Heršpická, Spielberk Office Center

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Heršpická, Spielberk Office Center


Nepřihlášený uživatel

#1

2016-02-19 07:55

Plot - je pouze řešení "akutního" problému s přebíháním lidí, ale nikdo se nezamýšlel nad tím, jak se přes den vypořádat s přílivem lidí, kteří v této lokalitě pracují. A to nemluvím o možnosti parkování, to je katastrofa č.2.

Nepřihlášený uživatel

#2

2016-02-19 08:02

Plne podporujem tuto iniciativu pretoze to ako sa mesto rozhodlo riesit situaciu je absolutne nepripustne
Petr Štráfelda
České Budějovice

#3

2016-02-19 08:49

Dostupnost SOC je špatná a celá lokalita je momentálně celkem bez šance se nějak rozvíjet (autem je téměř nedostupná). Pokud má město záměr tu udělatt nějaké centrum, tak to bude vyžadovat investice a tím nemyslím vybudování jednoho přechodu, ale spíš další podchody. Chtěl bych navíc upozornit na skutečnost, že někteří lidé radši přebíhali Heršpickou než by použili podchod, protože to vnímali jako bezpečnější variantu. Podchod je velmi špatně řešený a v létě tam dochází k velmi nebezpečným situacím, když se ve velkých rychlostech setkává velké množství chodců, cyklistů a bruslařů v místě, do kterého není vidět (v zatáčce). Dokonce už jsem si na toto upozorňoval radnici, ale upozornění zůstalo bez odpovědi. Podle mého názoru by v úseku podchodu měla být cyklostezka přerušena se značkou cyklisto sesedni z kola. 


Nepřihlášený uživatel

#4

2016-02-19 13:38

Kdyby pracovníci úřadu městské části Brno-střed pracovali v dané lokalitě, určitě by tato situace byla už dávno vyřešená...

Nepřihlášený uživatel

#5

2016-02-20 14:08

Parkoviště za SOC slouží spíš jako odstavné parkoviště pro auto kohokoliv... některé zde stojí na stejných místech již pár měsíců. Zjevně jim nedochází, že zde zaměstananci nemají kde parkovat :( což je smutné. Pokud by prošlo vedení přes odstavnou plochu i  jednou za den tak zjistí, že se z místa auta nehnout i několik dní a byla by hodně velká nahoda, kdyby každý den našlo stejné místo...


Nepřihlášený uživatel

#6 Re:

2016-02-21 00:09

#3: Petr Štráfelda -  

 Jdi do prdele.

Pepe

#7 Re:

2016-02-22 09:12

#3: Petr Štráfelda -  

Souhlasím "podchod je velmi špatně řešený" a není dimenzován na pěší a cyklistickou dopravu zároveň.

"Podle mého názoru by v úseku podchodu měla být cyklostezka přerušena se značkou cyklisto sesedni z kola."

Nesouhlasím, ano vedlo by to ke zlepšení bezpečnosti, ale jako cyklista občas využívám tento podchod pro průjezd na kole. Tuto cyklostezku vnímám jako páteřní a přidávání ještě dalších omezení by snížilo atraktivnost této cyklostezky. Viz cyklostezka Botanická/Chodská, která je dle mě nepoužitelná.

Honza

#8

2016-02-22 10:16

Ono ani jedno z tech navrhovanych reseni situaci nezlepsi.

1. moznost: ta krizovatka uz daleko, jak od zastavek tak i z druhe strany

2. moznost: doprava na herspicke ve spisce je uz ted silena, a zpomalit ji dalsim prechodem, ktery bude nejvic vyuzivan prave v dobe spicky, by ji moc nepomohlo

3. vytvoreni nadchodu by zkratilo cestu k saline o 300m, coz jsou asi 2 minuty chuze

Problem je ze CTP postavilo kancelare pro tisice lidi, ale uz nedomyslelo a nezajistilo, jak se tam ti lidi dostanou, ze smeru od bohunic to mozna jeste jde, ale z hlavniho nadrazi, krom 61ky, ktera jezdi ve velkych intervalech a jeste se k ni dostat neni jednoduche, uz je moznost jen prejiti od saliny po stezce, ktera k tomu nebyla dimenzovana. 

Parkovani autem je katastrofa uplne, proste neni kde, cena vyhrala nad ucelnosti.

Castecnym resenim by mohl byt kyvadlovy mikrobusy, ktere by svazely lidi z hlavniho nadrazi k holanske a zpet.

Dalsi moznosti, ovsem trochu nakladnejsi, by bylo rozsirit podchod (a nejen ten, ale uz i cestu od mostu k nemu) aspon na dvojnasobek, pulka pro chodce a pulka jako stavajci cyklostezka.

Napady typu prerusit cyklostezku jsou nesmyslne, dalso by se to prirovnat k verzi, postaim si k bytovce chodnik, zacnou po nem jezdit auta, ktera chodce ohrozuji, tak zakazeme chodcum tam chodit. A cyklisti nejsou az takovy problem, maji brzdy, takze dokazi rychle zastavit, ale takovy bruslar, ktary z toho kopce brzdi i ocima uz dole v neprehledne situaci moc nenadela.

 

 

 

Petr Štráfelda
Brno

#9 Re:

2016-02-28 15:38

#8: Honza -  

 Dobrý den, i kdyby v místě podchodu byla cyklostezka přerušená, jak to v některých podchodech bývá, mohli by cyklisté těch pár metrů kolo vést. Z příspěvků některých zde se zdá, že je taková možnost nenapadla. Chodců je v těch místech mnohem více než cyklistů a tím pádem si myslím, že by měla mít bezpečnost chodců přednost. Samozřejmě by stačilo i kdyby přizpůsobili svou rychlost rychlosti chodců. Vím, že žádným nařízením se toho nedosáhne a vážím si těch, kteří si nebezpečí uvědomují.


Nepřihlášený uživatel

#10

2017-03-22 14:13

Hlasujte o to, aby se postavila lavka pres silnici, vytvoril jsem tento projekt, ktery ma po dosazeni 150 lajku moznost, aby prosel schvalenim mesta.

http://damenavas.brno.cz/projekt/?id=402

Dekuji za podporu,

Martin Suran