PETICE PRO ZACHOVÁNÍ SPOLEČENSKO-KULTURNÍHO CENTRA V PROKOPSKÉM Ú

My, níže podepsaní, žádáme Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (dále UZSVM) o přijetí takového rozhodnutí ve věci dalšího osudu

objektu č.p. 884 na pozemku parc. č. 1763, k.ú. Jinonice, v Prokopském údolí v Praze 13,

které umožní pokračování kulturních a kulturně vzdělávacích akcí

pořádaných pod hlavičkou „9. ZO ČSOP Devítka" Davidem Zelinkou a Karolínou Plachou.

Tyto akce odehrávající se v bývalém pasteveckém domu uprostřed krajiny Prokopského údolí považujeme za jedinečné a nemající v Praze obdobu. Svou dramaturgií jsou významným obohacením nabídky kulturních akcí na území hl. m. Prahy. (viz seznam větších akcí za poslední rok a projekt budoucího využití objektu)

UZSVM, na které v důsledku administrativní chyby „9. ZO ČSOP Devítka" přešlo právo rozhodnout o dalším využití objektu, navrhuje jeho prodej ve veřejné dražbě, s jediným kritériem nejvyšší finanční nabídky, bez ohledu na to, k čemu bude objekt nadále sloužit. Toto řešení považujeme za nešťastné, a pro dosavadní tradici akcí pořádaných v objektu, za likvidační.

Vzhledem k nekomerční povaze již provozovaných i plánovaných aktivit, je pro 9. ZO ČSOP Devítka, úspěch v takovéto "ekonomické soutěži" prakticky vyloučen.

Žádáme UZSVM o takové rozhodnutí, které umožní další užívání objektu 9. ZO ČSOP Devítka, ve formě smlouvy o užívání nebo možnosti odkupu objektu za stanovenou "vyvolávací cenu".

Děkujeme.

Karolína Plachá    Kontaktujte autora petice