Podpora ředitelce školy PhDr. Miroslavě Zoubkové


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-08-04 08:31

Je špatné, že do školství mluví všichni, ale nikdo nejde do školy pracovat.

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-08-04 08:59

Plně stojím za rozhodnutím paní ředitelky.

Nepřihlášený uživatel

#3

2014-08-04 13:34

neviem uš

Nepřihlášený uživatel

#4

2014-08-04 15:17

Jakékoli organizované náboženství už nemá se samotnou vírou nic společného a Boha používá jen jako klacku k manipulování s věřícími - a je jedno, jde-li o islám, křesťanství nebo marxismus-leninismus. Kafkův fanatismus při šíření víry si v ničem nezadá s islámem - David Kafka hraje stejnou ligu, jen v jiném dresu.


Nepřihlášený uživatel

#5

2014-08-04 16:15

Když je „údajné protiprávní jednání“ a na základě mylných informací, tak kde je podle autora petice pravda??


Nepřihlášený uživatel

#6

2014-08-04 16:46

Nejsem sice autorem petice, ale tu větu chápu takto: "...která je na základě mylných informací publikovaných v novinových článcích napadána za údajné protiprávní jednání..."


Nepřihlášený uživatel

#7

2014-08-04 21:05

Tato petice mi přijde zcestná. Pokud tedy informace podané v novinách jsou nepravdivé, poskytne někdo světu ty "pravdivé"?


Nepřihlášený uživatel

#8

2014-08-05 19:56

tato "kauza" je obvyklá šikana na pracovišti, kterou nechtějí řešit instituc k tomu určené


Nepřihlášený uživatel

#9

2014-08-06 06:01

Souhlasím s postojem ředitelky školy PhDr. Miroslavy Zoubkové.

Nepřihlášený uživatel

#10

2014-08-06 19:03

Myslím, že pokud se nejedná o církevní školu, pak na ni nepatří žádná propagace náboženství. A je jedno jestli jde o křesťanství, islám, budhismus, judaismus či cokoliv jiného. Takže pokud bylo jakékoliv podezření, že mohl být kantor při rozhodování ovlivněn svým náboženským postojem, pak přezkoušení bylo naprosto na místě.

Nepřihlášený uživatel

#11

2014-08-07 09:39


1.Ředitelka školy maturitní zkoušku nemohla anulovat. V § 82 zákona 561/2004 Sb. (Školský zákon) je uvedeno, že každý žák může požádat krajský úřad o přezkoumání průběhu a výsledku maturitní zkoušky – každý, bez rozdílu národnosti, rasy či vyznání. Dotyčná žákyně o tento postup požádala, o opakování zkoušky rozhodl krajský úřad.
Ředitelka školy ze zákona nemůže do celé záležitosti zasahovat a tedy ani maturitní zkoušku anulovat a povolit její opakování, neboť to není v její kompetenci.

2.Upozornění na možnost výpovědi, které Mgr. David Kafka obdržel, není okamžitou výpovědí. Důvodem pro jeho udělení bylo jiné, opakující se jednání, nikoliv klasifikace stupněm nedostatečná u maturující žákyně muslimského původu.



Nepřihlášený uživatel

#12

2014-08-07 10:34

Nejpřesněji celý problém vysvětluje Ústecký deník: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/za-petku-u-maturity-ted-uciteli-hrozi-vyhazov-20140730.html . Tam je řečeno jasně, kdo za co nese zodpovědnost. Snad jen, že se ze zkoušejícího udělal předseda.

Koloděj

#13 Věc xenofobní

2014-08-08 19:48

Nevím, čeho přesně chce autor petice dosáhnout, ale jsem si jistý jednou věcí.
Zaměstnavatel, potažmo ředitel školy, má za zaměstnanci stát, ne je potápět.
Je pozoruhodné, jak se na scéně ihned zjevily hesla jako: "rasismus, xenofobie at. c."
Já považuji za opovržení hodné, že se někdo tímto musí ohánět. Jednalo se o maturitní zkoušku, kterou občas nedá spousta jiných lidí, zejména, byl-li výsledný verdikt vynesen celou komisí.

Základní problém, bych skutečně viděl v rasismu a diskriminaci, nicméně v pozitivním slova smyslu. Elementárním problémem celé kauzy je to, že žákyně je muslim a učitel je pastor. Jsem si velice jistý, že doma toto běžné studentské selhání nesli s těžkou nelibostí. Došlo k opravdovému selhání systému v důsledku diskriminace, především však ale v důsledku samotného strachu z toho, co by tento spor mohl způsobit. To vedlo k přehnané a dle mého názoru chybné reakci ze strany vedení i veřejnosti. Kdo z mých spolužáků dostal šanci zkoušku anulovaně opakovat? A to proletěli kvůli menším nedostatkům... k diskriminaci skutečně došlo, ale obávám se, že v tomto případě k diskriminaci jednoho učitele. Odnesl to totiž zejména ten jeden nábožensky odlišný jedinec a studentka to rozhodně nebyla.

Tedy nechápu cílenost této petice, jedině do míry politické korektnosti a nutnosti uhlídat si vlastní záda a místo, či snad tvář na veřejnosti. Myslím si, že případy jako tento, které jsou ze strachu z pojmů: rasismus, diskriminace, xenofobie a netolerance, až přehnaně sankcionovány, jsou právě živnou půdou pro nárust společenské nevole a tudíž se musí řešit jádro problému, né přímý následek, v takovém případě se jedná o čistý populismus a kariérismus.

Jestli je zde petice na podporu onoho učitele, podepíšu spíše tu. Nad touto se musím pousmát. Doufám, že je zde více podobně smýšlejících. Zejména bych chtěl jako ultima ratio regum říci, že v našem kulturním a historickém prostředí bývalo zcela běžné, že ve školách vyučovali křesťanští duchovní, je to hold naše součást a jestli má někdo problém s tímto a hodlá tím ospravedlňovat špatné jak studijní, tak sociální výsledky, tak by měl jít asi jinam, protože tato kultura je pro něj tedy značně nevyhovující a nechápu, proč by se s tím měl trápit.

PS: Aby mne nikdo nepochopil špatně, nezabývám se zde fámou, že o opakování zkoušky rozhodla ředitelka. Jen mne zaráží, jak bylo ve věci postupováno a za jakých okolností... víte je velice podezřelé, že pokud byly s učitelem již dříve spory, byl kárán po této události, která však byla příslušnými orgány shledána jako adekvátní. Nota bene, ať chceme nebo ne, učitel vždy nějakým způsobem působí přímo na žáky i částečně subjektivně, tomu se při denním kontaktu nikdo nikdy nevyhne. Já měl učitele zatvrzelého anti-komunistu, učitelku která spoustu času strávila odbíháním od látky především na téma boj proti komunismu a jeho návratu a nikdo jí nikdy nepokáral... osobně se obávám, že jde opět spíše o to, co se režimu, systému a běžné praxi hodí a nehodí. To je má obava a v této kauze vcelku oprávněná. Proto zde nehodlám rozebírat poněkud jasný administrativní postup. Zaráží mě, že takové žádosti bylo vyhověno, ač učitel závažnou chybu neudělal. Nebýt reakce ze strany přehnaná a paradoxně přehnaně xenofóbní, žádná aféra by se nekonala.

Petr Hrubec

#14 Můj pohled na tuto kauzu

2014-08-08 22:30

abcdef

Původně jsem se do této petice nezapojoval, protože si myslím, že kdo chtěl ředitelku podpořit, ozval se jí sám už v době, kdy to psychicky potřebovala, v době rozjezdu mediálního tlaku. Protože i tady čtu komentáře pisatelů, kteří mají už jasno, ačkoliv o té kauze ví jen něco zprostředkovaně, cítím povinnost reagovat. Jsem kolega pana Kafky, již řadu let jsme spolu v kabinetu. Díky tomu o té kauze vím o něco víc, přestože jsem nebyl členem ani jedné komise, která Núr zkoušela.  Pan Kafka je podle mne dobrý učitel, určitě měřil všem žákům stejně, byl vždy spravedlivý. Nikdo ve škole určitě nepochyboval, že Núr při maturitě nepotopil. Jenže když si přečtete to, co Núr psala na facebooku  https://www.facebook.com/ivcrn/posts/10152620933427938, tak se rozhodnutí kraje o anulaci nejeví zas tak alibistické. To, že pan Kafka žije ve Víře, mně nevadí, jsem tolerantní, ale je veřejným tajemstvím, že využívá prezentaci svých idejí i ve výuce. Prezentuje to jako svůj názor, vede k zamyšlení, nechá ostatní diskutovat…… však nechám na žácích, zda mám pravdu.  A právě této aktivity Núr využila pro své odvolání. Není pravda, že kraj couvl kvůli uřvanému tatínkovi, všichni členové komise se k této kauze vyjadřovali.  Na klasifikační poradě, dva dny před vysvědčením, paní ředitelka oznámila výsledek šetření kraje a sama prohlásila, že v průběhu zkoušky komise nepochybila. Svých kolegů se zastala. Toto slyšeli všichni přítomní pedagogové na poradě! Mimoto s Núr byli ve třídě i její dva bratři, ti k maturitě nebyli z důvodu prospěchu připuštěni a nikdo necouvl.  Vytýkací dopis http://www.sinagl.cz/images/UnL_Zoubkova_Kafkovi_270614.pdf  mi pan Kafka ukázal bezprostředně po obdržení. Překvapil mne, ale vzhledem k tomu, že nejsme církevní školou, navíc byl již dříve na jeho zápal upozorněn, nevidím na něm nic skandalizujícího. Neznamená to, že dostává výpověď. Když si ten dopis přečtete, musíte uznat, že nadpis článku v Ústeckém deníku Za pětku u maturity teď učiteli hrozí vyhazov je lživý.Vedení zkoušky, aniudělenou nedostatečnounevytýká. Nikdy jsem se netěšil na konec prázdnin. Letos si říkám, už abychom byli ve škole a vyříkali si to sami mezi sebou.

agy

#15 Re:

2014-08-16 13:17

#2: -  

 ale vždyť jednala v rozporu se zákonem

dita

#16 Re:

2014-08-16 13:22

#11: -  

 k bodu 2. u maturity přeci k žádnému opakovanému jednání pana učitele Kafky nedošlo.....teda kdyby se někdo nepokakínkal z jednání pana otce propadlé studentky......hledal se viník neznalostí studentky...nenechte se vysmát ta vaše reakce je lichá.

Dita

#17 Re:

2014-08-16 13:24

#10: -  

 Jenže u té maturity nikdo nepropagoval žádné náboženství až po maturitě otec Nur propagoval násilí.

Vojtěch

#18 Re:

2014-08-16 13:27

#4: -  

 Pana Kafku znám osobně hodně dlouho, je to člověk na svém místě, příkladný a morálně pevný. Vaše tvrzení je lživé a měl bys te se omluvit. Lež je totiž hřích!