Petice Evropskému parlamentu za navrácení českých dětí do ČR


Nepřihlášený uživatel

#51 Odebrání českých dětí v Norsku připomíná praktiky nacistů, řekl Zeman

2015-11-03 08:55

Prezident Miloš Zeman přirovnal Barnavern, norský sociální úřad, který odebral syny Češce Evě Michalákové, k praktikám nacistů. Zdůraznil, že je to nadsázka, ale dodal, že zařízení „má jisté společné rysy“. Podstata nacistického programu Lebensborn ovšem byla jiná.

Na schůzce s norskou velvyslankyní (více o ní čtěte zde) prezident toto přirovnání dle svých slov nepoužil, ale řekl ho v rozhovoru z Lán, který pořádal a on-line přenášel deník Blesk. „Dovolte mi, abych vyslovil podezření. Víte, co byl Lebensborn? To bylo nacistické zařízení, kde byly vychovávány árijské děti,“ začal své přirovnání český prezident.

„Ti dva kluci Michalákovi jsou vlastně v pěstounském zařízení, které se podobá Lebensbornu tím, že jejich matka se s nimi může setkávat pouze dvakrát ročně patnáct minut, nesmí s nimi mluvit česky a ty děti jsou jiným slovem odnárodňovány. Takže Lebensborn, který vychovává mladé Nory, zatímco kdyby ti kluci byli převezeni do Česka, tak česká strana totálně garantuje péči o ně,“ řekl. Moderátor se strnule zeptal, jestli to není příliš ostré srovnání. „Je. Je to provokace, hyperbola, přehánění, ale má to jisté společné rysy,“ prohlásil prezident.

Případ dvou malých bratrů Michalákových, kteří čtvrtým rokem vyrůstají navzdory úsilí jejich matky v norských pěstounských rodinách, se stal součástí české politiky a diplomacie. Celá kauza začala v březnu 2011. V té době se obrátili pracovníci norské mateřské školy, kam tehdy pětiletý a dvouletý chlapec chodili, na místní odbor sociálně-právní ochrany dětí (přehled případu najdete zde). Nacisté unášeli děti kvůli rasové čistotě a cílené germanizaci.

Takzvaný Lebensborn byl ve Třetí říši vládou podporovaný, Heinrichem Himmlerem zřízený spolek, usilující o zvýšení počtu „árijských“ dětí. Motivace nacistů k odebírání dětí ovšem byla zcela jiná. Zvrácená nacistická představa o rasové čistotě počítala s tím, že prostřednictvím anonymních porodů dětí z „rasově čistých“ nemanželských svazků, případně nabízením „rasově vhodných“ dětí k adopci zejména příslušníkům SS, se podaří přispět k zalidnění dobytých území, z nichž předtím odsunou původní obyvatelstvo - nebo jej vyženou. Takovým prostorem měly být i české země. Nacisté také unášeli děti, jejichž krev pokládali za čistou, za účelem vytržení z jejich prostředí, poněmčení a vychování v nacistické ideologii. Zejména se to týkalo Polska a Jugoslávie, v menší míře pak Čech a Moravy, Ukrajiny či pobaltských zemí. Obětí programu Lebensborn se staly i norské rodiny a děti.


Nepřihlášený uživatel

#52 Re: Odebrání českých dětí v Norsku připomíná praktiky nacistů, řekl Zeman

2015-11-03 09:33

Martin Pospíšil
Brno

#53 Norsko není nic než neomarxistická totalita oděná do líbivého hávu lidských práv

2015-11-03 22:21

Barnevernet je státem legalizovaná mafie zabývajíci se krádežemi dětí ve prospěch lety incestního křížení (pokud se o něm někdo vůbec dověděl, tam bylo často trestáno jenom směšnými pokutami) zdegenerovaného norského genofondu. Proto se zaměřují především na negermánské, tedy slovanské a pobaltské děti, které mohou jejich zchudlý genofond obohatit. Genový deficit se snaží také snížit neřízenou imigrací, což je vzhledem k etnicitě imigrantů jistou cestou do pekel. Barnevernet je vlastně mocenský aparát pověřený jejich znárodňováním ve prospěch Norska – pod záštitou údajné nedotknutelnosti jejich lidských práv. Na to lidé slyší a tím se dá, zvláště v pseudohumanismem zdegenerovaném Norsku, obhájit jakákoliv křivárna. Jde o gigantickou organizaci s gigantickým rozpočtem (na úkor vskutku drakonických daní), rozlezlou ve všech sociálních sférách jako nenasytná chobotnice, před jejímiž chapadly nikdo neunikne. Bohužel to, jak se chovají, jim umožňují norské zákony, které (jak praxe ukázala) ani zdaleka nemusí respektovat mezinárodní právo. Barnevernet ani nemá povinnost rodičům sdělit, proč jim bylo dítě odebráno, přičemž záminkou může být cokoliv - rvačka ve škole, udání sousedky, názor učitelky, nedostatek ovoce v ledničce, nedostatečná plocha psacího stolu, které má dítě k dispozici a jiné malichernosti. Prostě na koho se Barnevernet zaměří, toho dostane. Dítě je zbaveno rodičovské lásky, tepla domova, rodinného zázemí, bezpečí a blízkých vztahů a stává se prostředkem byznysu. Soudy, které rozhodují o budoucnosti dětí z jiných zemí jsou uzavřené a nejsou na jejich jednání pozváni ani zástupci z ambasád a zahraniční ochránci práv. V mnohých případech dochází k účelovému zatajování a falšování výpovědí. Proto se všecky kauzy dětí, odebraných z často malicherných důvodů táhnou tak dlouho a často se ani nevyřeší. A pokud už na nátlak okolního světa ano, tak nějak do ztracena. Nevím o jediném případu, kdy by se Norsko za neprávem odebrané děti nějak omluvilo, natož tak vyplatilo nějaké kompenzace postiženým rodičům. Ti se přitom nezřídka uchylují i k sebevraždám. Je to natolik nelidské, že se to rozum zdráhá přijmout, leč jde o holý fakt.

A tahle země je nám dávána za vzor? Nebudeme si zde nic nalhávat. Dnes je nadevše jasné, že Norsko není žádná demokratická země, nýbrž totalitní stát, kde vládne mocenská socialistická aparatura v čele s mafií Barnevernet, sociálním systémem, který ideově vzešel – jak zde již bylo uvedeno - z nacistického programu Lebensborn a to mluví samo za sebe. Bohužel se najde jen málo ochoty proti těmto nekalým praktikám otevřeně bojovat, neboť řada zainteresovaných evropských zemí je významnými příjemci tzv. Norských fondů, tedy držhubného, které si může Norsko dovolit díky obrovským zásobám ropy a zemního plynu, které jsou plně pod jeho kontrolou. A tak i my budeme dlouho štěkat, ale nakonec sklopíme uši a necháme si vše líbit. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. 


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Norsko není nic než neomarxistická totalita oděná do líbivého hávu lidských práv

2015-11-04 14:55

#53: Martin Pospíšil - Norsko není nic než neomarxistická totalita oděná do líbivého hávu lidských práv 

 Je to tak. Zabavit dítě cizímu státnímu příslušníkovi a nepustit jej k němu víc jak pár hodin ročně je prachsprostý únos, z čehož by se mělo Norsko zodpovídat před mezinárodním tribunálem!


Nepřihlášený uživatel

#55

2015-11-09 21:53

Prohnaní Noři jsou děsní čorkaři, kam se na ně hrabe naše plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající.


Nepřihlášený uživatel

#56

2015-11-10 19:39

Drzim palce at ve Strasburku pani Michalkova uspeje. Jsou to jeji deti a nikdo nema pravo ji je brat. Bohuzel i kdyz se zadari, ten cas detem, ani matce nikdo nevrati :(


Nepřihlášený uživatel

#57 Stovky lidí demonstrovaly v Praze proti norskému Barnevernetu

2016-01-16 21:22

Zhruba čtyři stovky lidí protestovaly v sobotu odpoledne v Praze proti postupu norské sociální služby Barnevernet. Kritici jí vytýkají odebírání dětí z rodin cizinců v Norsku. Akce byla součástí řetězu demonstrací v různých zemích.    


„Děti patří rodině“, „Norsko, dej ruce pryč od našich dětí“, „Vraťte české děti české matce“ nebo „Stop norskému fašismu” byly nápisy na transparentech účastníků protestu. Akce začala před norským velvyslanectvím na Malé Straně a končila Na Poříčí, kde sídlí norské fondy. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský zdůraznil, že protest není namířen proti Norsku, ale proti systému odebírání dětí.  


V Česku na sebe pozornost strhl případ bratrů Michalákových. Norská sociální služba odebrala českým rodičům syny - dnes téměř jedenáctiletého Denise a šestiletého Davida - v květnu 2011 kvůli podezření na zneužívání a zanedbávání. To se nepotvrdilo. Soud ale tehdy považoval zjištění za závažná a děti nechal u pěstounů. Norské úřady loni v září rozhodly o zbavení matky rodičovských práv a adopci mladšího hocha. Eva Michaláková se odvolala, soud by se měl konat koncem února.


Vášně budí i kauza devítiměsíčního děvčátka, které norská sociálka odebrala české matce a norskému otci před pár týdny. Podle matky to zdůvodnila nedostatečně rozvinutým kontaktem s dcerou a špatným vztahem k ní.


Odebrání dětí v Norsku řeší i slovenská matka či rumunská rodina. Protesty se v sobotu podle pořadatelů konají také v Moskvě, Litvě a Vídni, v dalších dnech pak v indické Kalkatě, v Bratislavě či ve Varšavě. Dosud se uskutečnily v Norsku, Španělsku, Británii či Rumunsku.