Břve zelené (www.brvezelene.eu)

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Břve zelené (www.brvezelene.eu)

Ruth

#1 Facebook

2012-05-07 00:07

Přátelé, chtělo by to vytvořit stránku na Facebooku, ať o Vašem sdružení ví co nejvíc lidí. Hodně štěstí Vám přeje Ruth

Nepřihlášený uživatel

#2

2012-05-07 16:57

Občané ve svém okolí mají právo a jsou zodpovědni sobe i potomkům a všem , kteří přijdeme do Břve se uklidnit do přírody za to,čemu ve svém okolí nechaji vzniknot.
Občané Břve, my Vám pomáháme podpisem petice a NAKONEC ZVÍTĚZÍTE A MY OSTANÍ S VÁMÍ nad napady developerů!!!

Nepřihlášený uživatel

#3

2012-05-09 11:37

Brańme se před všemi kořistníky, které nezajímá nic než vlastní prospěch. Za Břve co nejzelenější!!!

Nepřihlášený uživatel

#4 Re: J.R.weiniger

2012-05-09 18:17

#2: -  

 velmi děkujeme za podporu a prosíme šiřte zprávy mezi další občany Chýně.


Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2012-05-10 16:53

#2: -  Vřele s Vámi souhlasím. Nelze přemýšlet v horizontu příští dovolené. Je nutné položit si otázku, v čem budou jednou žít naši potomce. Děkujeje za podpis a prosíme informujte své okolí a přátele.

 

xxx

#6

2012-05-12 08:32

Je zarážející, že věšina podpisů v petici je od lidí, kteří v Břvi nežijí a nemají s ní nic společného. Tím se petice absolutně dikredituje. Je to to samé, jako kdyby se udělala pětice za realizaci výstavby a nechala se podepsat třeba v Ostravě....
K výstavbě by se měli vyjádřit obyvatelé Břve, možná Chýně která bude výstavbou dotčena, ale rozhodně ne pražácí, olomoučáci.... nebo dokonce někdo z Anglie.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-05-13 10:57


občan Hostivice

#8 Re:

2012-05-13 11:04


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re:

2012-05-13 11:20

#8: občan Hostivice - Re:  

 S názorem posledně uvedého komentáře dlužno částečně souhlasit. Je pravdou, že řada občanů Břví se již podepsala pod petici v papírové podobě a připojit podpis pod petici v podobě elektronické patrně považují za nadbytečné. Snad někteří kalkulují s nabídkou investice do svých nemovitostí. Těžko říci.

AŤ tak, či úplně jinak, je skutečností, že své podpisy pod tuto petici připojila řada osob ve společnosti známých. Socioložka paní Šiklová, sinoložka paní Lomová, religionista pan Štampach, dokumentarista pan Škrdlant, herec pan Čech a další.

Shora řečené potvrzuje jisté vzmáhání se občanské společnosti.Tedy projevy podpory ze strany ne-občanů, ne-místních jsou velmi cenné a dlužno si jich považovat.

 

RIV

#10

2012-05-13 11:43

Ad: "Je to to samé, jako kdyby se udělala pětice za realizaci výstavby a nechala se podepsat třeba v Ostravě...."

Vážený "Nepřihlášený uživateli",
naprosto s Vámi souhlasím, že pro věc je zásadní názor místních. Ti také budou o věci rozhodovat. Minimálně místní zastupitelé, kteří by měli hájit jejich zájmy a naslouchat jejich přání.
Nedomnívám se ale, že Vámi uváděné přirovnání se podobá této situaci. Nikdo nedává podepsat petici mimo místo dění. Petice je pouze umístěná v internetovém prostoru (nikdo s ní nejede "do Ostravy").
A dále si myslím, že pokud existuje nějaká papírová petice, měla by na stránkách o.s. viset její kopie.
S přáním plodné diskuse a moudrosti v rozhodování
RIV
Kala

#11 právo na názor

2012-05-13 23:19

Vážení,
nemyslím si, že právo podepsat tuto petici mají výhradně jen místní občané. Pokud jsme my ostatní občané naší republiky, pak nám všem musí záležet na tom, jak to zde vypadá. Mám právo se vyjádřit k věcem, které se mi zdají být nepatřičné. Jestliže bude chtít někdo vykácet celou Šumavu, pak se snad ke kácení mohu formou petice vyjádřit, ačkoliv na Šumavě nebydlím. Pokud nesouhlasím se soudkyní Langrovou, která odsoudila řidiče Smetanu, chci mít právo se také vyjádřit, protože v tomto státě žiji a chci mít právo dát svůj svobodný názor najevo. Pokud se někdo rozhodne prodat Karlštejn, také mi to nemůže být fuk, ať jsem třeba z Moravy.
Pravdou je, že Břve se zdají být zdevastované. To se dá napravit. Jestliže se však necitlivou megavýstavbou změní charakter krajiny, pak je to zcela nevratné a svědčí to také o malém rozhledu lidí, kteří o tom budou rozhodovat. Což se takhle dát dohromady, obec trochu zvelebit a nečekat na nějaké finanční drobty od ziskuchtivých boháčů, které nejsou vůbec jisté. Pamatujte na rčení "Sliby se slibují, blázni se radují".

občan Hostivice

#12 Re: právo na názor

2012-05-14 10:56

#11: Kala - právo na názor 

 Dobrý den,

To je přesně to, co jsem zmiňoval ve svém předchozím příspěvku. Zmíněná papírová petice bude během dnešního dne zveřejněna. Co se přiložení ruky k dílu týká, pak opět nelze než souhlasit.Jsou však situace, které svépomoc nezvládne. Břeh břevského rybníka je v takovém stavu, že vyžaduje těžkou techniku.Stav rybníku, resp. rybníků, které vlastní společnost Rybářství Třeboň Hld. a.s., se sídlem v Třeboni, IČ: 466 78 191, má základní kapitál 375 115 000,-Kč. Podle informací vedení města Hostivice, měly být počátkem letošního roku odebrány vzorky sedimentů a posouzeno, zda lze či nelze požádat o dotaci. Patrně požádáno nebylo.

Pokud nebude vyvinut tlak ze strany města, příslušných ministerstev a vedení Středočeského kraje, tak se nic nepohne.Pokud občané Chýně, Břvů, Sobína a dalších lokalit, včetně pražanů (ti se sem v minulosti jezdili koupat)nebudou vyvíjet tlak na orgány samosprávy a státní správy, tak se nic nepohne.

 

 

Ruth

#13 Přátelé Zelených Břvů na fcb.

2012-05-14 11:04

Na Facebooku byla založena diskusní skupina "Přátelé Zelených Břvů". Kdo má zájem sdílet návrhy, nápady, připomínky atd., atp., ať se přihlásí. Je to i prostor pro Vaše fotografie, pro upozornění na akce v okolí konané a vůbec pro všechno, co se Břvů a okolí týká.
občan Hostivice

#14 avizo

2012-05-15 10:06

Rád bych upozornil na včerejší článek na Aktuálně.cz- Erika Besta "Skuteční kmotři. Pět rodin, které ovládají Česko".
Anna

#15 Re:

2012-05-17 00:04

Dobrý den, pane,

Nemáte pravdu, že je to pouze záležitost Břevských. Jde přece o prznění celé země a je úplně jedno, jestli je to v Ostravě, Hostivicích, na Šumavě nebo ve Břvích. A komu o něco jde, tak má právo se vyjádřit kdekoliv k čemukoliv a je dobře, že to udělá. Chudákům Břevských slibují ti hoši jen zastávku MHD, a oni jsou schopni na to skočit, místo, aby se o jejich dopravu např. zasloužilo město. Vždyť, kdo z nového satelitu by jezdil busem MHD? Nebuďte naivní, prosím. Chcete jim opravdu dát tak moc vydělat a být zas za hlupáky? Možná, že jedna krabice od bot to vyřeší za nás. S pozdravem...

 

prababča

#16 Re: Re: Re:

2012-05-17 19:49

#9: - Re: Re:

Já si myslím, že se k tomu má právo vyjádřit každý, komu leží na srdci podoba naší vlasti!!! Jen se rozhlédněte, jak ubývají louky a pole, která jsou zabírána na stavby průmyslových center, obchodních center atp. a kde se pak bude pěstovat obilí a jiné plodiny, až nám dojde, že ty chemické šmejdy, kterými nás zásobují všechny ty markety, nejsou k jídlu, že nám ničí zdraví a zatoužíme opět po zdravé potravě?  Pak budeme se bude zeleninu a jiné pěstovat na střechách těch opuštěných betonových hal? Přijeďte se podívat do Liberce - Doubí, co dokázali udělat z vilových čtvrtí!!!  Tady nejde už jen o Břvé, ale i ostatní dosud klidná místa, obklopená přírodou!  K čemu budou lidem peníze, na které teď čekají za své pozemky? Budou se dívat na několikametrové protihlukové stěny za kterými je stejně bude obtěžovat hluk z provozu apod., které jim postaví pár metrů od domů.  Jsem už stará a mohlo by mi to být úplně jedno, ale záleží mi na tom, v čem budou žít děti, vnuci a pravnoučata. Vzpamatujte se všichni, peníze nejsou všechno!

občan Hostivice

#17 Vše souvisí se vším

2012-05-18 18:00


Vzdor tomu, že jsou v současnosti aktuálnější témata,chci se zmínit o některých skutečnost souvisejících se zvažovaným počinem společenství PPF.
V rámci diskuze o čističce odpadních vod (ČOV), v červnu loňského roku, pan starosta uvedl cit.:"...Hostivice už se nemá kam rozrůstat, takže čistírna, jak je navržena, by měla být dostačující..". V článku IHNED.cz,ze dne 17.5.2012 nadepsaném Hostivice, vlajková loď Ratha: Škola, školka,gymnazium, nádraží, fontána, se pan starosta vyjadřoval k dotacím ve výši zhruba 75 milionů korun.Cituji:"...nezáleží na tom, kdo na krajském úřadu vládne, protože obce stavby nezaplatí jen z dotací. Musí mít také na spoluúčast."Konkrétně se vyjádřil k dostavbě školy, cit.:"My jsme už neměli funkční školu.Ten nárůst počtu obyvatel je tady tak obrovský, že jsme to museli vyřešit."
V nedávné minulosti bylo předmětem kritiky zdejší gymnazium. Pan MUDr.Rath jeho existenci obhajoval s poukazem na rapidní nárůst obyvatel, jak ve městě, tak v jeho okolí.Lze tedy uzavřít, že nárůst obyvatelstva je takový, že činí městu nemalé potíže, potažmo s tím spojené mnohamilionové výdaje.
Ptám se, proč stávající situaci zhoršovat výstavbou dalšího satelitu?
Zdejší gymnazium,jak je vyčísleno v článku ČT 24, regiony, ze dne 18.5.2012, již spolikalo téměř 14 milionů korun.Škola nabízí, kromě tradičních předmětů, rozšířenou výuku hudební a tělesnou.
Partnery školy jsou SAB, sportovní areál Břve, Golf klub Botanika v Horním Bezděkově, Dům dětí Praha,MŠMT a několik dalších.Horní Bezděkov je vzdálen 14 km a členské poplatky v golfovém klubu jsou mnohatisícové.
Projekt, do kterého se gymnazium začlenilo (realizace 1.1,2012 - 31.12.2012)podporuje zvyšování kvality ve vzdělávání.Klade si za cíl modernizaci výuky, a to především cizích jazyků s důrazem na rozvoj klíčových kompetencí, využití ICT ve výuce a mezipředmětové vazby. Za klíčové aktivity gymnazium označuje, cit.:" propojení všeobecně vzdělávacích předmětů s cizími jazyky, čímž dosáhneme posílení mezipředmětových vazeb a praktického využití cizího jazyka i tam, kde na to studenti nebyli dříve zvyklí."
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Fond hejtmana přispěl částkou 200.000,-Kč na zakoupení pomůcek a předmětů pro výuku tělesné výchovy-studenti mohou využívat kola, tenisové rakety a podobně. Z tohoto fondu byly zakoupeny také dresy s logem školy za účelem reprezentace ve sportovních soutěžích.
Zdejší gymnazium, jak vyplývá ze shora uvedeného,se má věnovat přednostně výuce jazyků. Pro hudebnívzdělávání, či sportovně zaměřené, jsou školy zapojené do úplně jiných programů.
Ptám se potřebuje zdejší gymnazium zaměřené (teoreticky) na jazykovou výuku golfové hřiště?
Odpověď je nasnadě.....






Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-05-31 01:02


Blanka

#19 Musí vám pomáhat pan Kellner?

2012-05-31 01:20

Kdo to na Břvích zná, ten akorát lituje. Lituje, že současná doba si ničeho neváží a zničí všechno, do čeho byly dříve vloženy nemalé peníze. Co bylo kdysi pěkné a sloužilo to místním i přespolním. Sami jsme se jezdili do Břví koupat. Dnešní stav je tristní, ale pan Kellner tomu moc nepomůže, protože tam sám bydlet nebude. On má na Břvích pouze ekonomický zájem. Vyplatí nějaké peníze jenom těm svým věrným, kteří mu nejvíce s projektem pomohou, slibovaná dávka bude pravděpodobně nenároková. Nebo snad dostane finanční pomoc každý dům? Přidá pan Kellner peníze na fasády lidem bydlícím při silnici, aby obyvatelé satelitu nebyli denně znechuceni pohledem na oprýskané omítky? V satelitu budou v každém domě dvě auta ( tak už to dnes bývá), děti se budou vozit tam a zpět - do škol, na kroužky, do kina, rodiče do práce a na nákup a odnesou to právě ti při hlavní silnici. Bude se jim to líbit? Čističku odpadních vod bude pan Kellner potřebovat pro svůj satelit. Rybník vyčistí tak, aby to stálo co nejméně. Není zase takový lidumil, aby peníze zbytečně rozhazoval. Vždyť je možné a pravděpodobné, že také daní zisky v daňových rájích a na stát a na občany kašle – tak to dělá každý úspěšný podnikatel.
Břve jsou snad trochu nevábné, ale mohou být hezčí. Všude se na stavu věcí podepisují nejastnosti kolem majetku. Někdy je vlastník v cizině, někdy není k nalezení nějaký ten dědic, jindy má pozemek jiného majitele než stavba. Má rybník svého majitele? Ať se stará a nevymlouvá se na nedostatek peněz, jeho majetkové poměry lze zjistit. Je majetek obce? Ať se stará obec a zase se nevymlouvá na peníze. Protože se často dá udělat dost i s malými náklady – natřít zábradlí, obnovit pískoviště, sem tam něco vysadit, uklidit hřiště. Ovšem musí být ze strany obce o lidi zájem. A pokud mají občané pocit, že na ně vedení obce nezapomíná, pak jsou také sami schopni pro svou obec něco udělat. Na Hostivice se myslelo dost, pro ostatní přidružené obce nezbylo?

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-05-31 15:09


občan Hostivice

#21 Re: Musí vám pomáhat pan Kellner?

2012-05-31 15:50

 

 Na Vámi vyslovenou otázku je jediná odpověď - nemusí!

Dotýkáte se řady problémů, které se výstavbou satelitu a golfového hřiště opravdu nevyřeší, naopak, přibudou nové. Nárůst počtu obyvatel, dopravy, nutnost rozšíření čističky odpadních vod,...

Je pravdou, že Břve jsou v současnosti místy nevábné, avšak příčin je několik. Břevský rybník lemuje skládka odpadu a všechny tři rybníky - břevský, Kala a Litovický rybník jsou zapáchající vodní plochy.

Odpovědnými subjekty jsou, jednak vlastníci předmětných ploch a rovněž obec. Konkrétně se jedná o Státní lesy, Lesní správu Nižbor a společnost Rybářství Třeboň Hld.a.s., se sídlem v Třeboni. Základní kapitál společnosti činí 375 115 000,-Kč. Údajně třeboňská společnost požádala o dotaci na odbahnění rybníka - snad břevského. 

Obec se příliš nestará o to, aby byly vyčištěny břehy a odbahněna dna rybníků. Argument, že společnost vlastní přes třista rybníků, tedy že na zdejší rybníky se hned tak nedostane, je špatný.

Pro úplnost třeba dodat, že čistička odpadních vod, vybudovaná obcí Chýně, je patrně nedostatečná a bylo by třeba prvotně zajistit přítok čisté vody do Břevského rybníku. To by mělo být předmětem jednání města Hostivice a obce Chýně.

Pokud bude projekt inženýra Kellnera realizován problémy se neodstraní nýbrž přibude řada dalších.