PETICE ZA SVOBODNOU MOZNOST VOLBY PORODU


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-02-21 02:43

Domácí porod nepovažuji za ideální řešení. Je třeba se zasadit o příjemnější prostředí v porodnicích a možnost, aby žena rodila v porodnici se svojí porodní asistentkou ( dulou), pokud si to přeje. Znám ženy, které domácí porod zvolily ze strachu, že se zopakuje jejich zážitek z předchozího porodu v nemocnici ( situace, které byly traumatizující a nebezpečné především pro dítě - odloučení od matky v prvních dnech a týdnech života, infekce... ). Nejsem přítel domácího porodu, ale za současného stavu našich nemocnic NELZE ženám přikázat, aby do nich chodily rodit.
:D

#2 Kdyby hloupost nadnášela....

2012-02-21 13:44

Tahle petice je smutným důsledkem neinformovanosti, četby bulvárních plátků a touhy být nějak originální (a to v tom lepším případě). Vlamujete se do otevřených dveří - z hlediska zákona si můžete rodit třeba v lese na pařezu - ale pak musíte zařídit všechny úřední povinnosti (matrika, pojištění,...) které za vás jinak zařídí porodnice.

Nepřihlášený uživatel

#3 Re: Kdyby hloupost nadnášela....

2012-02-22 05:09

#2: :D - Kdyby hloupost nadnášela....

dobrý den,

Tato petice prosazuje svobodnou možnost volby porodu. Aby si každá žena mohla svobodně individuálně zvolit podle svých zkušeností, stavu, pocitů, kde a jak bude rodit. Trestat svobodné rozhodnutí, vytvořit pomocí zákonů atmosféru strachu, kdy budou rodiče či asistentky pokutovány, je nedemokratické, není dobré pro nikoho. Nechci v takovém prostředí žít. O čem píšete? Bulvární plátky? Touha zaujmout? To s tím nesouvisí. Úřední povinnosti umí zařídit leckdo - je to přeci jen administrativa, něco podružného. zdraví hš


Nepřihlášený uživatel

#4

2012-02-28 16:06

Každá žena má svobodnou volbu a nese si za ni odpovědnost.