PETICE PROTI ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB A ŠIKANĚ ŽIVNOSTNÍKŮ


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-03-05 21:18

Kdyby raději snížili daně a odvody, aby bylo nevýhodné obcházet jejich placení udělali by líp. Na tohle doplatí jenom poctiví živnostníci :/

Nepřihlášený uživatel

#2

2015-03-06 10:12

Celé je to nesmysl pan Babiš chce mít pod kontrolou celí Agrofert a lessy ČR a ZZN a Kostelecké uzeniny a Penam aby ho nemohli okrádat a tržby byli zaúčtované a tím zadané do evidence je to jeho výmysl a nedá se na tom ušetřit spíš si někdo na tom nahrabe jeho kamarád on ví

Nepřihlášený uživatel

#3

2015-03-06 14:12

Babis asi plni zavazky z dob pusobeni u stb - zlikvidovat soukromniky a nastolit vladu jedne strany (uz napada i cssd )


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-03-07 09:13

Proč není zavedena elektronická evidence tržeb např. ve vyspělém Německu, ze kterého si náš stát bere v mnoha případech vzor. Když úředníci neustále zabavují na různých tržnicích nelegální nebo pašované zboží různého druhu, proč již stát nezakročí tím způsobem, že by trhovcům za recidivu odebral živnostenské oprávnění a případně vyhostil do jejich rodné země či rodné vlasti. V sousedním Německu se s tímto problémem vypořádali velmi dobře a za porušování zákonů v oblasti obchodu - maloobchodní činnosti odeberou viníkům živnostenské oprávnění, kterému předchází finanční postih. V sousedním Německu funguje řádně kontrolní činnost a dosud zde není nařízeno, aby drobní živnostníci museli mít elektronickou evidenci tržeb.


Nepřihlášený uživatel

#5

2015-03-07 09:52

Je mi 51 let a jsem po operaci srdce. Pokud soudruh Babiš tu koninu protlačí, zažádám si o invalidní důchod. Živnost s buzerací nikoho nebaví.

Nepřihlášený uživatel

#6

2015-03-07 10:46

pohar pretekl to byla posledni kapka jestli to projde koncim  a pak at me zivi stat a budu dohanet ztracena leta podnikanim


Nepřihlášený uživatel

#7

2015-03-07 13:36

OPRAVDU SE BUDE JEDNAT O TEZKOU BUZERACI,,,,POKUD POKLADNY PROJDOU, KONCIM S ZIVNOSTI,,,VRACIME SE K DO DOBY ŠEDEHO MORU ZA KOMUNISTU,KDY JSTE MOHLI PRODAVAT NA TRHU ZA DOZORU ŠEDYCH UNIFOREM ZA PREDM URCENOU CENU,JEN ABY STE SE MOC NEOBOHATILI.........


Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2015-03-10 06:36

#7: -  

 Možná Vás to překvapí, ale nejde o nic než o vybrát řádně daně. Pokud by subjekty platili tak jak mají nemuselo by se k tomu přikračovat vůbec. Mimochodem jaká buzerace? Teď v podstatě máte podle zákona odevzdávat to samé v papíru. Tak že pokud děláte věci poctivě a nepodvádíte není důvod se rozčilovat. A ještě jednou DANĚ MUSÍ PLATIT VŠICHNI, BEZ VYJÍMEK. A to že po státu nic nechcete je fajn, ale je třeba si uvědomit že v ČR máme průběžný systém a že ty odvody zdravotního a sociálního platí péči a důchod Vašich rodičů či prarodičů.


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re:

2015-03-11 11:06

#8: - Re:  

 mozna Vas to prekvapi ale kdyby se nerozkradala republika kdyby dane radne platila kazda firma ktera ma milionove obraty tak se nic takoveho nemusi zavadet a jak jste na to prisel ze zivnostnici nechteji platit dane? do zdravotniho pojisteni co vlozi zivnostnici tak za minuli rok vybrali polovinu,zivnostnik si totiz nemuze dovolit nemocenskou a co tady melete o zdravotnim a socialnim to si kazdy zivnostnik zaplatit musi na to jsou sankce .tady jde o to ze bordel ktery tady nekdo zavedl odskace ten kdo za to muze nejmin a prectete si nekde jaka je to zatez pro zivnostnika atd. to tady nebudu rozepisovat


Nepřihlášený uživatel

#10

2015-03-11 21:28

Nezbývá mi než souhlasit. Jsou tady skupiny které léta kradou jak straky a když začínají docházet prostředky , které je možné ukrást, začnou hledat nové zdroje. A kdo je nejlepší oběť - člověk který je zvyklý makat a nic od nikoho nechtít, člověk který nemá prostředky na nejlepší právníky, člověk který nemá čas se se státem donekanečna o něčem dohadovat.

Nepřihlášený uživatel

#11

2015-03-12 23:42

Jsem proti zavedení elektronické evidence tržeb a třídnímu boji, který se vede proti nám živnostníkům!

Nepřihlášený uživatel

#12

2015-03-22 18:23

Myslenka EET je dobra, dane by se platit mely. Ale pokud zavedou EET, tak neskoncim s bufetem proto, ze bych musela platit dane, ale proto, ze mi zbyde mnohem mene casu na obsluhu (jedna se o bufet ve skole, kde cas na vydelavani je 10 minut kratka prestavka, kdy si clovek musi stihnout vydelat na "celou hodinu". Pokud budu muset obskakovat pokladnu, za kterou jeste navic budu muset platit, tak se na to cele podnikani muzu vykaslat.. !


Nepřihlášený uživatel

#13

2015-03-30 09:00

Proč se v tomto státě šlape po lidech,kteří nosí peníze do státní pokladny?Proč se nejde po těch,kteří je ze státní pokladny tahají celý život většinou nemákli na práci.Proč se nejde po těch co vesele tunelují náš stát? kde jsou ty doby kdy člověk jezdil po té naší zemičce a viděl podniky,které fungují  a kdy jsme byli naprosto soběstační ve výrobě a měli jsme dobré jméno v cizině?Kde jsou doby kdy na trhu byli české výrobky,které splňovali přísné normy a my jsme své děti nemuseli krmit éčkama a odpadem s ciziny?Lidé měli práci,sociální jistotu a rodiče mohli v klidu vychovávat své děti,věnovat se jim a být s nimi.Proč si nevezmeme dobré příklady se zemí co kde funguje a je to osvědčené,když my nejsme schopni vymyslet něco co jde ruku v ruce s reálným životem? Kde chcete brát peníze až ti co teď se snaží pracovat a nenechat se živit státem,mají v sobě morální etiku a pracují? Z čeho je bude státní pokladna platit?

ZV

#14 Pro pana lobistu EET

2015-04-12 07:31

#8: - Re:  

 Je fajn, že máte svůj názor...kéž by takových lidí bylo více. Neočekávám, že pochopíte proč tato petice vznikla a proč tolik lidí štve to proti čemu se snaží bojovat. To pochopíte až tehdy kdy vezmete zodpovědnost za svou rodinu do svých rukou a zkusíte si to na vlastní kůži. Hodně štěstí.

Bič Boží

#15 Podvodnikatelští daňoví únikáři, jen tak na vás

2015-04-12 13:29

Registrační pokladny a šup platit daně. A nikoliv daňové ráje. Buď podnikatel zaplatí, nebo dostane přes držku  a pobyt v klíčovém průmyslu. ANO, bude zase o něco líp. Bič na zloděje potřebujeme.


Nepřihlášený uživatel

#16

2015-05-04 03:36

Šiřte tuto záchrannou petici "MASIVNĚ" dál...nebo nás ten Babinskej zlikviduje.

Nepřihlášený uživatel

#17

2015-05-30 20:55

povinná elektronizace s náklady pro malého živnostníka - stát okrádá své občany  kde to ještě jde, ať začnou zákonodárci u sebe !!


Nepřihlášený uživatel

#18

2015-06-04 13:21

Začni u sebe a kámošů na tvojí úrovni, Andreji.

Nepřihlášený uživatel

#19

2015-06-04 19:56

Je mi 52 let a od roku 1991 podnikám. Příští rok to bude 20 let co trpím rortroušenou sklerózou. Za poslední rok a půl co je ve vládě agent Bureš /myslím tím bývalého agenta StB / tak s podnikáním budu končit a jdu na úřad práce nebo požádám o invalidní důchod.

Nepřihlášený uživatel

#20

2015-06-09 11:38

Souhlasím s peticí. Navrhuji místo EET zavést EEÚVP, elektronickou evidenci úplatků v parlamentu.

Nepřihlášený uživatel

#21

2015-07-09 10:39

Chcete zabráňit daňovým únikům a trikům živnostníků? zkuste zlepšit podmínky pro podnikání, ne je zhoršovat.

Nepřihlášený uživatel

#22

2015-07-13 16:15

Již 20 let s krátkými přestávkami zbrojí politici proti malým podnikatelům. Nekonečné, nesmyslné novely zákonů......
změny, změny ...bez efektu....."HON NA PODNIKATELE"
Jeden je už z toho všeho unaven a přemýšlí od pracovní
emigraci do vlídnějšího prostřední k našim západním sousedům, .....a co vy ostatní živnostníci? jsme jediná skupina,
která nestávkuje....proč asi?.....my na to nemáme čas, musíme se dvakrát více snažit, než zaměstnanec, abychom dosáhli alespoň jeho příjmů........ale vláda i některé předchozí účelově vykládá opak a cíleně tak vyvolávají anti sympatie k živnostníkům. Živnostníci jsou lidé s vůlí a rozumem, tak se nedejme.

Nepřihlášený uživatel

#23 Elektronická evidence tržeb, jediná cesta ke spavedlnosti. Podnikoši stejně ani ted nedávají účtenky

2015-07-15 18:31

To, jaké hnusy se vaří dneska v hospodách, no to je otřesný a hnusný. Lidi to ze zoufalství žerou jako čuníci. Hygiena nevidí zlo, neslyší zlo. Má zacpané slechy milionama. V hospodě či restauraci nedostanete účtenku téměř nikdy, To vše jsou daňové úlety. A máme tu i daňové ráje, jedním z nich je přímo milovaná země imperialismu USA.


Nepřihlášený uživatel

#24 EET

2016-03-06 16:05

Prvních 746 podvodníků s daněmi se přiznalo, jen tak dál. Á dalších 258 podvodníků, jen víc a houšť.

Majitel restaurace

#25 EET mě netrápí, přecházím na bezhotovostní platbu

2016-03-26 13:09

To je řečí okolo EET že to prodraží služby a pivo. Já mám například hospodu a EET mě vůbec netrápí. Nejsem plátcem DPH a tedy mě ani hlášení na FŮ nezajímá a od zavedení EET přecházím automaticky na bezhotovostní platbu za služby, tohoto se totiž EET netýká. To znamená že u mě v hospodě štamgasti dostanou za služby fakturu a číslo mého účtu a platbu za jídlo a pití mi pošlou na účet se splatností 14 dnů. Pivo mám za 20,-kč a tuto cenu budu mít i nadále a to se týká i ostatních cen, zdražovat určitě nebudu. Reakce kolem EET ze stran restauratérů a podobných podnikatelů jsou tedy totálně nesmyslné, jsem také jedním z nich a postoj mám na věc jiný. Řemeslník živnostník také třeba měsíc pracuje zadarmo a až po dokončení práce vystaví fakturu se splatností 14 dnů, proč by tedy tohle nemohli dělat i restauratéři to tedy vážně nechápu, ještě jim odpadne manipulace s hotovostí a případný lupič má smůlu. Do mé hospody se bude chodit bez peněz. Má hospůda možná bude rarita, protože do mé hospody se bude chodit bez peněz, s tím nemám problém. Buď přejdu na EET anebo to legálně obejdu, to už je každého věc. EET mi tedy jako restauratérovi vůbec nevadí, nenadávám na to a ani to neschvaluji, jen se podle toho zařídím po svém, vždy existuje řešení, stačí jen přemýšlet a né jen nadávat.

Petici proti EET tedy nepodepíši, je mi to fuk.