Jsem pro program (17 požadavků) SKDE

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Jsem pro program (17 požadavků) SKDE

Bušek, přítel Karla IV.

#1 Bod 13 - výroba zbraní.

2012-04-20 01:47

Vyhnul bych se formulaci "zrušení továren na výrobu zbraní". Svět je reálný, zlo existuje ve všech formách a používá zbraní bez skrupulí. Nelze zbraně rozlišit na zbraně k účelům zlým a zbraně k účelům dobrým a za použití zbraní je zodpovědný člověk. Zlo si zbraně opatří vždy a odzbrojit dobro znamená rezignovat na obranu dobra. Ve shodě s názorem A. Einsteina a jak vyplývá z obecně platných principů musíme mít zbraně pro obranu dobra. Proč bychom je nemohli vyrábět v továrnách? Připravíme lidi o práci a budeme zbraně kupovat? Co si o tom myslí Slováci?

Nepřihlášený uživatel

#2 Reakce na nepochopení :)

2012-04-22 11:21

Zbraně vyrábět jen ve speciálních a hlídaných dílnách pro potřeby policie ... jako jediné ozbrojené složky a pro potřeby myslivců pro lov Policie je jedinou ozbrojenou složko která chrání bezpečnost lidí
Vladimír Sobotka
Praha 4

#3 Re: Reakce na nepochopení :)

2012-04-23 01:00

#2: - Reakce na nepochopení :)

Nevím, proč musím připomínat, že obrana je hlavní funkcí státu. Boj proti zlu je povinností pokud nechceme, aby zlo vítězilo. Nejde jen o policii, jde také o obranu, třeba domoobranu jako ve Švýcarsku nebo profesionální armádu. Otázka je, zda mít zbrojní výrobu pro obchod, export. Naše ekonomika je a asi i bude orientovaná na export, prodávat vysoký podíl práce je žádoucí a ve zbrojařině tomu tak je. Když své trhy opustíme, s radostí je okupují jiní. Uškodíme si, jiným pomůžeme, svět se vůbec nezmění a bude nad tím kroutit hlavou. Kontrolovat výrobu a komu dodávat, to samozřejmě. Takový je svět, nebuďme snílci. Fundamentalističtí ochráci zvířat by zase nejraději zakázali myslivost, vegetariáni masný průmysl včetně chovu a lovu pro potravu. To se neumíme vyhnout fundamentalismu, který nás u rozumného člověka diskredituje?


Nepřihlášený uživatel

#4

2012-04-24 21:38

Jistě budou nutné logistické a jazykové úpravy... ES

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-04-24 21:50

DRŽÍM PĚSTI ABY NÁM TO PODEPSALO TISÍCE,STATISÍCE LIDÍ!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-04-24 23:03

Podporuji 17 požadavků SKDE, a nebude to jinak. V tomhle morálním marasmu se už nedá žít....

Nepřihlášený uživatel

#7

2012-04-25 02:43

Plně stojím za programem SKDE, a podporuji jej.

Nepřihlášený uživatel

#8

2012-05-27 09:38

Nedej te se, musíme být "tuhý" v kolenou.
Nikdo nemá právo nám brát lidskou důstojnost a svobodu. Svobodní jsme se narodili, svobodní zemřem.

Nechci pomstu, ale spravedlnost a budu tak spravedlivá, až té vládní lůze a jejich nochsledům bude špatně.
Optimista

#9 Petice

2012-08-18 19:27

Chci reagovat na petici jako celek, potažmo na celé uskupení Skutečná Demokracie. Po přečtení záklaních myšlenek musím uznat, že to je to, co si všichni slušní lidé přejí. Musím však také po pravdě napsat, že některé myšlenky jsou naprosto nerealizovatelné, ale jen proto, že lidé k takovým postojům ještě nedospěli a, myslím si, dlouho ještě nedospějí. Když jsem tyto teze četl poprvé, bezděčně jsem se musel usmívat, ale pokud si člověk připustí ideální stav, jak by to mělo vypadat, podle mne je to právě ono. Vyhnul bych se však všem "zakazujícím" formulacím, víme ze zkušenosti, jak tyto zákazy fungují a dopadají, že. Velmi rád podepíšu, ale nedělám si iluze, že bychom změnili společnost třeba během 10 let - ani za 50 se toto dle mého nestane, je to bohužel hodně hořké doznání. Budu nám všem držet všechno, co mám, aby se alespoň něco ze základních myšlenek uskutečnilo.

Nepřihlášený uživatel

#10 Tento názor se mi velmi líbí.Re:

2013-07-25 21:44