CESKÁ PROTI SLOUCENÍ

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno CESKÁ PROTI SLOUCENÍ


Nepřihlášený uživatel

#251 Re:

2011-05-28 12:57

#243: -  

 Zkrátka sloučit normální gympl s normálním gymplem. Alespoň se tak v České nebudou cítit trapně, kdyby časem vyšlo najevo, že sportovci se i přes ztížené podmínky ke studiu běžně dostávají na VŠ. 

Gymnázium Česká

#252 Gramatika a stylistika - vysvětlení

2011-05-28 13:56

Vzhledem k množícím se připomínkám Vás prosíme, omluvte gramatiku a stylistiku potvrzovacích emailů a hlášek systému, které se zobrazují po podepsání petice. Všechny tyto hlášky jsou generovány automaticky poskytovatelem systému pro vytváření a správu petic (petice24.com) v anglickém jazyce a následně strojově překládány do češtiny. Bohužel není možné text hlášek ani zasílaných emailů z pozice uživatele (Gymnázia, Česká 64) měnit!! Proto Vás prosíme o shovívavost a věříme, že tento fakt Vás neodradí od vyjádření podpory našemu gymnáziu.

Nepřihlášený uživatel

#253 Re:

2011-05-28 14:04

#192: -

Takže chápu to správně, že by Vám jako rodiči bylo šuma fuk, kdyby se Vaše dítě ať už s obtížemi nebo ne dostalo na GČ, tím pádem by studovalo jednu z nejtěžších škol a pak dostalo maturitní vysvědčení s razítkem Gymčon? Naopak lidé z GONu, kteří by na studia nevynaložili nějaké značné úsilí dostali to samé. Mě se to teda nezdá vyloženě fér.


Nepřihlášený uživatel

#254 Re: Re: Re:

2011-05-28 14:16

#197: Česká a ,,inteligence"???? - Re: Re:

Víte, na VŠ se dostat není velký zázrak, zázrak je, se tam udržet a úspěšně ji vystudovat:-) Pořád si myslíte, že Váš GON je lepší? Já tedy ne;-)


Nepřihlášený uživatel

#255 Re: Re: radši nic...

2011-05-28 14:21

#199: - Re: radši nic...

Lidé z GČ totiž například jako lékaři zachraňují životy těm Vašim slavným sportovcům!

Jaromír Procházka

#256 příspěvek

2011-05-28 14:21

Vážení rodiče, vážení pedagogové, vážení studenti,
Se zájmem sleduji diskuzi o sloučení GČ a GON. Je potěšitelné jak se studenti identifikují se svými ústavy. Zavádí to ale od hlavního tématu, kterým je přijetí dokumentu „Strategie rozvoje školství Jihočeského kraje do roku 2020“. Tento dokument ovlivní vývoj středního školství na území regionu na dlouhá léta.
Naše SPOLEČNÉ úsilí musí být proto zaměřeno na přesvědčení minimálně 23 krajských zastupitelů (kteří mnohdy nevědí o specifických problémech města České Budějovice) o tom, že tento dokument v této podobě je nepřijatelný.

Nesouhlasím především s argumenty obsaženými v „Optimalizační kartě č. 1“ (str. 38 dokumentu):

I. Kriterium 1. Neslučovat školy se zásadně rozdílnými obory
- toto kriterium není naplněno (dokladem je množství podpisů na petici a průběh diskuze)

II. Kriterium 2. Rovnoměrnost pokrytí nabídky vzdělávání na území kraje
- toto kriterium nezohledňuje fakt, že obyvatelé Českých Budějovic tvoří kolem 1/6 populace kraje. Samotný populační vývoj ve městě je provázen skutečností, že již dnes máme nedostatek míst v mateřských školách. Lze tedy předpokládat v následujících letech rostoucí poptávku po vzdělání. V Českých Budějovicích - jakožto krajském městě - zákonitě dochází k vytváření profilových škol, které slouží potřebám obyvatel celého kraje.

III. Kriterium 5. Optimalizace využití budov
- v materiálu není řečeno k jakým úsporám dojde
- nejsou předloženy kalkulace nutných investic po sloučení GČ a GON
- nejsou vyčísleny stávající investice kraje do pronajaté budovy GONu a jejich případné vypořádání

IV. Cílem této optimalizace je (cituji):
„Cílem je útlum 8letého oboru a zachování dvou tříd 4letého oboru se sportovní přípravou“
- přeloženo: likvidace dvou specifických úspěšných gymnázií - GON a GČ

V. Cílové úspory po ukončení optimalizace ve výhledu 4 let
- jde o celkově malé částky vzhledem k rozpočtu kraje
- nejvyšší by byly mzdové úspory, které ovšem do značné míry závisí na celkové (republikové) koncepci školství
- materiál nehovoří o nutných nákladech na plánované sloučení

Závěrem: Na základě tohoto dokumentu není možné rozhodovat o vývoji školství v kraji do roku 2020. Zmíněný materiál negarantuje rozvoj středního školství na tomto území. Má závažné nedostatky. Krajští zastupitelé odpovědní za další vývoj kraje by měli tento dokument odmítnout a nechat přepracovat.


PS. Zakopejme válečné sekery mezi GONem a GČ a GČ a GONem. Soupeř je na jiné straně. Sportovci jistě budou potřebovat lékaře, právníky, redaktory a budoucí odborníci jistě přijmou potvrzení své národní identity ve výkonech sportovců ;- )

PhDr. Jaromír Procházka, člen Školské rady GČ

Nepřihlášený uživatel

#257 Re: Re:

2011-05-28 14:21

#247: Emil S. - Re:  

 Když ono to u vás zas až tak moc dobře nešlo, jak je vidět. Že jste petici sestavili v hektické atmosféře, je vaše chyba, nikoliv přednost. Unáhlili jste se patetickým zdůrazňováním vaší " prestiže", dosti zřetelně stavěným do kontrastu s tím, co si ze svého zkresleného hlediska domýšlíte o úrovni škol se sportovním zaměřením a tímto nespravedlivě poškozujete GON, již takto znevýhodněný rozhodnutím krajské rady. Nemluvě o podmínkách vámi nastavených, z nichž vyplývá, že by vám nešlo o vzájemnou dohodu, nýbrž o další znevýhodňování sportovní školy. Normálních gymnázií, jako je to vaše "prestižní", je v kraji celá řada. Sportovní škola jenom jedna. Takže jestli si goňáci nakonec budou muset sepsat vlastní petici, bude to velká ostuda pro všechny, kterým stále nedochází, že zachování jediné sportovní školy v kraji by mělo být ve zcela přirozeném zájmu jeho představitelů. Kde budou sportovně nadané děti z Jižních Čech studovat střední školu??  Dojíždět do Plzně, do Brna, do Jablonce? Nebo budou muset rozvíjení svého talentu oželet a půjdou raději na normální gymnázium....?  Komické, nepraktické, nedomyšlené a dost podobné těm, kdož o takových záležitostech rozhodují...:-(

Lucie Bohoňková, 3.A, GČ

#258 Re: Re: Je nezbytné chovat se jako protivná děcka?

2011-05-28 14:31

#204: - Re: Je nezbytné chovat se jako protivná děcka?

Nejsmutnější je, že i když zůstane zachována budova v České, prakticky se bude v roce 2020 jednat jen o sportovní gymnázium, protože oproti dvěma třídám se sportovní přípravou se tam někde bude mačkat jedna třída všeobecná. Tím pádem se nedivte, že nám (všem, co máme něco společného s Českou), vzniklá situace vadí.

Hana

#259 Re: Re:

2011-05-28 14:33

#257: - Re: Re:

 

Ale co jsme stavěli do kontrastu? Kde je v petici zmínka o "tom hrozně blbým" GONu? My si taky myslíme, že spojením našich dvou škol dojde k likvidaci obou. Copak my si vymysleli zrušení vašeho gymnházia? Ano, petice je psána z pohledu GČ, ale proti GONu v ní není vůbec nic. Zrušením osmiletého oboru fakticky dojde ke zrušení naší školy a to je to, proti čemu bojujeme. A divíte se nám?

Neospravedlněně na nás útočíte a místo společné domluvy se tu jen hádáme. Nemá to smysl. Přátelé, zkusme utlumit vášně a najít nějaké alespoň trochu akceptovatelné řešení. A neplatí to jen pro GON

Emil. S

#260 Re: Re: Re:

2011-05-28 14:51

#257: - Re: Re:

No bez problémů a nedostatků se to neobešlo, to přiznávám. Ale chybou je, že se Gymnázium olympijských nadějí ve věci neangažuje a dle mého názoru si myslí, že se to "prostě nějak vyřeší". Sportovní škola v kraji je jenom jedna - ano je to velmi solidní argument proti rušení příspěvkové organizace GONu ... kdyby byla vyvinuta vyšší aktivita, spolupráce nebo ochota jednat na straně GONu, mohlo by být znění petice a podmínky, které jsme nastavili, úplně jiné !!! A pokud vám to stále nedošlo, smyslem petice není urazit GON, ale bojovat proti zastupitelstvu a pokusit se ho nezrušit - protože spojením by zanikla obě gymnázia (zrušením našeho osmiletého).


Nepřihlášený uživatel

#261 Re: Re: Re:

2011-05-28 16:15

#257: - Re: Re:

Kraj už rozhodl, že se bude rušit GON a ne GČ.


Nepřihlášený uživatel

#262 Re: Re: Re:

2011-05-28 16:18

#257: - Re: Re:

Mám vážné podezření, že vaší školu stěhování na Českou nijak zvlášť netrápí. Marně hledám na stránkách GONu byť sebemenší zmínku odporu. Opravdu si myslíte, že je v tuto dobu nejvýhodnější strategií o nic se nepokoušet?

Dave

#263 Re: Re:

2011-05-28 16:28

#7: CaMilka - Re:

že lidi sportujou neznamená že sou tupci. A př sportu neni tolik času na učení, proto má ta škola prestiž trochu v jiným odvětví ale suveréně může konkurovat

Dave

#264 Re: Re: Re: radši nic...

2011-05-28 16:31

#255: - Re: Re: radši nic...

hmmm a kolik jde lidí na medicinu z gymplu ???? větši už se zaměří na střední hňupe

Dave

#265 Re:

2011-05-28 16:36

#3: -

si blb, ale v názorech ti bránit nebudu ;-)


Nepřihlášený uživatel

#266 Re: Re: Re: Re:

2011-05-28 16:42

#260: Emil. S - Re: Re: Re:  

 Děkuji za reakci. Ano, myslím si stejně jako Vy, že by byla velká chyba, kdyby se GON ve věci neangažoval. Domnívám se též, že účinnější než sepisování další petice, by bylo přímo jednání GČ a GON s odpovědnými zastupiteli. Projednání kritérií Optimalizační karty č 1 - oněch nejasností, zmíněných v příspěvku pana Procházky, může být přínosné.  Byla by velká škoda promarnit šanci (snad ještě nějaká je) k zachování obou škol.

Petr Pouzar

#267 Re: Re: Re: Re: radši nic...

2011-05-28 16:43

#264: Dave - Re: Re: Re: radši nic...

Prosím slušně.
Předlož ke svým domněnkám nějaké statistické údaje a můžeme o nich diskutovat, takhle je to bezpředmětné.

Petr Pouzar

#268 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-05-28 16:50

#266: - Re: Re: Re: Re:

Cílem petice je právě vyvolání této veřejné diskuze, tento požadavek je zmíněn i v otevřeném dopise.
Osobně s Vámi souhlasím, jednání se zastupitelstvem je nejlepší cestou k dosažení kýženého výsledku zachování obou gymnázií. Není ale šance jeho vyvolání s peticí o několika tisících podpisů v ruce přeci jen větší?


Nepřihlášený uživatel

#269 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-05-28 17:08

#266: - Re: Re: Re: Re:

Jak napsal Petr o příspěvek výše, všechny tyto požadavky jsou v otevřeném dopise pro zastupitelstvo. http://gymceska.cz/images/soubory/ceska_proti_slouceni/otevreny_dopis.pdf


I ten by jste si měl přečíst, pokud se o záležitost zajímáte


Nepřihlášený uživatel

#270 Re: Re: Re: Re:

2011-05-28 17:20

#262: - Re: Re: Re:  

 Rozumím, absence jakékoliv informace o slučování vašich škol na stránkách Gonu je pro mne v tuto chvíli stejným tajemstvím jako pro vás. Nejsem z Gonu.


Nepřihlášený uživatel

#271 Re: Re: Re: Re: radši nic...

2011-05-28 18:16

#264: Dave - Re: Re: Re: radši nic...

Vysvětlím Ti teď, k čemu gympl vůbec je. Gympl, jak už jsi možná někde slyšel/a je příprava na VŠ, kdy studenti ještě přesně neví na co by se chtěli zaměřit(Vyjímkou jsou zaměřené gymply). Jestli jejich rozhodnutí přijde na gymplu - jít na medinu, budiž, žádný problém - dostanou se, protože mají dostatečnou přípravu co se studia týče.

:> :D :D

#272 :> :D :D

2011-05-28 18:17



Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-05-28 18:27


Česká a ,,inteligence"????

#274 Re: Re: Re: Re:

2011-05-28 18:28

#254: - Re: Re: Re:

no víte, ale to na vašich úžasných stránkách vaší prestižní školy nepíšete.... jen tak pro upřesnění chodim na Biskupské gymnázium...nevím, zda GON je lepší, ale z vašeho sebevědomí, jak jste nejlepší je mi jak to říci jen slušně na zvracení?  GON se alespoň chová normálně, a proto jsem tuto petici podepsala!!!

heh

#275 Re: Re: Re: radši nic...

2011-05-28 18:29

#255: - Re: Re: radši nic...

eh kolik myslíte, že je u operace lékařů? já myslím, že dost a když se od vás vloni dostal na madicínu 1 člověk, tak než jako tým ČG zachrání život to si počkáme :D:D