PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!


Nepřihlášený uživatel

#351 Re: Finance

2012-11-19 10:02

#348: antonin80 - Finance

Nezbytná by byla i trestní zodpovědnost!

člověk

#352 Re: #345 nepřihlášený

2012-11-19 10:18

#345: -  

 Celkem lidsky chápu Vaše rozhořšení, patrně jste fanoušek těchto akcí.

Nicméně k Vašemu názoru:

"Organozátorovi každou škodu způsobenou na cizím majetku hradí pojišťovna a tudíž organizátor všechny škody majitelů poškozených věcí uhradí." = Co je to za sport, když se předem kalkuluje, že se bude ničit či poškozovat majetek druhých. Je přece normální, že se majetek neničí!! Pokud hrozí riziko, ža ano, jezděte tam, kde toto nebezpečí není. Ale to by se Vám nevypalvoval onen adrenalin, protože byste se nemohli předvádět před druhýma.


"Pane bob: Několik dní před závodem víte od kdy - do kdy je silnice uzavřená, takže neříkejte, že nemáte možnost odjet k příbuzným."  = To si asi děláte srandu, pokud to myslíte vážně, tak je mi Vás líto. To jako, že mám opustit svůj dům, abyste mi kolem něj lítali vzduchem??

"Pane člověk: Organizátor trať zabezpečí tak, aby se nic nestalo. Nemůže však za to, že jeden blb poruší pracovní kázeň a bezpečnost práce (byť jen na jeden den a za pár korun) a pustí kamarádky do zakázaného prostoru." = Pokud organizátor dá vestu blbovi, který způsobí zcela bytečnou smrt 4 lidí, tak ten nemá právo vlastnit licenci na takové akce!!! To není organizátor, ale diletant bez sebereflexe a tím více jsem za zrušení takových podniků.

"Závěrem chci říct, že jestli ten debil, který když dostal vestu, tak si začal myslet, že je někdo a že je nesmrtelný má nějakou úctu k obětem, tak vezme vinu na sebe a veřejně se omluví jejich rodinám, oraganizátorovi závodu, posádce vozidla a v neposlední řadě všem jezdcům rally a oastatním organizátorům a fanouškům tohoto sportu, kterým rovněž způsobil problémy a zavinil, že si laická veřejnost o rally začala díky bulváru neoprávněně myslet, že jde o sport ohrožující životy lidí určený zbohatlíkům a každý komu se líbí patří do léčebny." = Zkuste se na to podívat pohledem, že jste přišelo o své děti, protože ten debil vestu jen tak nedostal, ale byl členem organizačního týmu. A ten tým svou práci nezvládl, nemá proto právo vinu házet jan na jednoho nosiče vesty. Organizátor si zde taky začal myslet, že je NĚKDO, a výsledek všichni známe!!! Je to systémové pochybení, ne chyba jednoho panáka ve vestě.

Petr

#353 Re: NESOUHLAS

2012-11-19 10:58

#5: Tomas - NESOUHLAS

Jenom hlupák může srovnávat leteckou tragédii s tragickými nehodami v rallye. letovoý provoz zajišťuje dostat se relativně rychle z bodu A do bodu B za učelem dostavit se na důležité obchodní jednání či dovolenou atp. A pokud se snad stane nějaká nehoda letadla je to neštěstí. Naopak rallye je pouze zábava pro vyvolené, tedy pro ty co mají nebo nějakým způsobem seženou peníze na závodní automobil, rally ničemu nepřispívá tak jak letecký provoz proto toto srovnání je irelevantní. Já bych nikdy nesouhlasil s tím, aby okolo mého domu se zahradou se jela rallye a ja nemohl na svoji zahradu, prtože to  by bylo omezování mých práv.  Tady jde o princip. Já nic prto rallye jako takové nemám, ale ať závodní trať nevede přes obydlené oblasti, nevidím k tomu rozumný důvod proč by tomu mělo být. Závodní trať mlůže vést mezi obcemi a pokud se tam na závody přijde někdo podívat musí počíttat s nejhorším a jeho rodiny též. V obytných územích nese zodpovědnost zha případné nehody vždy pořadatel a posádka vozu a to ikdyž tam je jakási cedule  upozorńující že je to zakázaná zóna, prtože zakázaná zóna nemůže vést mým pozemkem, to by se jednalo o mezování mých práv, proto by se v této oblasti rallye neměla konat. Měla by se konat mimo onbce a obydlená území, kde mohou přijít diváci a být tam na vlastní nebezpečí, ale u mého domu  mohu být ikdyž tam je jakási zakázaná zóna, prtože já bych si u svého domu rallye nevymyslel.

sas

#354

2012-11-19 12:30

Jsem pro plošný zákaz automobilových rallye , ale pouze v obcích. Nelze totiž spoléhat jen na to, že starostové a zastupitelé mají natolik zdravý rozum a čisté úmysly, že situaci posoudí objektivně. Pro obce je to totiž byznys a může se stát, že starosta posoudí, že jeho domu se nic stát nemůže, ale už ho tak moc nezajímá jiný dům, který je v rizikové zatáčce. Nikdy nemůže vyloučit, že i při sebelepších bezpečnostních opatřeních se nenajde někdo, kdo se vyskytne na nebezpečném místě jenom proto, že si situaci vůbec neuvědomí .Závodní auta do obcí prostě nepatří.


Nepřihlášený uživatel

#355 Nebezpečná bezpečnost

2012-11-19 13:31

Několik dní tuto diskuzi sleduji a rád bych se také vyjádřil.

1. Spor o to, zda Autogames RallyShow Uherský Brod je či není amatérský podnik považuji za druhořadou, ale přesto: Pokud účastníci takového závodu nejsou profesionální jezdci, tato práce je nezaměstnává na plný úvazek a není to jejich profese, pak se jedná o amatéry ( myšleno terminus technicus ). Tím se nevyjadřuji k jejich zkušenostem a možnosti zisku licence na účast v takovém závodě.

2. Ano, ty dívky ( a nejen ony ) stály v místě, které je při takovém motoristickém podniku logicky nebezpečné, důležité je vědět, proč tam tedy vůbec byly. Z dosavadního vyšetřování je jasné, že přišly za přítelem jedné z dívek a ten je měl vykázat pryč, ale neudělal to, byť to byla jeho povinnost.

3. Místo bylo údajně označeno cedulí "zakázaný prostor", a to dle vyjádření pořadatelů podle příslušných mezinárodních pravidel.

4. Zraněná byla i paní, která se v té době nacházela na zahradě svého domu a podle vyjádření pořadatelů i tento prostor byl považován za nebezpečný.

5.Není pravda, jak zde někteří argumentovali, že se jedná o pouhých pár hodin ( této akce ). Okruh se měl jet 3x a to od 13 hod se začátkem v Uherském Brodě a tam i v 19 hod skončit. Což v praxi znamená, že obyvatelé takové obce se prakticky po celý den stávají rukojmími této akce. Za obec vyjádřil souhlas starosta a vedení obce, ale chtěli to skutečně všichni ? A když ne, jakou možnost mají ti, kdo s tím nesouhlasí, byť jsou ve většině. Není tohle chyba v legislativě ? Neměl by každý občan, který je proti své vůli zatažen do takové akce, se k ní vyjádřit a písemně stvrdit svůj souhlas ? A co víc - když se předem počítá se škodami na majetku.

Takže souhrnem k bodům 2 až 4...

Je jedno zda se jedná o bezpečnost práce na stavbě, v továrně nebo při takovém rally. Je to vždy zcela v rukou toho, kdo za to zodpovídá a v tomto případě to byl pořadatel ( společnost Andrea pod vedením ing. Petra Bujáčka ). Celý úsek této rychlostní zkoušky měřil 9 km a vedl přes obydlenou oblast. Zdravý rozum velí, že bezpečností opatření na takovém úseku je nutno provést nadstandartní a preventivně zabránit i méně předpokládané události.
Snad stačilo na vybraných úsecích postavit mobilní bariéru, protože je lepší zabránit proniknutím závodního auta na cizí pozemek, než pak opravovat škody. Nehledě na to, že se zákaz vstupu na vlastní pozemek rovná omezování osobní svobody.
Zarážející je i výběr osob do funkcí pořadatelů. Nezkušený mladík, zřejmě najmutý na brigádnický úvazek a očividně postrádající řádné školení, nedokáže realisticky odhadnou závažnost situace, o to víc, když byl k jedné z dívek citově nakloněn.
Kdyby pořádající agentura najímala profesionální pořadatele, učinila řádné opatření a nespokojila se pouze s výstražnou tabulkou, se kterou pak demagogicky argumentovala, mohlo se mnohému předejít. Auto, které jezdec nezvládl, by narazilo do bariéry, náraz by se utlumil a dívky by tam nestály, protože by lehkovážně nešly navštívit známého a pořadatelem by byla cizí osoba řádně zaškolená, která by tu situaci nepodcenila. Nemuseli vyhasnou čtyři mladé lidské životy, být dva zranění, poškozený majetek a nemusela by být ani tato petice a stránky této autoshow získat tuto podobu:

http://www.rallyshow-ub.ic.cz

Jenže to "kdyby" je problém. Pro honbu za maximálním ziskem se pak co nejvíce minimalizují náklady. A do toho je zahrnutý i brigádník za pár korun.

Já fanouškům tohoto sportu jejich modlu neberu. Snad každý má nějakou zálibu. A právě oni by měli vyvinout tkak na ty, co takové záliby organizují, aby zvýšili bezpečnost a zabránili "čumilům" v nedomyšlených činech, protože od toho ti pořadatelé jsou.
Ty dívky jsou obětmi honby za ziskem. Ať si každý udělá svůj názor, zda je nechtěný účastník ( nikoliv řadový fanoušek ) dostatečně informovaný. Já o tom přesvěčený nejsem:

http://www.autoklub.cz/dokument/800-zu-autogames-rallyshow.html

A ještě jeden postřeh. Argumentovat slovy, že oběti při podobných akcích byly, jsou a budou je hloupý a vyjadřuje neúctu k lidskému životu.

Dokud se po stránce legislativní, bezpečnostní i organizační nic nezmění, bude lepší takové akce dočasně zakázat. Žádný lidský život nemá tak mizivou hodnotu, aby sloužil jako statistická jednotka a už vůbec ne pro kratochvíle jiných !


Nepřihlášený uživatel

#356 Re:

2012-11-19 13:40

#1: -

to neni petice, ale snuska kecu, lzi a nesmyslu..


Nepřihlášený uživatel

#357 Re: Re:

2012-11-19 14:14

#356: - Re:

Máte pravdu, první komentář vskutku není petice.

Toto podepisujeme:

Vzhledem k opakovaným a nepředvídatelným rizikům provozu rallye soutěží a tím i zbytečným ztrátám na životech nevinných lidí chceme my, níže podepsaní, zakázat provoz soutěží v otevřených terénech, snadno přístupných veřejnosti. Ať se rallye přesune do bezpečně ohraničených a zabezpečených míst. Zabraňte zbytečným úmrtím!!!!


Nepřihlášený uživatel

#358

2012-11-19 14:23

Už nekecetjte, vždyť nejsalvnější a nejsledovanější závod F1 se jede přímo v ulicích města a takových závodů poslední dobou v F1 přibývá. To jen v ČR si obyvatelé vesnic myslí, že jsou někdo a jsou proti jakékoliv zábavě.

Nepřihlášený uživatel

#359 osiris07

2012-11-19 14:42

Zrušit rally? Říkam ano!! A nejen to, navrhuji zákaz řízení veškerých motorových vozidel! Na našich silnicích ročně zemřou stovky osob a mnohé z nich naprosto nevinně a tohle nikomu nevadí?? Já každej den potkávám na silnicích idioty, kteří se nedostatečně věnují řízení!! Sorry, ale netušim proč se stoho dělá celospolečenské téma. Holčin je mi samozřejmě líto, ale pokud už mám potřebu jít na rally, tak je třeba si sakra rozmyslet kam si stoupnu a jen slepě spoléhat na pořadatele, který tu bezpečnost má starost, protože 100% bezpečná rally nebude nikdy! Jak tedy 100% zabránit úrazům či úmrtím při rally? NECHODIT NA NI!!

Nepřihlášený uživatel

#360 Re: Re: #345 nepřihlášený

2012-11-19 14:55

#352: člověk - Re: #345 nepřihlášený

Pokud organizátor dá vestu blbovi, který způsobí zcela bytečnou smrt 4 lidí, tak ten nemá právo vlastnit licenci na takové akce!!! To není organizátor, ale diletant bez sebereflexe a tím více jsem za zrušení takových podniků. :

Takže pokud si zaměstnanec přivede přátele na stavbu, kde budou cedule "nepovolaným vstup zakázán"  a tam se jim něco stane, může za to zaměstnavatel, protože má ve firmě idiota?

Tohle se mi nějak nezdá a proto se tě ptám člověku: Může za to zaměstnavatel?

Karel

#361 nesmyslná petice...

2012-11-19 14:55

Nesmyslná petice, nepleťte se do něčeho čemu nerozumíte. Ty holky stáli metr od silnice v zakázaném prostoru, za horizontem v místě kde auta jezdila 150-170 km/h tam by žádný rozumný člověk stát nemohl. Hlavně tam neměli co dělat (označený zakázaný prostor), šli za svým kamarádem pořadatelem- přítelem jedné z nich z vesnice, ten je měl vyhodit a ne je brát k sobě. Kdyby se nepohybovali v zakázaném (označeném) prostoru, nic by se jim nestalo. To by jste mohli zakázat auta úplně...protože na nich ročně umírá kolem 1000 (800-1200) lidí v reportáži čt (168 hodin z 18.11.12) se zmiňovali o 10 lidských obětích za 10 let, za tu dobu na silnicích v běžném provozu zahynulo kolem 10.000 lidi. Tak zakážeme jezdit auta??? Kdyby ty lidi poslouchali pokyny pořadatelů a stáli, kde mají nic by se nestalo.

Nepřihlášený uživatel

#362 Re: Re: Re: #345 nepřihlášený

2012-11-19 16:33

#360: - Re: Re: #345 nepřihlášený

Od roku 2012 platí zákon o trestní odpovědnosti firem.

Právnické osoby jsou odpovědné za trestné činy spáchané jejich jménem, v jejich zájmu nebo v rámci jejich činnosti. Trestní odpovědnost na ně dopadá v případě, že byl trestný čin spáchán jejími jednateli, členy představenstva, osobou oprávněnou vykonávat řídící či kontrolní činnost nebo i zaměstnancem této společnosti a jiné osoby v obdobném postavení, která by trestný čin spáchala na základě rozhodnutí, schválení nebo pokynu výše zmíněných osob nebo z důvodu, že tyto osoby neprovedly náležitá opatření či náležitou kontrolu, kterou jim ukládá zákon nebo po nich může být spravedlivě požadována.


Nepřihlášený uživatel

#363 Re: nesmyslná petice...

2012-11-19 16:36

#361: Karel - nesmyslná petice...

Možná, když se vám podaří pročíst si tuto diskuzi, pochopíte, že je tady asi něco, čemu nerozumíte vy.

Vybrat přezdívku

#364 Předmět

2012-11-19 17:32

... je pravda že zastánci rallye tady ze sebe, díky svým "argumentům" dělají většinou blby !

Nepřihlášený uživatel

#365 Re: Nebezpečná bezpečnost

2012-11-19 17:42

#355: - Nebezpečná bezpečnost

Souhlasím, co víc dodat.

L.U.G.E.R.

#366 ! ! ! STOP NESMYSLNÝM PETICÍM ! ! !

2012-11-19 18:44

S touhle peticí nesouhlasím, je trapná a postrádá smysl. Vaše argumenty se mi zdají stejně trapné jako to, co teď napíšu. Jak tady ta petice vůbec může být, když s ní nesouhlasím? Nikdo se mě neptal, jestli se tak nesmyslná petice může založit. Jsem na vlastním pozemku, nesouhlasím s touto peticí a přesto jsem ji viděl. Tahle petice ohrožuje můj život na mém vlastním pozemku, protože po přečtení vašich komentářů se mi tak zvyšuje tlak v hlavě, že asi brzy exploduje.

ZAKAŽME NESMYSLNÉ PETICE, NECHCEME ZBYTEČNÝ HAZARD SE ŽIVOTY!!!


Nepřihlášený uživatel

#367

2012-11-19 18:48

Dost už vipáckých snobů a jejich předvádění na veřejnosti!
Lesní medvěd

#368

2012-11-19 18:52

Příroda patří všem a ne těm, co si myslí, že na to mají - otravovat nám pohodu smradem, řevem motorů a zabíjením lidí svým neumětelstvím.

Nepřihlášený uživatel

#369 Re: ! ! ! STOP NESMYSLNÝM PETICÍM ! ! !

2012-11-19 18:53

#366: L.U.G.E.R. - ! ! ! STOP NESMYSLNÝM PETICÍM ! ! !

Ne, to co jste teď napsal není trapné, ale nenapadá mě, jak to příhodně slušně označit. Nicméně poradím - stačí neotvírat tuto stránku, sama se vám určitě nevnutila.

člověk

#370 Re: pro #358

2012-11-19 19:06

#358: -  

 Kdyby tu zbytečně nevyhasly 4 mladé životy, tak bych se Vašemu myšlenkovému pochodu od srdce zasmál. Vaše omezná zarputilost hledat problém tam kde není jen vyprovokuje normální lidi k ještě větší kritice.
Zkuste se oprostit od svého sobeckého JÁ a MOJE rallye. Klidně si je jezděte, ale zásadně tam, kde nikoho neohrozíte, a klidně se tam i navzájem vyhubte.
Nesouhlasím ale, aby se zabíjeli nevinní lidé na veřejných místech jen pro pochybnou kratochvíli některých jedinců.

marie

#371

2012-11-19 22:13

Rozhodně jsem pro, aby se příští RALLYE odehrávala jen na místech bezpečných a k tomu určených. Nechť si k tomu účelu pozemky koupí nebo pronajme a provede taková opatření, aby bezpečnost diváků byla na prvním místě !!!
tandem Džezy+F. Daniš (im memoriam)

#372 Re: NESOUHLAS

2012-11-20 07:56

#5: Tomas - NESOUHLAS

chápu....protože taky nesouhlasím s NADPISEM této petice. 
Ale přemýšlej...co je v obsahu...
Prosím....

Ono by se Ti taky mohlo dřív, nebo pozděj stát, že se ocitneš ve špatnou chvíli na špatném místě Ty sám - a neskončíš v rakvi, ale na vozíku...a jen proto, že NĚKDO DOVOLIL, aby se jinak standardně bezpečným místem, které znáš "jako své boty", přehnalo LIDSKÝM FAKTOREM ŘÍZENÉ "tornádo"... 
A co potom, kdyby se to stalo TVÉMU dítěti....? (ačkoliv to vypadá, že zatím žádné nemáš...)
Děti jdou velmi často právě tam, kde se něco děje, co "se každý den nevidí na živo"...bez ohledu na zákazy/nezákazy....

Žijeme v 21. století a to není totéž, jako závody Rally KDYSI v počátcích...
Jestliže mají milovníci rychlých kol...( ke kterým mimochodem taky částečně patřím...) dost peněz na to, aby tuningovali své vozy na giga výkony.... ? - mají zcela jistě i na to, aby si své vytuningované miláčky dopravili na závod NA SAHARU.
(Nebo jinam, kde je trať vedená mimo obydlená místa...)
A pokud na to někdo nemá dost financí - ať se věnuje zdravějšímu sportu jak sám pro sebe, tak i pro okolí....
Nebo - jak říkáš - DŮLEŽITĚJŠÍM VĚCEM......

Každá zábava má své hranice....
Proto jsem to nakonec PODEPSALA....
protože s obsahem Petice souhlasím bez výhrad, 
a i přesto,
že formulaci NADPISU petice vnímám jako velmi nešťastnou....Na tom se asi shodnem,ale tím shoda končí....

Čistě pro Tvé info: do rodiny obětí nepatřím, ani je neznám.....
Ale...krom lásky k rychlým kolům...mám taky úctu k právům DRUHÝCH....
Závody už nejezdím, jen jsem je jezdila kdysi, takže chápu i jezdce...
Chápu ale taky mentalitu dětí i mladistvých...a chápu taky rodiče...
Koho nechápu je ten, kdo POVOLIL průjezd tou vesnicí....


Radíš tu lidem...CO mají RADŠI dělat...?
Tak já Ti taky něco řeknu...Tomasi...
....člověk se nestává dospělým ve chvíli, kdy se naučí říkat NESOUHLASÍM....,
ale AŽ ve chvíli, kdy se naučí říkat SOUHLASÍM...a to z vlastní svobody své volby s jakýmkoliv tvrzením,
které jeho osobní zájmy více, či méně omezuje ve prospěch druhých...,
aniž by to vyžadovalo zradit sám sebe...., svou čest...
Pouhopouhá odvaha napsat veřejně svůj názor dnes už z nikoho nedělá toho dospělého člověka,
zodpovědně přistupujícího k sobě, k druhým...i k životu obecně...(byť já osobně si této odvahy u lidí cením)
Tím méně tehdy, jestliže se oháníš logikou a při tom viditelně při čtení NEPŘEMÝŠLÍŠ....
Nic ve zlém.

 

lopák

#373 Re:

2012-11-20 10:12

#1: -

Jde vidět, že jste nikde nebyl a nic o tom nevíte... Rally funguje po celém světě a mnohdy jsou bezpečnostní podmínky horší než u nás...a pořadatelé nikdy nemůžou ohlídat celou trať. Je to o neukázněnosti lidí... Všichni se samozřejmě snaží, aby co nejlíp viděli a tak jdou co nejblíže i do zakázaných zón. I mě to láká. Ale, když už něco takového udělám tak tam jdu na svou vlastní odpovědnost a nemůžu za to obviňovat pořadatele nebo dokonce řidiče, který v té rychlosti, pokud se něco stane, nemá šanci nějakému střetu zabránit. Ano, je škoda 4 mladých životů (upřímnou soustrast rodinám), ale to se prostě při tomhle sportu stává a je blbost tohle dělat. Pokud vám to vadí seďte doma a tam se vám třeba nic nestane.


Nepřihlášený uživatel

#374 Re: Re:

2012-11-20 10:38

#373: lopák - Re:

Jedna věc je JÍT do zakázaného prostoru a druhá věc je STÁT SE se svým soukromým majetkem a svými právy naprosto nedobrovolně součástí zakázaného prostoru a MUSET se bez svého souhlasu podřídit pravidlům jakési zábavy.

člověk

#375 Re: Re: k reakci pana lopáka

2012-11-20 11:41

#373: lopák - Re:  

 Hmm, snažím se pochopit co asi prožívá Vaše EGO. A je mi zcela ukradené, zda jsem na takových soutěžích jako divák byl a zda o tom něco vím či nic nevím. Rovněž je mi obdobně zcela odporné uvažování vypatlaných mozků, kteří si říkají "fotbaloví fanoušci" a pod gloriolou "fandovství" si dokazují jací jsou "hrdinové". Vždyť ve své malosti i oni jsou přesvědčeni, že mají právo likvidovat vše co není podle jejich gusta.
Mi vadí jen to, že je pro Vás samozřejmé jít tou nejschůdnější cestou - utrousit občas populistickou líbivou vsuvku <upřímnou soustarast rodinám>. Tím jste se s problémem vypořádali a můžete si zase mlít dokola tu svou sobeckou ódu na nedotknutelnost rallye.
Postavte se k jádru Vašeho problému zodpovědně - pro zcela sobecké zájmy úzce secifické skupiny zde trapně odsuzujete normální lidi. Naučte se za své činy být plně zodpovědnými, nést za ně následky a pochopit, že normální je žít normálně. Vaše rallye je nádstavba, bez které umí tisíce jiných žít plnohodnotně a kvalitně. A nemají z toho pražádný mindrák, nesedí doma, cestují, poznávají a vidí kolem sebe mnoho skvělého, co je obohacuje a povznáší nad uprděnost a malost zakomlexovaných hlupáků.

Závěrem: klidně jezděte, fanděte, opěvujte, žijte i bavte se stylu Rallye, platťe si to ze svého, pro Rellye si obětujte třeba i život, ale pouze Váš vlastní!! Prosím, ale respektujte, že toto opravdu není náboženství všech.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...