.

Dita

#270 Re: :) 252

2013-02-07 15:54:56

#252: - :)

Kdo z těch, kteří se za uměleckou frontu k této petici hlásí, se ozval po urážlivých slovech jednoho ze svých kolegů, který nazval skoro 3 miliony svých spoluobčanů  rudými a hnědými prasaty? Je mezi nimi alespon jeden, který tuto urážku odsoudil? Jmenujte některé, existují-li mezi nimi,  dejte odkaz, kde si mohu to, že se proti této nehoráznosti ohradili, přečíst. Pokud něco takového existuje, přehodnotím svůj úmysl tuto petici nepodepsat. V opačném případě se nedivte, pokud lidi podpis nepřipojí a zahrnou celou naši „uměleckou frontu“ do jednoho pytele. V tom případě si totiž nic jiného nezaslouží. Kdo mlčí, ten souhlasí. Měli možnost se nás zastat. Pokud tak neučinili, budou muset nést následky.

 


Nepřihlášený uživatel

#276 Re: :)

2013-02-07 16:14:32

občan

#284 Re: :)

2013-02-07 18:22:29

#252: - :)

Tak neuvěřitelně hulvátsky a sprostě napsaný příspěvek musel nutně napsat nějaký špičkový inteligent... Člen elity našeho národa, který si uvědomuje, jak vysoko převyšuje lůzu.

Gratuluji k vysokému sebevědomí, ty génie mysli!

Honza73

#317 Re: :)

2013-02-08 09:02:37

#252: - :)

No, to je fakt hodně chytrý a moudrý. Víš, ty blbečku, odkud se ty peníze na granty a dotace berou a kdo je na nich existenčně závislý? Trocha pokory a rozumu by nezaškodila. V tvém případě hodně pokory a hodně rozumu, protože obojí u tebe zcela absentuje....


Nepřihlášený uživatel

#335 Re: :)

2013-02-08 22:05:11

#252: - :)

:-(

Za kulturou stojím celou svou bytostí, protože vím, jak moc je důležitá. Souhlasím i s tím, že pravá kultura, která přináší to opravdové a nenahraditelné, není skoro vidět a většina lidí ji bohužel zaměňuje s různými komerčními produkcemi, které je obklopují a které povětšinou vůbec hodnotné nejsou. A také je pravda, že tihle umělci, kteří sami sebe neprodávají a jdou za svým, i když dobře ví, že jejich směr je nepopulární, vůbec nežijí v žádném přepychu, ale v jednom kuse se honí za kusem žvance. Vlastně podobně jako lidé, kteří pracují rukama.

I tak mě tenhle příspěvek opravdu rozesmutnil, protože považuju za nízké psát někomu tímhle způsobem. Taková míra arogance je v naprostém protikladu s moudrostí, kterou bych od kulturních lidí očekávala.