Petice za odškodnění od Německa: Škodu si nechte, Čechy odškodněte

Petice za odškodnění od Německa

podle zák. č. 85/1990 Sb.

Škodu si nechte, Čechy odškodněte

Výzva vládě České republiky

kkc-reichstag-2010775_1920_web.jpg

Německo dluží desítkám tisíc českých rodin víc než sedmdesát let miliardy korun a české, slovenské i československé vlády tento dluh ignorují. Vyzýváme proto Českou republiku, aby hájila zájmy svých občanů a dluhy z roku 1945 pro ně vymohla nebo je sama zaplatila.

Jak k dluhu došlo? Tím, že Německo zahájilo a prohrálo válku a muselo začít platit válečné škody. Díky postupimské dohodě vítězných Spojenců mohly signatářské státy k náhradě škody použít nejen majetek zabavený německému státu, ale také zabavované majetky vlastních občanů, v Československu vymezené konfiskačními dekrety, které státy včetně Československa prodávaly a zkonfiskovaní se tím stali věřiteli Německa.

“Jako když v hospodě zaplatíte za kamaráda bez peněz a ten namísto hostinskému dluží Vám. Kamarádem bez peněz bylo po prohrané válce v létě 1945 Německo, jen s tím rozdílem, že zkonfiskovaných se nikdo neptal, jestli chtějí za Německo platit.”

Německo v průběhu uplynulých dekád zaplatilo devíti desetinám věřitelů. Bohužel jen svým občanům - i těm bývalým československým - a občanům Rakouska. Dnešní občané Česka a Slovenska čekají marně a nastupující generace na německý dluh možná dokonce zapomínají.

Připojuji se k výzvě vládě České republiky, aby kvůli značnému několikageneračnímu prodlení zajistila úhradu všem, kteří od Německa ještě nezískali odškodnění za svůj v roce 1945 zkonfiskovaný majetek, i když tak za Německo zaplatili nedobrovolně jeho válečné dluhy.

Další informace na www.konfiskace.info

Petice i s petičními archy ke stažení zde

Rozhovor o konfiskacích a petici na Forum 24 zde 1. část, zde 2. část a zde 3. část

Petici sestavil Mgr. Ing. Jan Krofta, advokát    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Petici sestavil Mgr. Ing. Jan Krofta, advokát, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.