Zrusenie povinneho cipovania psov

Quoted post

Maria

#375 Re:

2013-10-02 09:33

#373: -

Nehrnuli by sa ,keby neboli zastrašení pokutou.Včera sa môj psík zastavil pri dvoch starších ženách.Začali sme debatovať o psoch.Pýtali sa ma či už je môj psík začipovaný.Čudovali sa,keď som im povedala,že nie a ani nebude.Ony v najbližšom čase dajú. Na moju otázku,prečo,či s nimi pôjdu do zahraničia,povedali,že nie ,ale nebudú platiť takú veľkú pokutu.Takže preto sa "hrnú". Že čip môže spôsobiť problémy ,nato ani nereagovali.Prečo asi. Všade sa hovorilo o výhodách čipovania a nevýhody zamlčali.Jednoducho ak s nami chce vrchnosť zamávať,vie ako nato.Neverím ani tomu ,že regoinálna veterinárna správa,alebo veterinár budú chodiť po bytoch  a kontrolovať či máme očipovaných psov.

Odpovědi

eva

#380 Re: Re:

2013-10-03 10:24:29

#375: Maria - Re:  

 Presne tak, ľudia dali bezhlavo  čipovať svojich psikov pod hrozbou pokuty. Ani ja som nedala a na našom sídlisku bolo pár takých "odhodlancov", no včera som zistila,že aj oni sa "podvolili" a dali začipovať. Na poslednú chvíľu. STRACH je veľký vládca a málokto s ním dokáže bojovať resp.nad ním vyhrať. A to je účelom mocných tohto sveta, držať ľudí v strachu a tým ich donútiť poslúchať. Aj ja mám strach, že keď ma veterinár nabonzuje, dostanem pokutu. No zatiaľ to neriešim, asi kúpim čip a našijem mu to svinstvo pod obojok a po priložení čítačky veťošovi ukáže číslo.Čo myslíte, dá sa to? No a že nebude v databáze? Nech si trhnú! Mám citlivého psíka, je alergik na stravu, má špeciálne granulky, je chudučký,krehučký a ja mu budem do tela pchať ten sajrajt? Normálne by som to tomu idiotovi,čo to vôbec navrhol nastrelila do jeho ......, nech skúsi,či je to bezbolestné a bezpečné. Nech sa debili pozrú, ako sa zrazu zaplnili útulky, ľudia začali psikov odhadzovať, aj po našom sídlisku začalo behať akosi viacej cudzích psov bez obojkov a vodítiek.  MOJ pes je pre mňa ako človek, je to bezmocné nevinné stvorenie, spí so mou, chce sa maznať, vie sa uraziť, vie byť veselý aj smutný a ja mu vedome nemienim ubližovať kôli sprostému zákonu.Toto vymyslela ľudská hyena, ktorá zrejme nikdy nemala psíka.

anka

#387 Re: Re:

2013-10-04 12:38:26

#375: Maria - Re:  

 samozrejme, že žiadne kontroly v domoch nebudú. Veď si predstav, koľko psov je na dedinách aj v mestách , neprihlásených. žiadna známka, možno ani žiadne očkovania, žiadne dane...a koho to trápi ? a tiež sú to peniaze do mestskej kasy. mne povedal veterinár, že čipovanie je na mne, ale nebude môcť zaočkovať proti besnote. ošetrí pri chorobe, ale nezaočkuje. predpokladám, že besnotu naši gaučovníci doma v obývačke nedostanú, takže tých pár rôčkov ktoré im zostávajú, prežijú aj bez vakcíny....a časom sa situácia utrasie, všetkým  sa to rozleží v hlave a bude sa  očkovať aj bez čipov :-) veď veterinári idú sami proti sebe, keď budú odmietať očkovania iba kvôli čipom. za také dva tri mesiace sa všetko vyvrbi a určite budú zverejńované aj negatívne následky čipovania. vtedy sa snáď  ovčanom otvoria oči