Výstavba dětského hřiště v Nýřanech

PETICE

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní občané Nýřan a blízkého okolí, prostřednictvím této petice žádáme, aby bylo vystavěno nové dětské hřiště s parametry pro děti od narození do předškolního věku.

Dlouhodobě se potýkáme s neohleduplností a vandalstvím dorostenců na již vystavěném dětském hřišti na sídlišti v „předních“ Nýřanech (ul. Havířská; Benešova třída) a také zvířecími exkrementy v písku a dokonce i injekčními stříkačkami, což následně ohrožuje zdraví nejmenší děti při pohybu na tomto hřišti.

Nové hřiště by mělo obsahovat zařízení (malá skluzavka, houpačky, prolézačka, kolotoč, ohrazené pískoviště s bílým pískem, závěsnou hrazdu s oky pro využití vlastní houpačky pro nejmenší, atd.) odpovídající uvedené věkové kategorii dětí doplněné adekvátním počtem laviček a odpadkovým košem. Zároveň žádáme, aby toho hřiště bylo náležitě ohrazeno plotem se vstupním vchodem s možností zavření proti náhodnému vniknutí zvířat.

Dále žádáme, aby bylo hřiště hlídáno jakýmkoliv způsobem proti devastaci a nesprávnému užívání (zákaz pohybu se zvířaty, pohyb dospělých v objektu hřiště pouze jako doprovodu dětí ve věku uvedených v úvodu petice) i za cenu montáže kamerového zařízení snímající pohyb na dětském hřišti.

Zároveň bychom chtěli připomenout, že dětské hřiště těchto parametrů není ani v části „zadních“ Nýřan (ul. Komenského; Střední) a mělo by se tedy vystavět i v této části Nýřan.

Děkujeme.

Jan Antošovský    Kontaktujte autora petice