Zakažme HALAL vraždění - podřezání bez omráčení.


Nepřihlášený uživatel

#76

2015-11-13 07:24

Pokud máme zákon proti týrání zvířat, tak firmy které provádějí halal, by měly být potrestány se zákazem této činnosti!


Nepřihlášený uživatel

#77

2015-11-14 00:17

Je to nehumání

Nepřihlášený uživatel

#78

2015-11-16 04:39

Halal = primitivismus, barbarství, psychopatie. Nic takového nepatří ani do 21. století, ani do ČR! Pryč s tím!
Erika

#79 Bo

2015-11-16 04:40

#76: -  

 Bohuzel, tyto firmy maji vyjimku ze zakona. : ( Stejne, jako provozovatele kosher jatek! 


Nepřihlášený uživatel

#80

2015-11-17 10:46

Proč ochránci drží hubu na svoje miláčky muslimany, když na ulicích na oslavy podřezávajíé ovce a velbloudy? To mě hlava nebere.


Nepřihlášený uživatel

#81 Re:

2015-11-18 14:12

#80: -  

 Ano, proč se zelení neangažují tady? Bojovat v ulicích za práva uprchlíků to by jim šlo, ale postavit se za práva týraných zvířat, to není dostatečně in. A to si říkají zelení? Hanba jim! Je to prachsprostá svoloč. Se divím, že tu špínu dnes ještě někdo volí..


Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re:

2015-12-23 18:11

#81: - Re:  lidskej halal

 muslimové dělaj halal aji na lidech neni to jenom o zviřatech stači vidět videa jak to děla islámský stát muslimové jsou zrudy v 21 stoleti existuje takova brutalita lidstvo miři k zaniku svět ovladaji oligarchove negři maji vic prav neš běloši exekučni mafie je jako stát ve státě za podvod zustaneš v base dele než když někoho zabiješ   naboženstvi ktere potporuje vraždy neni naboženstvi aji dement to vy   islám je horši než fašizmus mame štěsti že hitler ze sve okupace neudělal naboženstvi jinak už mame na vlajkach hakove křiže prorok mohamed měl štěsti že ze svych vražd udělal naboženstvi jinak by tenhle mor byl davno zničenej kolik totalit musi lidstvo zažit než zavladne skutečnej mir 


Nepřihlášený uživatel

#83 Re: Halal vs Schita

2016-03-13 23:59

#7: Temnozor - Halal vs Schita 

 Pokud se zabíjí zvíře pro případ obživy, mělo by se to dít humánním způsobem a tak, aby to zvíře trpělo co nejméně, což se evidentně porážky dle halal netýká.

V ČR existují zákony proti týrání zvířat a porážka dle halal týráním zvířat je.

Jak je možné dávat výjimku ze zákona ????? Dnes mají výjimku pro porážku dle halal, zítra budou chtít zavést právo šaríja, pozítří ze sexuálních deliktů, popozítří budou chtít beztrestně vraždit.

Pokud chce kdokoliv žít v naší zemi, musí akceptovat naše pravidla a naše zákony, potažmo pravidla a zákony dané země. V opačném případě zde nemá co pohledávat.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#84

2016-03-30 17:59

Odsuzuji HALAL!!! Je to odporné týrání zvířat!!! Nesouhlasím s HALAL!!! ZASTAVME TO!!!

Nepřihlášený uživatel

#85 STAČÍ ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM

2016-10-08 00:25

Kdy budeme jako lidstvo schopni pochopit a nacítit se na živé bytosti a konečně bouchnout selsky do stolu a učinit rázné NE jakémukoliv utrpení?


Nepřihlášený uživatel

#86 Zaprvé chraňme život, pak teprve náboženské svobody!

2016-10-27 10:18

Kdo je schopen něco takového dělat zvířatům, je schopen to udělat i lidem. Ujasněme si priority: zaprvé chraňme život, pak teprve náboženské svobody! Ne tak jako ministr zemědělství, který se podřídil diktátu jednoho úchylného náboženství a zřejmě i penězům od bohatých islamistů.

viz zde:

Vyjádření Ministerstva zemědělství k problematice halal porážek 13.4.2015 Tisková zpráva – Vyjádření Ministerstva zemědělství k problematice halal porážek. Nařízení Rady (ES) o ochraně zvířat při usmrcování umožňuje provedení porážek pro potřebu církví a náboženských společností, pravidla pro udělení výjimky stanovuje členský stát. Nařízení však upozorňuje na právo na svobodu náboženského vyznání nebo přesvědčení prováděním úkonů a zachováním obřadů, tak jak stanoví Listina základních práv Evropské unie. V České republice tuto problematiku řeší zákon o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností. Pravidla, podle kterých se udělují výjimky pro porážení zvířat pro potřeby církví a náboženských společností, jejichž náboženské obřady stanoví zvláštní metody porážky zvířat, jsou obsažena v zákoně na ochranu zvířat proti týrání. Členské státy mohou v souladu s nařízením o ochraně zvířat při usmrcování zakázat výjimky pro porážku bez předchozího omráčení. Tuto výjimku je v České republice možno udělit jen církvi nebo náboženské společnosti, která splňuje požadavky zákona o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností. Všechny ostatní požadavky, tedy i hygienické, musí být v souladu s platnou legislativou EU a ČR. Porážka může být provedena pouze na místě k tomu schváleném, tedy na jatkách. Porážku zvířete musí provádět osoba odborně způsobilá, která je povinna dbát o minimální utrpení poráženého zvířete. Povolení na porážku je na jeden rok a v současné době byla vydána muslimským obcím (halal porážka) a židovským obcím (košer porážka). 


Nepřihlášený uživatel

#87

2016-12-23 11:55

Na konverzi k islámu je nutno uvalit sankci. Trest smrti.