Petice PROTI výstavbě rozhledny na kopci Svinec u Nového Jičína


Nepřihlášený uživatel

#26

2016-07-16 18:00

V naší malé zemi je už přerozhlednováno a Nový Jičín potřebuje investovat především do údržby stávajícího, ne stále stavět a ničit další zelenou plochu, Vrbková

Nepřihlášený uživatel

#27

2016-07-19 12:29

Sami bojujeme proti výstavbě "eko" centra s rozhlednou a parkovištěm, které chce soukromý investor postavit namístě vzrostlého lesa Přírodního parku Draháň-Troja vedle Botanické zahrady v Praze.

Uvedená stavba nenaplňuje představu opravdové rozhledny typu Štěpánka a do malebné krajiny v okolí kopce Svinec se v žádném nehodí. Jakákoliv snaha pěkné místo "zturistikovat" přínáší postupné a nevratné poškození okolní přírody. K místu se pak postupně přidružují další aktivity typu restaurace, potřeby zásobování, parkoviště, povrchu v místě nově vyšlapaných cestiček.. Obec, která měla v úmyslu z toho finančně profitovat nakonec jen řeší problémy s údržbou, odpadky a neukázněnými turisty.

Shodou okoností sobotní Lidové noviny uveřejnili rozsáhlý článek "Země rozhlednám zaslíbená" od Petra Zídka - redaktora Orietace. Přes jistou vřícnost stavbám rozhleden, jako takových, je v části Doba rozhlednového úpadku citován Jan Nouza, který naopak hodnotí současný zájem o výstavbu desítek rozhleden na všech možných i nemožných místech kriticky a chápe jako nešťstné ,...... když rozhledny se staví za cizí penéze (tzn. dotace), neodrážejí skutečné tužby místních lidí, často jsou architektonicky plytké a mnohé nové rozhledny se staly zdaleka viditelnými symboly hloupého utrácení dotačních peněz.

S pozdravem

Petr Kalla
vz. iniciativy www.proti-plotu.cz

Nepřihlášený uživatel

#28

2016-07-31 10:59

Větší blbost jako rozhledna na Svinci fakt není. Na co? Výhledy jsou luxusní. Takto se tam nenaženou lidi do přírody, ale luftaci co dole přijedou autem a neví, že se odpadky po vynesení taky snesou. Chodím tak několikrát týdně a to mi nemůžou udělat!!!!! KRÁTKÁ 

petr

#29 Navrhoval bych v případě realizace přejmenovat na šibeniční vrch.

2016-08-02 07:27

Eventuální jméno starosty který tu stavbu prosadí může být také v názvu.

Nějak si připadám jako ve Zvonokosech. Inu volby se blíží.

 

Petr


Nepřihlášený uživatel

#30 Re:

2016-08-17 21:06

#5: -  

 souhlasím s Vaším komentářem, na Hyklovy vily zřejmě nejdou použít dotace

 


Nepřihlášený uživatel

#31

2016-08-18 06:02

Taky se někdy říkalo Na spravedlnosti. Vizualizace:

 


Nepřihlášený uživatel

#32

2016-08-18 11:02

Proč stavět takovou obludu do malebné krajiny?