Otevřený dopis MV ČR ve věci odmítnutí pomoci zraněným uprchlíkům


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-12-12 09:48

Tak si je vemte domů......


Nepřihlášený uživatel

#2

2014-12-12 10:19

Pro naše nemocné a postižené peníze na léčení nejsou, na to se skládají občané v různých sbírkách, ale pro kdejakého cizáka tu je vše grátis.

ovaken

#3

2014-12-12 18:05

Pan Winton zachraňoval naše děti a jeho ani nikoho jiného v Británii nenapadlo, že by z nich jednou mohli být teroristé ohrožující jejich vlast. Však se také ze všech stali slušní lidé.  V případě syřanů, kterým máme milosrdně pomáhat mne bohužel tato možnost napadá a jistě nejsem sám.

Sofie Korčyková
Autor této petice

#4 Re:

2014-12-12 23:14

#3: ovaken -  

Antisemitismus v Británii bohužel se začátkem druhé světové války nezkončil a tato země nepovolila židovskou imigraci ani ve chvíli, kdy bylo židovské obyvatelstvo Německa na před začátkem války v ohrožení života.

Británie nepovolila ani židovskou imigraci do Britského mandátu Palestiny, která by mohla zachránit život mnoha lidem. Toto vedlo k ilegální imigraci na lodích, které se často potopily i se stovkami naloděných. Jedinou vyjímku těsně před vypuknutím války tvořily transporty dětí do bezpečí Britských ostrovů.

Mě ta paralela furt přijde dobrá, ale ráda bych věřila, že jsme víc než sedmdesát let po konci války schopni se zachovat lépe.


Nepřihlášený uživatel

#5

2014-12-15 15:09

Aktuální výkonná moc České republiky vznikla demokratickými procesy ze svobodných voleb. A měli by tedy, ti představitelé té moci, vykonávat moc. To znamená a) stále znovu svému "polis" opakovat základní principy, se kterými byli zvoleni, a b) podle těchoto principů konat. Zahraniční politika české republiky selhává v obojím. K principům (a k hodnocení mimořádně dramatických mezinárodních dějů) veletrapně mlčí (eventuálně sporadicky mumlá mnohoznačná klišé, interpretovatelná jakkoliv se bude eventuálně hodit) a nastrkuje místo sebe buď odborníky (třebas skvělé) nebo zneužívá verbálních aktivit toho člověka, co nyní zastává funkci prezidenta. A nevykonala ani takové elementární gesto, o němž je tato petice... Moje drahá vlasti, pomoz občas některým velmi trpícím.

Nepřihlášený uživatel

#6

2014-12-15 15:59

Petici jsem podepsala, ale je třeba rozlišovat ošetření 15 zraněných uprchlíků a příliv uprchlíků z hladové Afriky a dalších zemí. Těm lidem je potřeba pomáhat, ale u nich doma. Tím, že je pustíme do Evropy, nepomůžeme ani jim (až na výjimky se je nikdy nepodaří plně integrovat a vždycky tu budou občany druhé kategorie), ani sobě (nezvládneme to a doplatíme na svou neprozíravost).

Nepřihlášený uživatel

#7

2014-12-15 16:10

Místo, aby se rezolucí OSN, stabilizací regionu a její potřebnou restrukturalizací, demilitarizací (kalach za konzervu) a klidně i násilnou sekularizací náboženství a státu problém vyřešil, nalepíme dětské oči na plakát a pošleme do Evropy.
Takhle vytvoříme slušný sociální tlak a zalejeme půdu pro budoucí kulturní nenávist (a nenechme se mýlit, z obou stran).
A to by se dala zmínit počáteční vlna xenofobie místních a následného vystřízlivění zařazování do společnosti, oboustranný kulturní šok a napětí. Dlouhodobý proces, který často končí špatně. Chceme tohle?
Růžové brýle sundat a podívejme se na realitu Evropy, prosím....jsem pro skutečnou a systémovou pomoc, ne hurá akci bez rozumu.

//Nevyjadřuji snad ani toliko postoj k samotnému obsahu petice a "15 uprchlíků s rodinami", ale snažím se o obecnější osobní stanovisko k větším vlnám imigrace, které směřují exkluzivně do evropského prostoru.


Nepřihlášený uživatel

#8 Podepisujte i další petici

2014-12-16 12:14