Heršpická, Spielberk Office Center

Honza

/ #8

2016-02-22 10:16

Ono ani jedno z tech navrhovanych reseni situaci nezlepsi.

1. moznost: ta krizovatka uz daleko, jak od zastavek tak i z druhe strany

2. moznost: doprava na herspicke ve spisce je uz ted silena, a zpomalit ji dalsim prechodem, ktery bude nejvic vyuzivan prave v dobe spicky, by ji moc nepomohlo

3. vytvoreni nadchodu by zkratilo cestu k saline o 300m, coz jsou asi 2 minuty chuze

Problem je ze CTP postavilo kancelare pro tisice lidi, ale uz nedomyslelo a nezajistilo, jak se tam ti lidi dostanou, ze smeru od bohunic to mozna jeste jde, ale z hlavniho nadrazi, krom 61ky, ktera jezdi ve velkych intervalech a jeste se k ni dostat neni jednoduche, uz je moznost jen prejiti od saliny po stezce, ktera k tomu nebyla dimenzovana. 

Parkovani autem je katastrofa uplne, proste neni kde, cena vyhrala nad ucelnosti.

Castecnym resenim by mohl byt kyvadlovy mikrobusy, ktere by svazely lidi z hlavniho nadrazi k holanske a zpet.

Dalsi moznosti, ovsem trochu nakladnejsi, by bylo rozsirit podchod (a nejen ten, ale uz i cestu od mostu k nemu) aspon na dvojnasobek, pulka pro chodce a pulka jako stavajci cyklostezka.

Napady typu prerusit cyklostezku jsou nesmyslne, dalso by se to prirovnat k verzi, postaim si k bytovce chodnik, zacnou po nem jezdit auta, ktera chodce ohrozuji, tak zakazeme chodcum tam chodit. A cyklisti nejsou az takovy problem, maji brzdy, takze dokazi rychle zastavit, ale takovy bruslar, ktary z toho kopce brzdi i ocima uz dole v neprehledne situaci moc nenadela.