PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!


Nepřihlášený uživatel

#76

2012-11-13 15:03

.....Musíme pokračovat v silné osvětě. Jak pro stávající fanoušky, tak pro ty, kteří jsou soutěžím vystaveni nechtěně. Musíme se všichni naučit ty bezpečnostní pravidla dodržovat, je to v zájmu všech.......

Šmarjááá, ale proč???? Aby se pár jedinců pobavilo?
Nerozumím tenisu, nechápu pravidla fotbalu ani hokeje, o dalších sportech nemluvě... ALE necítím se těmito sporty ohrožena a nechápu, proč bych měla být povinně osvícena pravidly podivného výmyslu o ježdění aut po obecních komunikacích bez dodržování pravidel silničního provozu. Ten kdo si to vymyslel to vymyslel očividně blbě a měl by si to přiznat. Je to snobská zábava, ale někoho to baví, budiž - takže ať platí golf na golfové, fotbal na fotbalové hřiště, hokej na stadion.......rallye na Rallyeiště :)) Pak se problémy budou týkat jen dobrovolných diváků a ne těch nedobrovolně a nuceně zúčastněných.

Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Re: Re:

2012-11-13 15:10

#75: - Re: Re:

Takže vy byste něco takového bez remcání byla ochotna podstoupit??,... prostě si jen tak někdo něco usmyslí a vy nemůžete třeba na rande neb nesmíte na chodbu, nesmíte jít pověsit prádlo neb nesmíte do sušárny, po noční se nevyspíte, protože vám na chodbě dělá ratata samopal...:)))) A nekoukání klíčovou dírkou vám nepomůže, střely mají značnou průraznost, to radši ani nejít na WC :))


Nepřihlášený uživatel

#78 Re: Re:

2012-11-13 15:10

#51: aaa - Re:

Podle mě by osmnáctiletá holka měla mít už rozum na to kam se má postavit a kam né když ví že kolem budou jezdit auta a to né že pomalu..takže si myslím jestli je pravda podle fotek kde stály by i osmnáctiletá holka mohla vědet že zrovna na tomto místě to není bezpečné!!


Nepřihlášený uživatel

#79 Re: Re: Re: Pro ty, co podepíšou tuto stupidní petici

2012-11-13 15:11

#52: - Re: Re: Pro ty, co podepíšou tuto stupidní petici

V tomto případě by měla řešit rozum lidí. :)


Nepřihlášený uživatel

#80 Re: Re: Re:

2012-11-13 15:12

#75: - Re: Re:

Právě že to není jednoduché - vy tam máte co dělat, je to váš domov, ONI tam nemají co dělat!!!


Nepřihlášený uživatel

#81 Re: Re: Re:

2012-11-13 15:15

#78: - Re: Re:

Podle mě by dospělí chlapi měli mít rozum a vědět co se může stát a neriskovat takovouto neodčinitelnou situaci.


Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re: Re: Re:

2012-11-13 15:21

#77: - Re: Re: Re:

Samozřejmě kdyby mi to vadilo tak si dojdu na obec a řeknu jim že bohužel si nepřeji aby se toto konalo u mě bitovce a tady mám ještě podpisy od všech spolubydlích a je to né...
Ale oba víme že se ted tu bavíme o píčovi..srovnávat rally s ratata samopalem na chodbě mi připadá hloupé..:D:D a úsměvné:D:D


Nepřihlášený uživatel

#83 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-11-13 15:30

#82: - Re: Re: Re: Re:

Přesně tak je to potřeba udělat.......občané si nepřejí a podepisují se tady.


#84

2012-11-13 15:30

Pří konání fotbalových zápasů například FC Baník,se člověk bojí vůbec vyjít z domu, natož cestovat někam po městě. Masy ožralých, zfetovaných rádoby "fandů" jsou jak neřízená střela, kdy někoho znásilní,zmlátí nebo ukopají.Kamarádce na fotbale ukopali bráchu, kvůli ničemu, to je normální? Hlavně nechápu jak tam někdo může pustit své děti samotné, viz. případ z nedávna- Malý chlapec skončil opilý na JIPce, po tom co se opil na fotbale. Mě fotbal vadí ale nepíšu tu žádné petice na zrušení!
bibi

#85 Re: NESOUHLAS

2012-11-13 15:31

#5: Tomas - NESOUHLAS

Běžný provoz je nutný, rallye NE.


Nepřihlášený uživatel

#86 Re:

2012-11-13 15:35

#84: Já -

S Vámi já souhlasím!!! Napsal jste to dobře!!!
Na tomto světě je takových věci proti čemu by se dalo psát petice a kde lidé umírají také..jenže to neběží v TV N@VA nebo jsou o tom jen malé zmínky takže to nikdo neřeší...
A bohužel nejhorší je na tom že nikdo si nechce připustit že dívenky si za to mohly sami..a tak to radši svedou na rally:(


Nepřihlášený uživatel

#87

2012-11-13 15:38

A víte co je ještě na tom největší pr**l. Že si tady někteří občané stěžují...tedy podle mého vždy jenom ženy, protože né každá žena miluje rychlá auta, a jejich muži slintají u tratě a popíjejí pivo:D
I love rally!!!!!

#88 Prosím o zrušení petice!!!

2012-11-13 15:39

4P - prosíme, poslouchejte pokyny pořadatelů!!!! Nic víc natom není!!! To snad pochopí i blbec.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sJ7pI0MPSPI

Rally je pouze na vlastní nebezpečí! tak proč takovouhle petici? Kdo nechce, ať tam nechodí a zůstane doma! Já osobně tam budu fandit s vlajkou a trumpetkou nad hlavou v první řadě!!! Stačí jen rozumně uvažovat kam si stoupnout.

Nepřihlášený uživatel

#89

2012-11-13 15:43

Podívejte se třeba na toto..
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/185261/opily-mladik-23-prerazil-lampu-namerili-mu-3-25-promile.html
A co kdybychom sepsali petici aby opilí člověk nemohl usednout za volat..co vy na to???

Nepřihlášený uživatel

#90 Re: Prosím o zrušení petice!!!

2012-11-13 15:44

#88: I love rally!!!!! - Prosím o zrušení petice!!!

A co mají dělat ti, kteří tam nechtějí jít a nechtějí nebo z pracovních důvodů nemohou zůstat doma a přitom tam jsou, protože jim tam tu rallye kdosi bez jejich souhlasu zorganizoval?

ŠutR

#91 Re:

2012-11-13 16:09

#1: -

Myslím, že na vaše jakékoliv otázky proti rally můžu odpovědět. Proč se Rally nejezdí na uzavřených okruzích? Protože to prostě nejsou okruhy ale Rally, jo diváky bych z tratí vyházel, ale do Nás FANOUŠKŮ se neserte. Sou to naše životy a naše hobby a myslím, že i ten nejhorší jezdec (jak ste je jmenoval) umí jezdit líp než vy. Jo a ty starý auta??? rok 2006 je pro vás tak strašně starý auto??? Když o rally nic nevíte, tak se nevyjadřujte. RALLY IS MY LIFE


Nepřihlášený uživatel

#92 anonim

2012-11-13 16:09

Jednu dívku z těch čtyř znám, tohle se nemělo stát. K čemu vůbec to rally je? Když už pořadatelé věděli o první nehodě, která vzala život, proč to dál pořádají. Kvůli několika blbcům musíly trpět 4 dívky a ještě teď trpí příbuzní a rodiče. Nikdo rázem neví, jak se to stalo, proč se nezeptají těch dvou co sou zranění a leží v nemocnici, ti to musí vědět. Lidé sou svině, je těšké dívat se ve škole na nástěnku s tou jednou dívkou, u ní černá stužka a napsáno: Měli sme tě rádi, nikdy nezapomenem.

Nepřihlášený uživatel

#93 Re: Re: Prosím o zrušení petice!!!

2012-11-13 16:11

#90: - Re: Prosím o zrušení petice!!!

Tak ze se si musíme říci, že rally netrvá měsíc, ale jeden den. Dočasná uzavírka to je. Myslím si, že lidé jsou předem dostatečně informovany od kdy a do kolika bude uzavírka silnic. A jestli se vám jedna oto že se s autem nedostanete do mesta, nebo do práce, stačí se automobil přeparkovat, kde by jste mohli odject. Nebo když Vám kopou před garáží vodu, která trvá dele než 24h tak hned schromaždujete petici?

Petr Ježek

#94 Re: zrusit rallye?

2012-11-13 16:11

#17: lllkm - zrusit rallye? 

Ja na ní nechci chodit. Já díky ní nemůžu ani opustit svůj domov! Nechápu proč bych několikrát ročně měl v mém věku mít domácí vězení pro potěchu někoho koho neznám a kdo mi toto příkoří nijak nekompenzuje.

 

Karel

#95 Re:

2012-11-13 16:14

#76: -  

 

A já se tím fotbalem a hokejem ohrožen cítím, už několikrát fanoušci poškodili nemovité i movité věci, dokonce došlo v důsledku jejich řádění ke zranění či úmrtí... Jsem pro zákaz fotbalu a hokeje. Jsem pro zákaz silniční dopravy, která si ročně vyžádá více jak 600 životů... Jsem pro zákaz... ! Tohle je logika Vašeho myšlení. Je smutné, že zde musíme žít s lidmi jako Vy, s lidmi, kteří nemají logický úsudek a soudí dle kusých informací z bulváru, chtějí zákaz něčeho o čem nemají ani tušení a jsou líní si o tom zjistit byť jen základní informace, což je v době internetu velice snadné... Na závěr jen dodám, že pokud bych měl sdílet společnou zem s někým jako Vy, tak se na to hodí jen jedno pořekadlo (kdo zná, ví): I dont want to live on this planet anymore.

Nepřihlášený uživatel

#96 Re: Re: Re: Prosím o zrušení petice!!!

2012-11-13 16:15

#93: - Re: Re: Prosím o zrušení petice!!!

Vodu k životu potřebuju, rallye ne. A přeparkovat auto 6km od domu mi fakt nepřijde praktické.


Nepřihlášený uživatel

#97 Re: Re:

2012-11-13 16:17

#95: Karel - Re:

Já - bohužel - nesoudím dle bulváru.

Mates

#98 Otevřený dopis radě pro rozhlasové a televizní vysílání

2012-11-13 16:19

Určeno: Rada pro rozhlasové a televizní vysílání

Odesílatel: Vebr Miroslav

Dobrý den,

chtěl bych se na radu obrátit s návrhem na prošetření reportáží a článků vztahujících se k tragické nehodě, která se stala v sobotu 10. listopadu 2012 při RallyShow Uherský Brod. Všichni příznivci rally, ale i soudní lidé cítí, že se stala velká tragédie, která mnoha lidem zcela změnila život. Nikdo tuto smutnou událost nijak nezlehčuje a soucítí s rodinami pozůstalých.

Jsem příznivcem automobilových soutěží a také mne velká tragédie zasáhla. O to více mne mrzí, že pořadatelé v celé republice mají otázku bezpečnosti diváků na prvním místě. Shoda nešťastných náhod pak byla za příčinou již zmíněné tragédie, při které vyhasly čtyři mladé životy. Chtěl bych ale hlavně poukázat na neobjektivnost a amatérismus některých médií, které se okamžitě chtějí na tragédii zviditelnit.

* V médiích bylo uvedeno, že se jednalo o amatérskou rally, přitom soutěž měla povolení od Federace automobilového sportu (FAS) a všechny posádky, to znamená jezdec i spolujezdec musejí mít platnou jezdeckou licenci. Jezdci s touto licencí se NESMÍ (dle řádů FASu) účastnit amatérských soutěží.

* Na TV Nova vystoupil s komentářem k události dle reportérky zkušený závodník rally Jan Petlach. V rally se pohybuji více jak 20 let a ani s použitím různých seznamů jsem toto jméno nikde nenašel. Lze takto zneužívat jména k neobjektivnímu hodnocení situace? V Uherském Brodě startovali opravdu zkušení jezdci, jako například Roman Kresta, Pavel Valoušek a další. Proč media neoslovily pravdivou zkušenost a raději si vybraly nějakého komparsistu?

* Podobně se zachovaly i Lidovky.cz, které uvádějí názor zkušeného jezdce Josefa Pomajbíka, ale ani tento jezdec se nenachází v žádných seznamech.

* Zajímalo by mne, podle čeho reportéři TV Nova a TV Prima posuzují, že řidič, který zavinil tragédii je nezkušený? Odkazují se na to, že tento jezdec nikdy nebodoval. Na závodech v ČR startuje v průměru 70 – 120 posádek. V každé soutěži boduje prvních 15. Znamená to, že ostatní jsou nezkušení? Michael Bartončík jezdí nepravidelně soutěže od roku 2002 a během své kariéry dokázal být ve třídě, kde startoval celkově čtvrtý…

* Ani v jedné reportáži nebylo vzpomenuto, asi záměrně, že v diskriminovaném místě byly cedule s nápisem zakázaný prostor. Tato cedule jasně vymezuje, kde můžou a nesmí diváci stát. Na tuto skutečnost poukázal pouze otec zabitých dívek.

* Nikde nebylo řečeno, že v tom místě byl pořadatel, který dívky měl vykázat pryč. Ten pořadatel byl totiž ze stejné obce a dokonce byl z rodiny postižených tragédií.

* V reportáži nebylo zmíněno, že děvčata stála metr od silnice, kde auta projížděla rychlostí kolem 170 km/hod. Lidský instinkt jasně říká, že od takových věcí raději dál. Nemohu přece spoléhat na to, že auto má brzdy.

Z dostupných informací vyplývá, že si dívky šly nejspíše za kamarádem (pořadatelem) popovídat. Ten je měl vykázat ze zakázaného prostoru, ale neučinil tak. Následně auto ve velké rychlosti dívky smetlo. Nejde mi o to poukázat na nevinnost posádky. Tragédie se stala a je potřeba hledat příčiny, aby se víckrát takové neštěstí neopakovalo. Automobilové soutěže

jsou postavené na tom, že posádka projede daný uzavřený úsek co nejrychleji. Každá posádka nastupuje do soutěže s podvědomím, že tento sport je nebezpečný. Nikdo ovšem nejde do závodu s tím, aby zabíjel sebe nebo druhé. Milióny lidí hraje fotbal i když ví, že i tady jsou zákeřné fauly, které občas člověka zmrzačí. Je ale smutné, že média neinformují objektivně. A co mne nejvíce mrzí je fakt, že se média honí za senzacemi ve chvílích, kdy teče krev. Postavit kariéru na lidském neštěstí je nelidské a s prominutím hodně nechutné.

S pozdravem

Vebr Miroslav

Vsetín

Nepřihlášený uživatel

#99

2012-11-13 16:19

Parkovat 6km od domu? stačí jen zaparkovat do vedlejší ulice.
Mates

#100 OSVĚTA K BEZPEČNOSTI DIVÁKŮ NA RALLYE

2012-11-13 16:22

Je mi velmi líto této nešťastné tragédie, čtyř lidských životů a neumím si představit smutek rodičů a blízkých. Sám otec přiznal, že v daném místě bylo pořadateli umístěno označení zakázaný prostor. To je v naprostém souladu s mezinárodními sportovními řády FIA. Celé toto opatření znamená, že v daném místě po celé délce otevřeného prostoru až za první pevnou překážku nesmí nikdo stát, protože je to v daném místě nebezpečné. Pokud je místo označeno těmito cedulemi, tak se již nedává žádná páska, protože diváci by stáli hned u ní, což postrádá smysl, protože v daném místě nemají stát vůbec. Plot není obvykle brán za pevnou překážku. Tím je myšlen terénní val, zeď domu apod. Pokud stojíte před touto pevnou překážku, nemáte v případě podobné havárie kam utéct. Proto je logické, že je povoleno stát až za touto překážkou případně na ní. Bohužel v tomto případě bylo vše v pořádku při kontrole bezpečnostních činovníků, i při průjezdu prvních závodních vozů. Poté se však do zmíněného zakázaného prostoru nekontrolovaně dostalo několik mladých lidí, podle všeho s kamarádem pořadatelem, který měl dané místo na starosti. A pak ..... jen smutek :-(

4P - prosíme, poslouchejte pokyny pořadatelů.
Tak zní název několik let propagované osvěty pro diváky automobilových závodů. Toto instruktážní video bylo vytvořeno Autoklubem České republiky. Jeho cílem je informovat motoristické fanoušky a obyvatelé obcí, v jejichž regionech se jezdí jakékoliv automobilové soutěže o tom, jak bezpečně sledovat automobilové závody. Sledujte prosím názorná doporučení a rady. Je to pro dobro všech lidí, kterých se automobilové závody dotknou. Tím jsou myšleni nejen pravidelní fanoušci, kteří bezpečnostní zásady závodů znají a respektují je, ale především občané, jež se na takovém závodě vyskytnou náhodně, prvně a nebo se kolem jejich domova závod jede. Málokdo odolá své zvědavosti, a povětšinou se na tento atraktivní sport i přes celodenní omezení podívá ze svého domácího území i jako fanoušek naprosto jiných sportů. Podstatou osvěty je seznámení všech přihlížejících o místech bezpečných pro sledování závodů, o místech nebezpečných - zakázaných, o místech, kde není z logiky věci rozumné stát. Pokud Vás někoho osloví pořadatel, nebo skupina diváků, že stojíte na špatném, málo bezpečném místě, respektujte prosím jejich radu a přesuňte se na bezpečné místo. Všichni Vám rádi poradí, které místo je to správné. Zkušenosti pravidelných fanoušků jsou na úrovni zkušeností pořadatelů. Při tom dbejte na pohyb svých dětí, kamarádů, domácích mazlíčků a sledujte závod tak, aby jste v případě vybočení vozu z trati byli schopni ihned reagovat.Automobilové závody všeho druhu jsou nádherným, atraktivním sportem, zároveň však nebezpečným. Mějte toto na mysli, a chraňte své zdraví a životy, aby jste se mohli s radostí příště zase přijít podívat. Nešťastných událostí se v poslední době odehrálo několik, a je na nás všech, abychom toto riziko zmenšili na co nejmenší možnou míru. Špatné souhry okolností a nešťastné náhody se nevyhýbají nikomu z nás ani v běžném životě, a proto udělejme vše proto, aby se v automobilových závodech ta smůla již odvrátila. Zodpovědnost za to nějakým dílem neseme všichni, kdo se pohybujeme podél tratí těchto závodů.

odkaz na video : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sJ7pI0MPSPI



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...