Fifejdy bez zon!!!

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Fifejdy bez zon!!!

TROL

#1 Nějak tomu nerozumim...

2015-10-26 16:02

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat.

Moc tomu nerozumim, petice se jmenuje "Fifejdy bez zon!!!" a taky se v ní objevil požadavek : "požadujeme zrušení či významné omezení parkovacích zón na sídlišti Fifejdy II."

Ale zároveň zde píšete " zavedením parkovacích zón na sídlišti Fifejdy II., které významě ztížilo parkování a dopravní obsluhu na sídlišti a v jeho blízkém okolí. Toto opaření jednostranně zvýhodňuje jednu skupinu obyvatel a nenabízí žádnou alternativu všem osatním."

Z čehož vyplývá, že původní stav byl takový, že nedostatkem parkovacích míst trpěli před zavedením zón místní obyvatelé. A z tohoto důvodu byla opatření zavedena.

Z čehož dále vyplývá, že kdyby byly zóny na Vaši žádost zrušeny, tak by se situace nevyřešila, nýbrž se pouze navrátila do původního stavu, kdy by místní obyvatelé neměli kde u svých domů parkovat.

Chápu, že autoři této petice jsou nejspíše nyní omezenou stranou. Ale neměla by se tedy spíše petice jmenovat "Petice za zvýšení kapacit parkovacích míst na sídlišti Fifejdy II" ? A neměla by spíše bojovat za opravdovou možnost pohodlného parkování pro všechny namísto znovuomezení "místních" invazí automobilů v jejich bydlišti? Namísto sobeckého navrácení situace ve prospěch jedné skupiny obyvatel?

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#2

2015-10-28 11:03

Kokoti... Kdybyste tady bydleli, byli byste nasrani, že nemůžete parkovat doma.


Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2015-11-08 19:57

#2: -  vzhledem k tomuto příspěvku a vůbec k celému stavu věcí, které nemají hlavu a patu není možné takto cokoliv změnit, je to pouze a jenom výkřik do tmy. Pokud nebude jednota, jasný směr a cíl nemůže dojít k jakékoliv změně. Jestlipak víte, že celá tato velmi nesmyslná a hlavně nepříjemná věc byla úřadem řešena již od r.2013 a k definitivnímu schválení došlo letos 2015 a k tomu všemu celá tato akce stála úřad přes 600.000,- Kč, takže teď to musí někde zase vybrat zpátky, takže proto musí být řešeno racionálně a jednotně, jinak jakákoliv individuální a nepromyšlená akce je předem určena k záhubě. PK

 


Nepřihlášený uživatel

#4 Re: Nějak tomu nerozumim...

2015-12-16 11:54

#1: TROL - Nějak tomu nerozumim... 

 Na sidlisti nebydlim, ale jsem nucen pracovne obcas v tuto oblast jet. Zaroven tam mam kamarady kteri tam bydli.

Shrnul bych ze nevyhody ktere vznikli po zavedeni zon pro mistni jsou tyto

1) Ne vsechna mista kde se pred tim parkovalo jsou oznacena jako parkoviste a protoze jsou uvnitr zony, tak se jiz na tech neoznacenych nesmi parkovat (cim se snizil pocet mist) a policiste to postihuji.

2) Jakakoli navsteva nema moznost zaparkovat. Je tam naprosta neexistence mist kde by se dalo parkovat bez parkovaci karty.

3) V CR je preci jen dost lidi kteri jsou v najmu a majitel jim neumozni prepsat si do bydliste trvaly pobyt. Tito lide ac fakticky bydli na sidlisti tak nemaji moznost parkovat.

Pro me jako pro nemistniho je nejhorsi, ze v lokalite nejsou ani parkovaci hodiny ci jiny druh parkovani, kde bych mohl auto na hodinu nechat.

Tolik mych i zprostredkovanych zkusenosti od mistnich lidi.

 

 

PpM

#5 Parkovací zóna č.4 je nedořešená

2016-01-04 12:49

Na tomto sídlišti bydlím již 30 let a co se začalo dít po otevření park inn hotelu a přilehlých kanceláří bylo neskutečné. Půl hodiny jsem jezdil kolem sídliště, abych našel místo k zaparkování. Vytvořením parkovací zóny se situace hodně zlepšila, ale park. míst je stále nedostatek, lidé parkují i tam, kde se to nesmí ( a největší humus - i v protisměru ), policie to kontroluje jen občas. Co je nejhorší, že celá věc byla špatně připravena. I malé dítě dokáže spočítat, kolik je na sídlišti registrováno aut a kolik je potřeba park. míst. Horší je to už odhadnout počet lidí bydlících v nájmu. Dále je nemožné pro návštěvy setrvat déle než dvě hodiny. Pisatel nade mnou si asi nevšiml, ale místa na stání s pakr. hodinami jsou vyhrazena a všiml jsem si, že v poslední době se jejich počet zvětšuje. Takže, za parkovací zónu ANO, ale vše pořádně doladit. JM

PpM

#6 Re: Re: Nějak tomu nerozumim...

2016-01-04 13:32

#4: - Re: Nějak tomu nerozumim... 

 ad 1. to je správné, protože se parkovalo všude možně a nebezpečně, i v protisměru ( sice silnice na sídlišti nejsou opatřena podélnou čárou přerušovanou, ale § 25 odst. 3. mluví jasně - musí zůstat alespoň jeden volný jízdní pruh )

ad 2. parkovací místa na park. hodiny vyhrazena JSOU na více místech

ad 3. s tímto souhlasím, to nedomysleli