Petice za okamžité řešení krizové bezpečnostní situace ve městě Plzeň

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

PETICE

"Za okamžité řešení krizové bezpečnostní situace ve městě Plzeň"

Vážení představitelé města Plzně,

vzhledem k neustále se opakujícím trestným a násilným činům, páchaných ve městě Plzeň, žádáme příslušné orgány, aby se touto situací začaly v nezbytně krátkém časovém horizontu efektivním způsobem zabývat.

Bezpečí obyvatel je jednou z hlavních priorit suverénních a demokratických států, jakož i jejich funkčně samosprávných celků, jako jsou města a kraje. Aktuální situace ovšem nesvědčí o tom, že by vedení města Plzně podnikalo aktivní kroky ke zlepšení tohoto stavu.

Vzhledem k tomu, že je trestná činnost páchána také cizinci, pracujícími na základě intervence pracovních agentur, dalším krokem by také měla být omezení a kontrola, či případné zamezení takovéto činnosti pracovních agentur ve zvýšené míře, která může přispívat markantnímu zhoršení bezpečnostní situace.

My, níže podepsaní, s aktuální bezpečnostní situací aktivně nesouhlasíme, a žádáme urgentní a okamžité řešení, aby se občané města Plzně opět cítili bezpečně. A to v následujících bodech:

1. Vytvoření strategického plánu pro posílení hlídek městské policie, zvláště v rizikové dny a na rizikových místech, kde se případní pachatelé mohou ve zvýšené míře pohybovat. (centrum města, Americká apod.)

1a) Vypracování analýzy a statistiky částí města s nejvyšší kriminalitou se srovnámím četnosti nasazení městské policie, a dle výsledků adekvátní navýšení hlídkujících příslušníků MPPlzeň.

1b) Vypracování a nástin koordinace a spolupráce v rámci případného strategického plánu mezi městem Plzeň a státní policií České republiky.

2. Opakované kontroly činnosti pracovních agentur, jakož i pracovníků, které zaměstnávají. Odpovědnost pracovních agentur ve formě finančního postihu za protiprávní jednání jejich zaměstnanců.

Mgr. Vojtěch Kadlec

Vojtěch Kadlec    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.