NE návštěvě čínského prezidenta a strateg. partnerství ČR a ČLR

svo

#1 Díky

2016-03-24 16:06

Díky za tuto petici, je to samozřejmě ostuda. Na ruského švába musí v Moskvě něco mít, možná mu slíbili, že když je bude podporovat, skartujou mu pak jeho svazek. Pro mě je Zeman už rusko-čínský šváb.

Dan Mach

#2 Proč nepodepíšu

2016-03-24 16:39

V zásadě souhlasíme s důvody, které v textu petice uvádíte, i když se mi některé formulace zdají hodně ostré. A když vidím, jak se za tzv. čínské investory schovávájí Miloš s Jardou, tak mi z toho nic pěkného nevychází. Dohodu o strategickém partnerství má Čína s Německem, Velkou Británií nebo Polskem, takže na ní asi není nic zásadně špatného , ale text neznám. Spíš mám obavy z toho, co Číňané dělají s malými a ekonomicky slabými zeměmi, jako jsou některé státy Afriky. Tam vysají nerostné bohatství, uplatí vedení států a zmizí. Lidé na dva nebo tři roky získají práci, ale za chvíli jsou na tom stejně jako před čínskou "návštěvou". U nás to může skončit podobně. Už dnes čínští státní ekonomové upozorňují, že z Číny uniká velké množství kapitálu, a ten se tam bude muset jednou vrátit. Předpokládám, že u nás se chtějí dostat k technologiím, ke kterým máme přístup jako člen EU a mezinárodních obchodních organizací, a nákup fotbalových klubů je jen pláštík. Pak zmizí, a tady zůstane několik prázdných průmyslových hal. V Číně jsem byl v roce 2010, a to množství prázdných bytů a obřích továren, kde se nic neděje a nic nevyrábí, je zarážející. To ale kdyby místo Zemanova kanálu chtěli postavit rychlodráhy, tak to bych jim fandil.

Ale jinak tu bylo už více diktítorů, a když Jásir Arafát mohl dostal Nobelovu cenu míru, tak bych čínské diktátory tak moc nepeskoval. Spíš bych jim šel zamávat tibetskou vlajkou. Ale o velikonočním pondělí si nebudu kazit náladu, zvlášť kdybych ještě někde náhodou potkal toho hradního ochlastu :)

Poševní výtok Naděždy Krupské

#3 Re: Díky

2016-03-24 17:49

#1: svo - Díky 

 Ruskočínského švába Zemana patří poslat do prdele ! Jeto ožralý komanč co vylízal vagínu Naděždy Krupské !!!!


Nepřihlášený uživatel

#4

2016-03-24 18:17

Čínská lidová republika není demokratickým státem, nýbrž tuhou diktaturou vládnoucí Komunistické strany Číny. V Číně se denodenně porušují lidská práva tím nejhorším možným způsobem, jakékoliv aktivity opozice jsou tvrdě potírány a opoziční činitelé drasticky perzekuováni.

To jste mluvili spíše o merkelführerovském německu, ne?

Karel Komárek

#5 Zeman z hradu! [ OKAMŽITĚ ]

2016-03-24 18:59

Vážení čtenáři - občané,

osoba jménem Miloš Zeman (prezident ČR) musí z hradu okamžitě! Hnusárnu kterou udělal na Evropské třídě, v ul. Mariánské hradby nemá v historii obdoby.

Miloš Zeman zapomněl asi jaký se píše rok a s tím MILUJI ČÍNA to již přehání! Snad ať si raději v létě lehne na Vysočině k vodě s lahví Plzně a s fungováním v pozici prezidenta již přestane!

Takového dědu s hůlkou, fajfkou a lahví v ruce si nezasloužíme! Při projevu kolegů spí jako jeho kolega Schwarzenberg který už ani pořádně česky neumí a hymbu taky nedá dohromady!

konzument obecný
Nepřihlášený uživatel

#6

2016-03-24 19:56

jackie chan vam rozbije huby xenofilni buzičci

 čínane jsou inteligentnějši než češi


Nepřihlášený uživatel

#7

2016-03-25 19:47

Saúdská Arábie je taky totalitní despocie potírající základní lidská práva, navíc hlavní sponzor terorismu, který zabíjí stále více evropských lidí, a ani to nám nebrání udržovat s ní nadstandardní vztahy. Nebrání to našim státníkům vřele se objímat s šejky, tak nechápu, načpak tolik hysterie.


Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Díky

2016-03-26 09:13

#1: svo - Díky 

 Chceš do držky, šmejde?

Kalouskův nepřítel

#9

2016-03-26 12:52

Kterej čurák vymyslel tuhle petici? Jdi se léčit do Bohnic ty magore.

Kalouskův nepřítel

#10 Re: Zeman z hradu! [ OKAMŽITĚ ]

2016-03-26 12:53

#5: Karel Komárek - Zeman z hradu! [ OKAMŽITĚ ] 

 Ty potřebuješ taky pořádně zmrskat ty ksindle.


Nepřihlášený uživatel

#11

2016-03-26 14:09

Obchod pokud bude oboustranně výhodný a budou garantována práva dělníků ANO. Mlčení o zločinnech proti lidskosti rozhodně NE.
verka

#12 Re: Zeman z hradu! [ OKAMŽITĚ ]

2016-03-26 21:07

#5: Karel Komárek - Zeman z hradu! [ OKAMŽITĚ ] 

Co si takhle dát mokrý hadr na hlavu?


Nepřihlášený uživatel

#13 Pokrytectví jako prase

2016-03-28 11:44

    

 Čínského prezidenta vítaly v Londýně davy, s královnou jel zlatým kočárem.

Návštěva čínského prezidenta v Británii

Jen u nás jsou dementi!!!!

 

Dan Mach

#14 Čínský prezeident ve Velké Británii

2016-03-28 13:07

Kdo chce, nechť si přečte (nevím, jestli to zemanova lůza zvládne), jak to bylo s návštěvou čínského prezidenta ve Velké Británii :

http://www.theguardian.com/world/2015/oct/20/

Určitě není nezajímavá jedna část textu. V davu se objevily skupiny protestujících Angličanů, kteří upozorňovali jak na okupaci Tibetu, tak na pošlápávání lidských práv v Číně. Kolem těchto skupin se vždy shrotily skupiny čínských studentů s prapory a zamezily tak tomu, aby čínský prezident protestující viděl. Názor nechť si udělá každý sám, ale opačný postup v Číně by asi znamenal okamžité vyhostění studentů. Přesto se Miloš bude jezdit učit demokracii raději do Číny :(((

Ivo Piešťan

#15 Hloupá petice hloupých lidí, se kterou může souhlasit toliko omezený hlupák

2016-03-28 16:34

Ať žije přátelství Číny a České republiky!

Ať se rozvíjí spolupráce mezi našimi zeměmi k prospěchu našich zemí!


Nepřihlášený uživatel

#16

2016-03-29 19:06

Fakt se nekteri zblaznili. Bububu Cina, ktera se jako jedina velmoc prakticky do nikoho neplete a tady to je nejvetsi problem. Vadi mi hlavne to pokrytectvi, cinske vyrobky nevadi, do Turecka kazdy jede k mori, SA stavi v Evrope mesity, sponzoruje kde co, USA je norma uctivat.. Ale nechapu proc z vyctu tehle zemi je pro tolik lidi nejvetsi problem prave Cina. S ni je rozumne obchodovat, proc by nemelo byt?


Nepřihlášený uživatel

#17 Re:

2016-03-29 19:12

#16: -  

Odpověď na to existuje jediná: Naši "sluníčkáři – pravdoláskaři" jsou pokrytci měřící dvojím metrem... Lítají výhradně podle toho, jak Brusel, potažmo Washington, zapíská... Momentálně je "in" a "kchůl" paštěkovat a demonstrovat proti Číně, tak proto ten virvál kolem...


Nepřihlášený uživatel

#18

2016-04-03 14:22

Jděte do prdele, havloidi. Nikdo na vás není zvědavý.


Nepřihlášený uživatel

#19 Pravdoláskaři vymatlaní, proč nejdete raději demonstrovat před britskou ambasádu?

2016-04-11 08:18

Čínského prezidenta vítaly v Londýně davy, s královnou jel zlatým kočárem

Do Británie dorazil na čtyřdenní návštěvu čínský prezident Si Ťin-pching. Britský královský dvůr mu nachystal okázalé přijetí. Centrem Londýna se projel v pozlaceném kočáře s královnou Alžbětou II., podél cesty vlály stovky čínských a britských vlajek. Čína se v království údajně inspiruje, jak vypadá právní stát.

Kolonu mířící k Buckinghamskému paláci sledovaly davy lidí, kteří podle stanice BBC mnohdy vyjadřovali podporu Siovi, ale někteří ho naopak kritizovali. Zástupci místní čínské obce tancovali na ulici s čínskými draky. V průběhu dne se zároveň očekávají další protesty lidí, kteří odsuzují porušování lidských práv v Číně.

Ještě před cestou k Buckinghamskému paláci uvítali prezidenta spolu s panovnicí premiér David Cameron a řada dalších osobností. Na počest čínského hosta zazněla slavnostní dělostřelecká salva. Celý obřad provázely desítky příslušníků královské gardy v červených uniformách.

Si Ťin-pchinga osobně uvítal i korunní princ Charles, který přitom jako přítel tibetského duchovního vůdce a kritika Pekingu dalajlamy má s Čínou napjaté vztahy. Na místo úterního setkání jel podle televizních záběrů ale Charles autem, na jehož střeše vlála čínská státní vlajka. Slavnostní večeře v Buckinghamském paláci už se však nezúčastnil.

Celý program se odvíjel ve slavnostním až pompézním duchu, jak bývá u významných státních návštěv v Británii zvykem. Lidé mohli vystoupení Si Ťin-pchinga v parlamentu i projevy při státním banketu sledovat v přímých televizních přenosech.

Královna na úvod slavnostní večeře řekla, že návštěva čínského prezidenta v Británii znamená „milník v tomto nebývalém roce spolupráce a přátelství mezi Spojeným královstvím a Čínou“.

Panovnice ocenila také „globální partnerství“ obou zemí při reakci na naléhavé výzvy. Británie a Čína jsou podle ní „správci mezinárodního systému založeného na pravidlech“. Alžběta II. vyjádřila přesvědčení, že britsko-čínské vztahy se nyní posílí „na mnoho příštích let“ a uvítala například rostoucí počet podnikatelů i turistů v Británii.

Čínský prezident na večeři vyzdvihl spolupráci mezi Čínou a Británií už za 2. světové války, od jejíhož konce letos uplynulo 70 let. Čína podle něj nikdy nezapomene na britskou podporu. Si ujistil, že dobré vztahy mají obě země i dnes. „Máme dobrou komunikaci o světových záležitostech,“ prohlásil.

Od návštěvy Si Ťin-pchinga, který po Spojených státech reprezentuje druhou největší světovou ekonomikou, si vláda britského konzervativního premiéra Davida Camerona slibuje obchodní a investiční smlouvy v hodnotě více než 30 miliard liber a v jejich důsledku 3900 nových pracovních míst. Dobrý byl hlavně pro Británii dosavadní vývoj vzájemných obchodních vztahů. Britský export do Číny se za poslední desetiletí zečtyřnásobil.

„Čína a Spojené království jsou ve stále větší míře na sobě závislé,“ řekl také Si Ťin-pching. Obě země podle čínského prezidenta mají stále více společných zájmů..