MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

obyčejný občan

#96426

2016-10-27 11:42

Ambasáda Kanady nedostala od Pražského hradu žádné informace o tom, že by občan Kanady Jiří Brady měl od českého prezidenta převzít státní vyznamenání. Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt přitom informoval, že ambasády se informují vždy. Podle komentátora Štěpána Kotrby tak „kauza Brady“ navzdory křiku prezidentových odpůrců končí.

Telefonát, jehož obsah nikdo neznal, rozhovor na ambasádě, na který si žádný ze svědků nevzpomněl. Kolem těchto dvou událostí vznikla kauza medaile pro Jiřího Bradyho, strýce ministra kultury Daniela Hermana. Ten byl navržen na Řád T. G. Masaryka, nakonec jej však nedostal. Mnozí to začali dávat do souvislosti s kritizovanou schůzkou ministra Hermana s dalajlámou, a tak vznikl příběh, že prezident již schválené ocenění pro Bradyho na posledních chvíli škrtl jako pomstu za chování synovce.

Hrad od počátku popíral, že by se o ocenění Bradyho vůbec kdy uvažovalo. Mezi přibližně dvaceti z pěti set návrhů, kterým bylo vyhověno, prý nebyl nikdy. Do toho vstoupil ministr kultury tvrzením, že Hrad ústy šéfa protokolu Forejta Bradyho informoval, že ocenění dostane.

Následovalo několik dalších peripetií celé kauzy, ze které Zemanovi odpůrci vyvodili, že prezident se osmaosmdesátiletému muži, který přežil Osvětim, mstí za synovce. To mělo za důsledek oficiální bojkot ceremoniálu na Pražském hradě ze strany pravicové opozice a vládních lidovců.

Šéf hradního protokolu Forejt mezitím na tiskové konferenci popsal, jakým způsobem se při oznamování ocenění obvykle postupuje a zdůraznil, že se tak nikdy neděje na základě jednoho telefonátu, kterým argumentuje Brady. Pozvánky oceněným se prý posílají vždy písemně.

Navíc byl podle Forejta Bradyho případ specifický v tom, že byl občanem Kanady. V takových případech se podle Forejta vždy informuje ambasáda příslušné země, aby nedošlo k problémům. Ambasáda Kanady v tomto případě podle něj nijak informována nebyla.

V průběhu úterního odpoledne kanadské velvyslanectví potvrdilo, že ve věci medaile pro Jiřího Bradyho nikdy nebylo osloveno. 

Podle komentátora Štěpána Kotrby je toto prohlášení jasným důkazem a tečkou za celou kauzou, která během několika dní rozvrátila celou politickou scénu. „Výsledkem je, že Hrad se žádné vyznamenání nerozhodl dát, premiér a předseda Parlamentu jsou slaboši, kteří se nechají vydírat jedním katolickým hajzlem, toho času ministrem kultury,“ shrnul v narážce na vyjadřování Bohuslava Sobotky a Jana Hamáčka.

Ještě trpčí je podle Kotrby zjištění o úrovni umělecko-intelektuální fronty, která na podporu ministra Hermana a jeho strýce povstala. „Pražská kavárna v čele s rektory univerzit a částí poslanců a senátorů je banda idiotů, které je snadné zmanipulovat. Na první dobrou,“ zhodnotil to Kotrba.

„Tož se hezky bavte na Staromáku,“ popřál zdaru do alternativních oslav státního svátku.

 

s výše napsaným 100% souhals


Nepřihlášený uživatel

#96427 Proč Miloš Zeman porušoval volební zákon, co jej k tomu vedlo, jaký to mělo smysl?

2016-10-27 11:43

Stejně tak byla lživá informace, šířená tentokráte týmem M. Zemana, podle níž jsou
na zámku K. Schwarzenberga nacistické symboly . Navrhovatelům je třeba
přisvědčit rovněž v tom, že se M. Zeman dopustil lži, pokud v debatě kandidátů dne 22. 1. 2013
K. Schwarzenberga nařkl z toho, že po restituci zámku v Čimelicích nasadil takové nájemné,
že se učiliště pro zdravotně postižené děti muselo odstěhovat a že o služební byt přišla též
učitelka T. B. ().


[21.] V uvedených případech nepochybně došlo k porušení zákona, konkrétně v prvém případě
§ 35 odst. 2 a 3 zákona o volbě prezidenta republiky, v druhém a třetím případě § 35 odst. 2
téhož zákona.


Nepřihlášený uživatel

#96428 Re:

2016-10-27 11:44

#96426: obyčejný občan -  

 Je to blábol, z originální ustanovení Kanady dokonce není ani zřejmé, kdo má o souhlas žádat a kdy, jestli před udělením vyznamenání či po něm. 

PL jen lžou. Až najdou někoho, kdo z Kanady už vyznamenání dostal a zmapují celý proces, pak to bude dávat smysl, to se nestalo. Teď maximálně zjistili, že Forejt neví co má dělat. 


Nepřihlášený uživatel

#96429 Erik Best: Hra podpořená z ciziny. Herman, Soros, Horáček...

2016-10-27 11:46

Erik Best (novinář, původem z USA) č: Hra podpořená z ciziny. Herman, Soros, Horáček...

Oficiální přijetí dalajlámy na ministerstvu kultury a nevyznamenání Jiřího Bradyho. Může jít o dobře připravenou hru podpořenou ze zahraničí. Takovou úvahu připouští analytik a pozorovatel českého politického zákulisí Erik Best. ParlamentnímListům.cz nastínil svá vysvětlení kauzy, která už víc než týden hýbe zemí, a pronesl důležitou poznámku k páteční „oslavě 28. října v podhradí“ na Staroměstském náměstí.

Erik Best hned zkraje uvedl, že nemá žádnou radost z čínských investic a čínského vlivu u nás, nicméně chce na celou kauzu hledět maximálně objektivně. „Přístup k Číně kritizuji jak u Sobotky, tak u Zemana. Zároveň si ale myslím, že snaha z druhé strany změnit politiku české vlády je špatně. Jestli chceme menší závislost na Číně, měli bychom nabídnout občanům něco přitažlivějšího. A tento aspekt selhává. Pokud nám někdo dá na výběr mezi Číňany a Syřany, hodně lidí bude chtít Číňany,“ vyjasňuje nejprve svoji osobní pozici.

„Česká vláda měla jasně stanovenou politiku, jejíž součástí bylo nescházet se s dalajlámou. Minimálně na oficiální úrovni. Kdyby se s ním Herman sešel soukromě jako Bělobrádek a Dienstbier, nebyl by takový problém. V novinách sice Herman říkal, že setkání s dalajlámou probral se svojí stranou, ale už bez toho, aby řekl, že se to uskuteční přímo na ministerstvu. Teď hrdě opakuje, že se s ním setkal ve svém úřadě a je to správné. Tím porušuje českou zahraniční politiku, která byla dohodnuta,“ připomněl Best.

Kdyby na to prý Best hleděl optikou vlastního postoje, bylo by setkání Hermana s tibetským dalajlámou správné, protože se tím snižuje česká závislost na Číně. „Jenže on tím porušil vlastní pravidla. Porušil pravidla a politiku vlády, jejímž je členem. Měl by přiznat, že je součástí zvláštní hry, jakou v tom hraje roli a proč o tom nemluvil ani se svou vlastní stranou,“ soudí analytik.

O jaké hře to mluví a co podle něho Herman setkáním sledoval či případně proč a v čím zájmu tak učinil, vysvětluje Erik Best následovně. „Když to celé začalo, Herman nejspíš jen chtěl vyznamenání pro svého strýce, což byl zhruba červen. Ve středeční MF Dnes říká, že sám nevěděl do poslední chvíle, jak setkání s dalajlámou bude vypadat. Jenže to nedává smysl. My neznáme přesný časový rozvrh a kdy Zeman údajně vyškrtl to jméno. Neumím si představit, že by to Zeman udělal na základě soukromého setkání. Možná se mýlím. Ale klíčové je, že se Herman s dalajlámou sešel oficiálně na ministerstvu. Mám pocit, že Herman začal tak, že chce medaili pro svého strýce, a pak pochopil, že to lze použít na odstranění Zemana. Do jaké míry v tom dostal podporu od svých kamarádů ze zahraničí, nevím. Chová se podezřele sebejistě,“ zamýšlí se Best.


Nepřihlášený uživatel

#96430 Tereza Spencerová se velmi nasmála nad kauzou Brady.

2016-10-27 11:50

Tereza Spencerová se velmi nasmála nad kauzou Brady.

Tedy ne PL, ale konkrétní Tereza Spencerová.o) 

en stručně, protože by vypadalo divně, kdybychom to nezmínili: Má naše země skutečně takovou celosvětovou ostudu díky nevyznamenání přeživšího holocaustu Jiřího Bradyho? Psalo se o tom i v Americe… A vůbec, jaký dojem na vás celá věc dělá?

Ostuda? Určitě! Celý svět přece večer usíná a ráno vstává s myšlenkami na Českou republiku, protože není globálně důležitějšího tématu! Ne, vážně, všechny takové ty „strachy“ z ostudy v zahraničí jsou přece jen názornou sázkou na maloměšťácké uvažování typu „Co si o nás kdo pomyslí?“ Jakmile s tím zase někdo přijde – a přichází se s tím pravidelně – tak dotyčného přestávám číst a poslouchat, protože je jasné, že má sice puzení promluvit při současné absenci argumentů. A to, že se o tom zmínily americké noviny? Víte, mě mnohem víc trápí, že jsme obohatili rovnou anglický slovník o pojem „tunnelling“, čili tunelování. A spousta z těch, kteří se dnes tak bojí o naši pověst ve světě, u onoho tunelování svítila…

Osobně pro mě „kauza Brady“ skončila ve chvíli, kdy tři Hermanovi „svědci“, dva ministři a slovenský velvyslanec, jeho tvrzení popřeli. Co dál? U normálního soudu by se kleplo kladívkem a basta a před budovou soudu by se ještě někdo možná i pohoršil, že ministr chtěl protekci pro svého příbuzného. A když pak kanadská ambasáda konstatovala, že žádný dopis avizující cenu pro pana Bradyho nedostala, bylo to už druhé „basta“. U nás se ale místo toho rozjel neuvěřitelný politický cirkus, v němž se hraje už úplně bez pravidel, a z pana Bradyho, jednoho z tisíců autorů, kteří kdy popsali prožitou tragédii, se stala hvězda zavalená nejrůznějšími medailemi a klíči. Ještě si mohl užít včera u Krause na Primě, kam byl – jistě jen kvůli vyváženosti a objektivitě – pozván i jeho Herman a v hledišti vestoje aplaudoval dav známých antizemanovců, ale Prima pořad neodvysílala – a zadělala si na malér. Vzduchem už létají obvinění z cenzury… A když už si na cenzuru stěžují i ti, kteří ovládají mainstreamová média a mají do různých studií prakticky volný vstup, tak to už je na pováženou, co říkáte?

V každém případě – až pojede pan Brady (obtěžkán medailemi, klíči a náhlou, ale o to vřelejší láskou) domů, tak si jistě řekne, že na podobném tripu ještě nikdy nebyl.

Jaký dojem to na mě dělá? Myslím, že platí úsloví o psu a holi. Miloš Zeman očividně znervózňuje své protivníky čím dál víc a nervy praskají, jako kdyby „komusi“ už hrozily nějaké časové lhůty nebo mu cosi hořelo za patami a byl nucen běžný demokratický proces nějak „urychlit“. Když jsou kvůli tomu loutkovodiči a jejich politici a „osobnosti“ (a jejich myšlenkoví i bezmyšlenkovití souputníci) ochotni rozštěpit lidi během nejvýznamnějšího svátku naší republiky, budiž. Na druhou stranu si ale podle mého musejí uvědomit, že tím pádem ztrácejí v očích značné části veřejnosti poslední zbytky legitimity, se všemi důsledky, které pro ně z tohoto faktu vyplývají pro případné praktické vedení státu.  :-)))))


Nepřihlášený uživatel

#96431

2016-10-27 11:51

Hermannova tvrzení stojí na vodě.

Takže Hermann je podle všeho usvědčený lhář, když mu to 3 svědci popřeli a kanadská ambasáda nic nedostala. 

Jana

#96432

2016-10-27 11:56

Ruskou propagandu v televizi ani novinách nevidím, asi proto, že tato média ovládá pražská kavárna a na ni napojení oligarchové jako Babiš nebo Bakala.  Zato propagandy z USA je všude přehršel... Český stát by měl US propagandu, která jde proti našim životním zájmům, také řešit. A přednostně, protožetento problém je palčivější!  ! 


Nepřihlášený uživatel

#96433

2016-10-27 11:59

A co takhle vyhlásit na pátek 28 října stávku v obchodech nad 200 m2? ;-D


Nepřihlášený uživatel

#96434

2016-10-27 12:01

My nejsme kolonií Číny! My jsme kolonií Německa!


Nepřihlášený uživatel

#96435 Když vidím šiky v čele s Halíkem a Pithartem, chce se mi zvracet.

2016-10-27 12:02

Celý příspěvek Davida Martinka:

Hrad v obležení & Run na Zemana.
Je jisté, že run přijít musel, je to stejně nevyhnutelné jako dlouhá a škaredá zima před námi. Je třeba Miloše Zemana dehonestovat, zničit, udělat z něj opici, lháře a podvodníka. Nechutně, drsně, tak jak to bývá. Ok. Ale řekněme si tohle.

Miloše Zemana jsem jako mnoho jiných nevolil. A nevítal. Pro mě byla volba mezi hospodským, lesníkem + knížetem (vlastní slova K.S.) a důchodcem z Vysočiny (také vlastní slova) tristní. Když nastupoval do úřadu, napsal jsem, že bude kontroverzním prezidentem, který lidi rozdělí. Stalo se. Společnost je rozdělená na dva tábory a vzájemná nevraživost začíná přerůstat v nepochopení a napětí.

Ale.
Miloš Zeman udělal pro tuhle zemi jednu úžasnou věc. On dal naději lidem, kteří jsou životem odsouzení k práci, spotřebě, přežívání. Naději, že by mohlo být lépe. Že se jich někdo zastává, někdo za ně mluví a někdo se jim snaží pomoci.

Jde o sociálně slabší lidi, důchodce, dělníky, proletariát a prekariát, městskou chudinu, nezaměstnané, opuštěné a staré lidi, maminy s dětmi, učitelky, úředníky, prodavačky, živnostníky. Normální lidi. To je hlavní proud příznivců Miloše Zemana. Jsou to ti, kdo nemají v životě to štěstí, že mohou sedět v redakcích, pracovat v divadlech, mít vlastní firmy, řídit korporace, nebo zakládat start-upy. Jsou to lidé, kteří tohle neumí a možná ani nechtějí. Chtějí normální život, normální práci, svůj volný čas, rodinu, děti. A teď pozor. Tihle lidi jsou úžasní! 

Tihle lidé jsou solí země. Bez nich by žádná společnost nebyla. Pravdou je, že ve skrytu duše si ta druhá část společnosti, česká pseudo vyšší střední třída, pseudo buržousti, pseudo intelektuálové a pseudo tvůrci hodnot a systému těchto lidí neváží. Normální lidé nejsou cool. Jsou obyčejní. Nejsou jak z lifestylových magazínů. Nemají silné a inspirativní příběhy. A nejspíš o ně ani nestojí. 


Nepřihlášený uživatel

#96436 Re:

2016-10-27 12:03

#96434: -  

 ale to, že jsme ekonomickou kolonií Německa a právní kolonií USA, nějak pražská kavárna neřeší.

nebude to tím, že kavárníci jsou v české kotlině místodržící svých mocností? 


Nepřihlášený uživatel

#96437

2016-10-27 12:07

 Ví pan Bredy že ministr Herman se schází s pohrobky členů NSDAP? A tím schvaluje všechny zvěrstva kterých se sudeťáci dopustili v jednotkách SS SA po celé evropě.Takže ab absordum podíleli se vlastně sprostředkovaně i na vyvraždění židů v evropě a tím zároveň rodiny p.Bregyho.Někteří z těchto jednotek se zůčastňovali vraždění přímo fizicky.Takže by současný ministr Herman měl být vlastně popohnán před soud protože vlastně schvaluje to čeho se dopustili sudeťáci za druhé světové války.Zatím o němce kteří nebyli vysídlení protože s nacisty neměli nic společného nemá ministr Herman zájem.A že jich tady bylo.Jen na Ústecku se počítalo že je jich kolem třech tisíc.Ostatně pro ně Ústecký rozhas měl každou sobotu pravidelnou relaci a to: Vysílání pro spoluobčany v německém jazyce.


Nepřihlášený uživatel

#96438

2016-10-27 12:07

Tak už to z Halíka zase leze. Účast na letošních oslavách na Hradě je prý mravní křižovatkou atd. atd.

Jinak řečeno, kdo tam půjde tak je nemravný a hnusný a kavárna ho potom uklove a vyvrhne. Takže zpěváci, herci, režiséři, akademici, a všichni další co mají obživu v kavárenském okruhu pozor, jít letos na Hrad = riskovat svoji obživu.

Ona si tahle neomarxistická parta udělá nějakou svoji Husákovu totalitu i v demokratickém státě jen pro sebe, zkrátka starého psa novým kouskům nenaučíš. 8-o

Už tady ty signály byli i z minula, i divadelník Suchý říkal, že dostával maily, že když si vezme od tohoto presidenta vyznamenání že už si ho "nebudou vážit", stejně tak dneska se tlačí např. na Hůlku.


Nepřihlášený uživatel

#96439

2016-10-27 12:08

Nechte Primu na pokoji, je to menší žumpa než ostatní dvě televize.


Nepřihlášený uživatel

#96440 Re: Když vidím šiky v čele s Halíkem a Pithartem, chce se mi zvracet.

2016-10-27 12:09

#96435: - Když vidím šiky v čele s Halíkem a Pithartem, chce se mi zvracet. 

 reakce na 

Celý příspěvek Davida Martinka:

Hrad v obležení & Run na Zemana.

 Trefil jsi hřebíček na hlavičku. Pravdoláskaři s velkou pompou omílají dokola svou mantru o tom, jak je třeba bojovat za pravdu, lásku, toleranci, pomoc potřebným, demokracii, kultivaci veřejného prostoru, a tak dále, a tak podobně. Zkrátka samé líbivé, podbízivé fráze. Jenže když jde o to, aby skutečně pomohli tam, kde je třeba, ve svém okolí, potom skutek utek. Neznám jediného pravdoláskaře, který by dobrovolně uklidil ve svém okolí, bral za invalidy, bezdomovce, matky samoživitelky, oběti exekuční mafie, zkrátka za své okolí a v jej obývající obyčejné české lidi... Pravdoláskaři jsou totiž morální pokrytci.


Nepřihlášený uživatel

#96441 Re:

2016-10-27 12:13

#96439: -  

 Co se týče zpravodajství, připadala mně poslední dobou Prima ve srovnání s ostatními TV a hlavně tou veřejnoprávní relativně objektivní. Je naprosto v pořádku, že stopla vysílání, ze kterého si chtěl kavárenský spolek udělat trucakci proti hlavě státu. Nikdo na ty komedianty není na primě zvědavý.


Nepřihlášený uživatel

#96442 Re: Re:

2016-10-27 12:23

#96441: - Re:  

 TV Prima je skutečně krapítek objektivnější než ČT a Nova.  Odvysílali reportáž o migrantech z Iráku, kteří si stěžovali, že bydlí v kravíně (nadstandartní byty!)  a nedostali vysněný zámek a  3 Porsche.  Kavárníci vyhrožovali, křičeli a nakonecto bylo tak, jak Prima odvysílala.

No a dramaturg do toho pořadu přizval jen samé kavárníky. Takže ten pořad je samozřejmě značně nevyvážený. A prý jsou tamní exponenti pěkně sprostí a padají tam slova jako p*del apod. Takže tím, že to stopli, si zachovali zdravý rozum. Pokud by ho Prima odvysílala, měla by to řešit Rada pro rozhlasové a TV vysílání. Teda, měla, jestli bude, když se to stane, je ve hvězdách. 


Nepřihlášený uživatel

#96443

2016-10-27 12:44

trocha humoru neuškodí - takhle nějak to mohlo být! .o)))

https://www.youtube.com/watch?v=snZ5dyJySc0

vafo

#96444 Re: Podporuji pana prezidenta

2016-10-27 13:13

#8: Občan - Podporuji pana prezidenta 

 myslím že vic lídí bude p.prezidenta podporovat protože ti co tu jsou napsaní chtějí vermomoci do prdele USA a to nesmíme dopustit.


Nepřihlášený uživatel

#96445 Re:

2016-10-27 13:13

#96432: Jana -  

 Od proruské "báryšně" mají její slova vypovídající odnotu velbloudího trusu.


Nepřihlášený uživatel

#96446 Re: Re: Podporuji pana prezidenta

2016-10-27 13:15


Nepřihlášený uživatel

#96447 Re: Re: Když vidím šiky v čele s Halíkem a Pithartem, chce se mi zvracet.

2016-10-27 13:16


Nepřihlášený uživatel

#96448 Re:

2016-10-27 13:17

vafo

#96449 Re: Re: Podporuji pana prezidenta

2016-10-27 13:19

#351: Občas občan - Re: Podporuji pana prezidenta 

 Již se prodává kniha jak to bylo z Havlem

vafo

#96450 Re:

2016-10-27 13:22

#7: -  

 vy nepřihlášení se stydíte za svuj nick tak se asy stydíte i za vaše jméno COOOO.