Petice pro zrušení babyboxů

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice pro zrušení babyboxů

Milan Zamastil

#1

2011-06-28 00:45

Jsem pro zrušení babyboxů. Každá matka se má postarat o své dítě. Babyboxy je naopak zbavují zodpovědnosti.

Nepřihlášený uživatel

#2 Re:

2011-06-28 01:02

#1: Milan Zamastil -

A co otec ten nemá zodpovědnost? Pokud matka není schopna finančně zajistit své dítě proč by ho měla nechat umřít? Pak je lépe dítě nechat žít u někoho kdo se o něj postará. A kdo je proti babyboxům potporuje umrtí miminek. To je totiš záchrana pro zoufalé matky a nikdo si nedokáže představit tu bezmoc, kdy matka neví jak se má o dítě postarat.

Martin R.

#3 petice

2011-06-28 02:51

Tuhle petici může podepsat jen idiot. Jsem zvědavej co budete říkat až budou zas kolovat zprávy o pohození dítěte v na ulici nebo v popelnici. Neřešíte jakou jinou péči pro dítě zajistit. Děti se odkládali kam až sahá historie. Na tom těžko něco změníte.
Martin Reichelt

#4 Re:

2011-06-28 08:57

Resite to, ze matka se ma podle bible starat a bla bla. Ale co kdyz se nepostara, co kdyz je to posahana koza, ktera dite radsi zahodi do kontejneru? Babyboxy tu nejsou pro matku, ale pro dite!!!

Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2011-06-28 10:49

#1: Milan Zamastil -  

 a jak k tomu přijdou ty děti? zemřou a budou z nich andílci? to je hodně zvrácené!!!!!

matka

#6 Re:

2011-06-28 11:22

#1: Milan Zamastil -  tak hloupý názor může mít fakt jedině chlap. Linčujte ženské, které nechtějí zabít své dítě např. vhozením do popelnice, kde bude dítě umírat pomali hlady a podchlazením, ale raději ho dají do baby boxu, aby bylo o dítě postaráno. Ne vždy funguje antikoncepce apod. Vůbec tím nikoho neomlouvám, ale baby boxy prostě zachránily a zachrání mnoho životů. Sama jsem matkou dvou dětí - řádně je vychovávám. 

 


Nepřihlášený uživatel

#7 Re:

2011-06-28 11:48

#1: Milan Zamastil -

Takže jste pro, aby se děti okládaly u popelnic? Chlape, jak se pod takové zvěrsvo můžete vůbec podepsat? Přeji vám, aby všech těch 50 zachráněných dětí jednou přišlo nakopalo vám do rozkroku za to, že by jste je radši nechal chcípnout někde v pangejtu, než jim dopřál díky babyboxu život. Ohánět se tady nezodpovědností matky je blbost, protože děti se odkládaly vždy a odkládat se budou. Jde jen o to, zda se odloží tak, aby přežily, nebo aby zemřely. Tak se proberte.

 

A ještě pro dotyčného, či dotyčnou, kdo založil tuhle stupidní anketu: V čem se liší křesťanství od muslimů, když oboji se ohání svou svatou knihou a omlouvají tak vraždy? Protože jak jinak nazvat odkládání dětí třeba do sněhu? Jsem rád, že nejsem zfanatizován žádným nábožentvím. To mě totiž činí více lidského, než většinu zfanatizované společnosti, jedno, zda muslimské, či křesťanské.

Katka

#8 Re:

2011-06-28 12:02

#1: Milan Zamastil -  

 Myslím, že tady někdo nepochopil o co tady jde ... co když člověk je na vše úplně sám, jelikož partner třeba zemřel a žena opravdu nemá na to se postarat o život toho maličkého? Nebo třeba znásilnění? Zneužívání? Fakt dobrá odpověď od chlapa, který vlastně těhotenství a celkově vše prožít na vlastní kůži nemusí.

bojovnice
Nepřihlášený uživatel

#9

2011-06-28 12:43

myslím si že je mnohem lepší dát dítě do babyboxu než aby bylo zabito.Ten malý zazrak jakým dítě je se ničim neprovinilo tak proč mu odepírat právo na život? Je mnoho rodin které nemohou mít vlastní dítě a tohle je jejich naděje tak proč jim tu naději brát? Nikdo neví v jaké je situaci ta dotyčná matka  a co ji vede ktomu aby se vzdala svého dítěte.odsuzovat matku je jednoduché a prosté ale kdo z Vás ví co ji ktomu vedlo as co musí překonat když se tímto zpusobem musí vzdát svého ditěte.......

 

Petr

#10 To snad nemyslí vážně?

2011-06-28 14:45

Přečetl jsem si úvod k této petici a mám z něho pocit že ten kdo ho psal není psychicky úplně v pořádku. Takový blábol může vypotit snad pouze člověk mentálně narušený nebo náboženský fanatik.
V tomto případě to bohužel vypadá že se obě "postižení" sešli v jedné hlavě.
No a jelikož extrémní případy si vyžadují extrémní řešení, navrhuji v tomto případě u takovýchto jedinců zrušení babyboxů a jejich nešťastným matkám doporučuji použít popelnici...
Toto řešení má ovšem jednu nevýhodu, u novorozence bohužel není poznat co se z něho později vyklube a mohli by tak být "potrestáni" i nevinní.
Takže radéji ty babyboxy necháme i když tím riskneme že mezi sebou budeme mít sem tam nějakýho vola. Ale řekl bych že většina z nás si na tento fakt už zvykla :-)

Ágnes Němečková

#11

2011-06-28 16:24

Dobrý den,

opravdu si myslíte, že pokud zrušíme babyboxy začnou se některé "matky" o ty děti starat?? Je strašně jednoduche si to myslet. Nenapadlo nikoho z Vás kdo jste podepsali, že spíš to dítě, zahodí do popelnice?????? Zajímalo by mne k jaké náboženské sektě patříte....Jak již psal někdo výše, je jednoduché odsoudit, ono když holka otěhotní a kluk se na ni vykašle má problém. Kluk je z obliga a ona to " odnese" i když chybu udělali oba. Co když dítě nechce?? Proč by mu nemohla dát šanci na to aby se během pár dní dostalo k milujícím rodičům, kteří děti mít nemohou a jinak by na adopci, díky skvělým zákonům čekali několik let??? Proč to dítě má opět díky super zákonům několik let trčet v děcáku??? Zamyslete se....Já sama dítě mám a nikdy bych ho nikomu nedala, pokud bych,ale musela, rozhodně bych ve chvlíli volby mezi dětským domovem, odložením někde v nemocniční chodbě nebo tak, volila babybox....


Nepřihlášený uživatel

#12

2011-06-28 16:45

Tady není co komentovat - babyboxy podporují nezodpovědnost budoucí matky a oslabují pocit nutnosti používat ochranu nebo nechrápat s chlapama bez ochrany, když nemají dostatečné sociální podmínky nebo nejsou vyzrálé na to mít pak dítě. Babyboxy byly omyl od začátku a vraždám mimin to stejně nezabránilo.
Martina

#13 nesmysl

2011-06-28 16:54

Myslím, že si nikdy nepořizuje dítě aby ho pak mohl dát do baby boxu. Nicméně když už se nějaká žena dostane do takové situace, že se o své dítě nemůže postarat, je podle mě anonymní odložení dítěte na bezpečné místo nejlepší řešení. Pro každou ženu která se v takové nouzi ocitne, je to určitě velmi složitá situace sama o sobě, tak proč by se měla ještě někomu zodpovídat?

Vytrhávání biblických citátů z kontextu a jejich subjektivní výklad snad nemá ani smysl komentovat...
Ivan Dvorak

#14 Tahle petice je pro idioty

2011-06-28 18:03

Nechápu jak tohle může někdo podepsat. Tohle postrádá selský rozum. Všechny ty lidi, co tohle podepsali bych poslal na léčení...

mišule

#15 Re:

2011-06-28 19:14

#1: Milan Zamastil -

Jo, jenže takhle to bohužel není, kolik matek je ještě nezletilých nebo různých prostitutek, či těch co nemají žádné sociální žázemí pro výchovu dítěte hm??? Babybox je způsob, jak se vyhnout tomu, aby nezodpovědný bezcitný matky, co se chtějí svého dítěte zbavit, pak svoje dítě nepohodily někde potají v parku nebo dokonce do popelnice! Kolik už takových případů bylo, co? A to narozený dítě nemůže za debilitu takovýhle ženský, která nemá zádný svědomí a dokáže něco takového svýmu dítěti udělat!!!

DÍKY BABYBOXU se už kolik nevinných životů ušetřilo???


Nepřihlášený uživatel

#16

2011-06-28 19:52

a jinak zdravý? asi ne že? co byste dělali kdyby vás znásilnili nedej bože a nezjistili by ste že ste těhotní a bylo už pozdě na potrat tak by ste si to smrdutý dítě od násilníka nechali a nebo by ste ho dali do babyboxu nebo když by nebyl jak vy chcete by ste ho šli utopit do potoka nebo co? a další a další případy někdy se zamyslete nad svojí demencí!!!!sbohem
jana

#17 jana

2011-06-28 22:07

#1: Milan Zamastil -

to bychom museli zrusit popelnice, kam se deti budou odhazovat pokud nebude babybox!!!! Diky bohu je spousta hodnych lidi, ktere se o deti z babyboxu mohou postarat, o deti s popelnice se vetsinou uz bohuzel nikdo postarat nemuze!


Nepřihlášený uživatel

#18

2011-06-29 04:27

Kazdyho, kdo sdili nazor volajici po zruseni babyboxu mela radeji jeho matka pohodit u popelnice...
lochneska

#19

2011-06-29 08:31

Děti byly odkládány už od pradávna, jenže jinde a mohutně se to tajilo. Kdysi matky nosily nechtěné děti před dveře klášterů a všem to připadalo v pořádku. Nevzpomínám si, že by kdy kdo organizoval petici pro zrušení těchto organizací jen proto, že přijímaly odložené děti. V dnešní době matky děti nosí do nemocnic, nechávají je přede dveřmi policie, takže podle logiky autora petice bychom je měli zrušit všechny. A pro jistotou taky popelnice, křoví a mrazáky, aby chudák dítě radši umřelo hlady, zimou nebo třeba na surové zacházení, hlavně že by to bylo doma. Je to prostě blbost netěžšího kalibru. A hlavně, v rozporu s Biblí tím vlastně upírá dětem právo na život.
Evik

#20

2011-06-29 22:55

Po přečtení úvodu jsem si vzpomněla na slova svého děda. Až si holka budeš chtít přečíst pořádný krvák, přečti si Bibli. Miluj bližního svého a odpust nám naše viny, jakož i my odpouštíme našim viníkům se proměnilo ve vraždění, vybíjení, pomstu, krev, slzy a pláč. A měl pravdu. Konec konců - Bůh pravil: nepokradeš, nesesmilníš, nevezmeš jména Božího nadarmo, nepožádáš manželky bližního svého ....... Těch deset přikázání zná asi hodně lidí. Kolik z nás - či z vás - se jimi řídí? Pokud bych tuto petici měla zhodnotit třemi slovy, pak by to bylo: POKRYTECTVÍ, FALEŠ A ZLO.
Iwýsek

#21

2011-06-30 02:19

Ten, kdo tuto petici zakládal je buď náboženský fanatik, nebo naprostý šílenec.
Milý pane,
zkuste se vžít do role ženy, která je těhotná, na potrat jít nechce, protože zastává názor, že každý má nárok na život i dítě, o které se, bohužel, z nějakých důvodů starat nemůže. Je mnohem zodpovědnější dítě odložit do babyboxu a vědět, že jej dostane rodina, která po něm celý život touží, ale vlastní mít nemohou, než to nebohé děťátko někde nechat pomalu umřít nebo vychovávat s tím, že nevíte jak dlouho vám ho sociálka nechá. Uvažuje Bible i nad takovými příklady??? Nikde jsem v ní nenašla "radu" jak se zachovat, když dítě chcete, ale nemáte finance na to, se o něj starat...s takovouto možností, pravděpodobně, pan "vševědoucí" nepočítal...
kleopatra

#22 zase to samé

2011-06-30 14:34

zase tu panbíčkáři otravujou? jděte už někam a nekažte lidem co to mají v hlavě srovnané (na rozdíl od vás) den... říkáte miluj bližního svého, ale místo toho akorát žvatláte nesmysly jako malé děti a akorát tak proti sobě obracíte celou společnost, která je již z vás celá znechucená!!!!!!!!!!
leonardo

#23 Re:

2011-06-30 14:38

#12: -

ty radši mlč a zales si do tý svojí jeskyňky, kde jste teprve došli k vynálezu kola!!!! mimochodem gratuluju jste momentálně nejzaostalejší bytostí v celém vesmíru a také přeji mnoho úspěchů při objevování ohně


Nepřihlášený uživatel

#24

2011-06-30 15:24

Co říká Bůh nad mrtvým miminem v igelitce ???
Proč se Bůh nepostaral aby matka miminka měla mozek ?
Proč Bůh dopustil aby se dítě narodilo a bylo ihned zardoušeno ?
aja

#25 Re:

2011-06-30 20:08

#1: Milan Zamastil -  

Každá matka se má postarat....tohle napíše fakt jen s prominutím idiot neznalý poměrů. Se má...., ale neděje se to a když se baby boxy zruší, dít se to nezačne, feťačky nepřestanou fetovat, prostitutky dál vykonávat své řemeslo, alkoholičky pít,  prostě celá tahle petice je scestná, má za cíl naštvat normální lidi a kdo ji podepsal v podstatě spečetí smrt miminek, které by jinak skončily pohozené v igelitce.