Výzva vládě o odvolání uznání Kosovské republiky.

My, níže podepsaní, žádáme vládu České republiky, aby vzala zpět (odvolala) uznání tzv. Kosovské republiky. Uznání samozvaného státu kosovských Albánců, ke kterému došlo v květnu 2008, bylo ze strany tehdejší české vlády hrubým porušením mezinárodního práva. Tímto jednáním tehdejší vláda České republiky ignorovala doporučení Sněmovny ČR a bezprecedentně porušila platné dohody a své mezinárodní závazky jako jsou Charta OSN, závěrečná ujednání z Helsinek z roku 1975, Kumanovskou smlouvu mezi státy NATO a Jugoslávií z června 1999 a rezoluci Rady bezpečnosti OSN č. 1244. Ze znění výše zmíněných dokumentů a mezinárodních úmluv je zřejmě, že jihosrbská provincie Kosovo a Metochija, na jejímž území vyhlásili předáci kosovsko-albánské menšiny samozvaný stát, je stále nedílnou součástí Srbské republiky. Proto žádáme, aby dnešní česká vláda napravila hanebnost tehdejší Topolánkovy vlády, která nás zařadila mezi státy, nastolující ve vztazích států zákony džungle, což je pro nás, české občany, naprosto neakcepovatelné.

Přátelé Srbů na Kosovo, z.s., Nezávislá média, z.s., Geopolitikon z.s.    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.