Omezení provozu v ulici Píškova, Praha 5

Ode dne 10.3.2016 bude trvale omezen průjezd v horní části parkoviště na konci ulice Píškova, a to zřízením jednosměrného provozu ve směru od OC Lužiny. Horní parkoviště nebude průjezdné od konce ulice Píškova od tzv. malého parkoviště, ale pouze prudkým nájezdem kolem trafostanic.

Spodní část ulice u domu zůstane obousměrná!!!

Jste-li pro zachování stávající dopravní situace, prosím, připojte svůj podpis k této petici.

Přikládáme dopis od Městská část Praha 13, odbor dopravy.

Městská část Praha 13
Úřad městské části
Odbor dopravy
VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE
NAŠE ZNAČKA
VYŘIZUJE/LINKA
PRAHA
P13-01611/2016/Vy
Vyskočilová / 235012405
10. 02. 2016
OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY
Úřad městské části Praha 13 - odbor dopravy, příslušný podle ust. § 124, odst. 6 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, v platném znění (dále jen „zákon o silničním provozu“) a podle ust. § 171 a § 173 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění (dále jen „správní řád“), z důvodu zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, na základě posouzení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci a po projednání s dotčeným orgánem Policie ČR
stanoví
podle ust. § 77 odst. 1 písm. c) zákona č. 361/2000 Sb., a vyhl. č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích (dále jen „vyhl. č. 294/2015“) místní úpravu provozu na pozemní komunikaci na území MČ Praha 13
Jedná se o umístění svislých dopravních značek B2 a IP4b pro jednosměrný provoz na místní komunikaci Píškova v úseku parkoviště, dle přiložené situace, která je nedílnou součástí tohoto stanovení.
Termín osazení: po 10. 03. 2016
Dopravní značení bude provedeno v souladu s vyjádřením Policie ČR, Krajského ředitelství Policie hl. m. Prahy - odboru služby dopravní policie ze dne 6. 1. 2016, č. j.: KRPA-6003-1/ČJ-2016-0000DŽ, TP 65 a vyhl. č. 294/2015.
Úřad Městské části Praha 13, odbor dopravy si vyhrazuje právo toto stanovení úpravy provozu na pozemní komunikaci změnit, upravit, případně zrušit, bude-li si to vyžadovat veřejný zájem.
Stanovení dopravního značení nenahrazuje povolení, stanovisko, posouzení, případně jiné opatření dotčeného správního úřadu vyžadované zvláštními předpisy.
Městská část Praha 13 IČ: 00241687 Tel. ústředna: epodatelna@p13.mepnet.cz
Sluneční nám. 2580/13 DIČ: CZ00241687 235 011 111 ID datové schránky: zv6bsur
158 00 Praha 5 www.praha13.cz
Technická správa komunikací hl. m. Prahy
dopravní značení
Řásnovka 8
Odůvodnění
Návrh Městské policie hl. města Prahy, Obvodní ředitelství Praha 13, projednal správní orgán s dotčeným orgánem Policie ČR. Následně předmětnou věc postoupil k projednání Výboru pro dopravu a bezpečnost Zastupitelstva MČ Praha 13, který návrh vzal na vědomí a doporučil stanovit místní úpravu provozu v ul. Píškova dle návrhu aktualizovaného silničním správním úřadem.
Oznámení o návrhu opatření obecné povahy pro vydání stanovení úpravy provozu na dotčené místní komunikaci, bylo vyvěšeno na úřední desce MČ Praha 13, ve dnech 08. 01. 2016 - 25. 01. 2016.
Na základě vyvěšení návrhu o opatření obecné povahy nebyly podány od zveřejnění žádné námitky a připomínky.
Poučení o opravném prostředku
Ve smyslu ust. § 173 odst. 1 správního řádu, opatření obecné povahy nabývá účinnosti patnáctým dnem po vyvěšení. Ve smyslu ust. § 173 odst. 2 proti opatření obecné povahy nelze podat opravný prostředek. Ve smyslu ust. § 101a násl. soudního řádu správního je možný přezkum u soudu.
RNDr. Vladimír D r a g a n, CSc.
vedoucí odboru
Příloha: situace