Podpora pro Pospíšila, Zemana, Mečla

Jirka

#1 Co my jen zmuzeme...

2012-02-24 12:39

Děkuji těm několika málo, kteří měli odvahu se připojit, a naléhám na ty, kteří snad souhlasí, ale nepřipojili se.
Nejsem naivní a vím, že nikdo není svatý a kdo se dostane až do vlády, musí mít za sebou podporu. Jenže současně jsem za, jak já říkám, "hlubokou orbu" kdy je potřeba umožnit jedněm vyorat ty, co jsou tam zakořenění a provázaní a vyměnit za ty co ještě nejsou tolik zakořenění a provázaní. Docílit aby se navzájem potírali a postupně při každé spirále se zmenšil prostor pro korupci. Je to na dlouho, ale nejhorší je nedělat nic a přihlížet jak ti etablovaní uhájí své pozice. Nám pak nezbývá nic jiného, než platit stále větší daně, aby mohli ti etablovaní státní rozpočet tunelovat a nám se bezostyšně vysmívat.
Mnoho z nás naříká, že nic nezmůže, že jsme malí páni. Ale když už někdo něco připraví, tak se aspoň přidejme, abychom si jednou nevyčítali, že jsme pro změnu něco neudělali.

Nepřihlášený uživatel

#2 Re: Co my jen zmuzeme...

2012-02-24 15:46

#1: Jirka - Co my jen zmuzeme... 

 Díky, Jirko, napsals to naprosto přesně. Bydlím v Praze, tak mě napadlo, že bych si - přes svůj pokročilý věk - lehnul ve spacáku panu Rampulovi před vchod do jeho znovudobytého úřadu.

Fedor

Jirka

#3 Ještě nic nekončí

2012-03-14 19:18

Jaké důvody má premiér Nečas, že hovoří o klanech na zastupitelství. Nečas je odmítá sdělit, komentovat je nechtějí ani hlavní státní zástupci. „Premiér takto může hovořit pouze na základě naprosté neinformovanosti,“ nabízí jedno vysvětlení Ivo Ištvan s tím, že podle něj jde jen o „takové nepromyšlené plácnutí“. Druhou variantou je, že jde naopak o promyšlený výrok s velmi přesným cílem. K tomu se přiklání tiskový mluvčí Unie státních zástupců ČR Jan Lata. Premiér podle něj může mezi řádky naznačovat, že je zapotřebí, aby do těch údajných klanových šarvátek vkročil někdo třetí, kdo od sebe obě party odtrhne a „uklidní“ je. „Může to být předehra k personální výměně na postu nejvyššího státního zástupce nebo ministra spravedlnosti,“ říká Lata (mluvčí Unie státních zástupců ČR).

Nepřihlášený uživatel

#4

2012-03-15 13:54

Někde musíte začit. Jestli jsme 20 let po revoluci zjistili že žijeme na hnojníku, pak by se nás naše děti mohli jednou zeptat proč jsme tak dlouho čekali?
Začněme hned! Než věci dojdou do stavu, že se tu nebude dát slušně žít.

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-06-27 17:36

chci právní stát

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-06-27 18:32

Chtějí odstranit každého, kdo je může ohrozit v jejich korupčním řádění. Když se mezi ně vloudí někdo s rovnou páteří,tak s ním pryč..

Nepřihlášený uživatel

#7

2012-06-27 19:30

I já podepíšu, neb tenhle ministr mě nikdy neprudil a vcelku jsem s ním souhlasila. A vůůůůůůůůbec se mi nelíbí, za jakých záhádných okolností je odvolaný, když u jiných (viz. Dobeš/školství a jemu podobní) bylo průšvihů až až a nikdy se kolem nich nic nedělo a podle Nečase, byli výborní. A navíc pan Pospíšil není úúúúúplný blbec. Jdu podepsat.

Nepřihlášený uživatel

#8

2012-06-27 20:23

myslim, ze tim vlada naznacila co je pro ni prioritou...
urcite ne boj s korupci...
Míša U.

#9

2012-06-27 21:37

podepsala... korupce, bezpráví, lobby, státní zakázky, miliardy .... zlodějny ... a když se objeví ti, kteří s tím vším chtějí bojovat, jsou odstraněni ...

Nepřihlášený uživatel

#10

2012-06-27 22:02

Ministr Pospíšil je jedním z mála,ne-li jediným,kdo ve vládě zůstal čistý.A nyní je bandou korupčníků a zlodějů účelově odvolán! Netolerujme dál takovou zvůli,všichni neseme osobní odpovědnost za to,co s námi bude.Stále ještě máme co ztratit!

Nepřihlášený uživatel

#11

2012-06-28 00:07

Připadá mi, že pan ministr byl uklizen, jelikož je velmi nebezpečný členům vlády s podobným přístupem jako Ráth. Možná by stálo za přemýšlení, tak jako si národ kdysi postavil Národní divadlo,"postavit" policii třeba i pomocí národní sbírky. Jinak se z tohoto korupčního státu nikdy nedostaneme a budeme zapadat stále hlouběji.

Nepřihlášený uživatel

#12

2012-06-29 10:54

Souhlasím s textem petice. Nesouhlasím s kontraproduktivními kroky premiéra a prezidenta, směřujícími k další demontáži právního státu kvůli neprůhledným zájmům. Nevěřím zdůvodnění a výrokům premiéra, které jsou výsměchem občanům této země, kterým je odpovědný. Žádám jmenovat do klíčových funkcí osoby, které budou svou bezúhonností a charakterem zárukou že legislativní proces, směřující k obnově právního státu a potrestání osob, které způsobily jeho rozklad bude naplněn. Konkrétně požaduji odvolání náměstka nejvyššího státního zástupce Libora Grygárka z funkce.

Nepřihlášený uživatel

#13 Dana Holubová

2012-07-03 18:16

Považuji nejvyššího státního zástupce Zemana na tomto postu a to, že ministr Pospíšil jeho kroky podporoval, za nejpozitivnější změnu za této vlády. Všechny kroky, které vedou proti jejich snaze prosadit lepší vymahatelnost práva, než jak u nás funguje dnes, jsou jednoznačně cestou zpět. Bylo úžasné sledovat mediální obraz jeho sporu s Rampulou, který teatrálně vykřikoval spoustu nehorázných lží, zatímco Zeman pouze velmi slušně a korektne opakoval, že věci studoval, vypracoval zprávu, kde své názory dokládá a posouzení zprávy a další kroky jsou v kompetenci jiných, on vyčká na jejich rozhodntuí. Podobně po odvolání ministra Pospíšila naprosto korektně, ale věcně upozornil nás - veřejnost, ať si všímáme, kdo bude na místo Rampuly nyní dosazen, a můžeme si udělat jasnou představu, zda odvolání ministra Pospíšila s obsazením totho postu souvisí nebo nikoliv.
To, že se premiér Petr Nečas v těchto tlacích svými výroky a činy nyní aktivně připojil k těm, kteří se snaží o potlačení snah o právní stát, je pro mne velké zklamání a nemohu mu nadále důvěřovat, což mne mrzí.
MUDr. Dana Holubová

Nepřihlášený uživatel

#14

2012-07-03 18:18

Považuji nejvyššího státního zástupce Zemana na tomto postu a to, že ministr Pospíšil jeho kroky podporoval, za nejpozitivnější změnu za této vlády. Všechny kroky, které vedou proti jejich snaze prosadit lepší vymahatelnost práva, než jak u nás funguje dnes, jsou jednoznačně cestou zpět. Bylo úžasné sledovat mediální obraz jeho sporu s Rampulou, který teatrálně vykřikoval spoustu nehorázných lží, zatímco Zeman pouze velmi slušně a korektne opakoval, že věci studoval, vypracoval zprávu, kde své názory dokládá a posouzení zprávy a další kroky jsou v kompetenci jiných, on vyčká na jejich rozhodntuí. Podobně po odvolání ministra pospíšila naprosto korektně, ale věcně upozornil nás - veřejnost, ať si všímáme, kdo bude na místo Rampuly nyní dosazen, a můžeme si udělat jasnou představu, zda odvolání ministra pospíšila s obsazením totho postu souvisí nebo nikoliv.
To, že se premiér Petr Nečas v těchto tlacích svými výroky a činy nyní aktivně připojil k těm, kteří se snaží o potlačení snah o právní stát, je pro mne velké zklamání a nemohu mu nadále důvěřovat, což mne mrzí.
MUDr. Dana Holubová