Petice za svobodné používání elektronické cigarety


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-08-27 17:01

Jsem už 3-ti rok nekuřák, ale toto 100% podporuji.
Wrána

#2 Petice proti zákazu e-kouření

2012-08-29 16:04

Nenechme zakazovat věci, které nijak neškodí okolí. Když se neozveme u takovýchto věcí, nebudeme za chvíli moct ani bez souhlasu vlády svobodně dýchat. Pojem demokracie se pomalu vymazává ze slovníků a lidé nemají pojem co toto slovo znamená!!!!!!!!!!!!!!
dlouhjebil

#3

2012-08-29 19:10

Ať rozum zvítězí nad lží a nenávistí!
Jirka Krokodýl

#4

2012-08-30 00:39

Po 30-ti letech kouření tabákových výrobků, jsem ze dne na den přešel počátkem srpna 2011 na elektronickou "cigaretu". Plně mi nahradila mé potřeby a za více jak rok jsem vykouřil 3, slovy tři, tabákové cigarety /naposledy v únoru 2012/ a to jen pouze pro test co by mi to dalo více než "elektronika" a po zjištění že nic, jsem si již více nezapálil. První měsíc je náročný, ne z důvodu abstinence ale chrapotu a kašlání, to ovšem pominulo a nastaly jen pozitivní "následky" - mnohem lépe se mi dýchá, zlepšily se chuť a čich, no a nesmrdím ... sláva
nebudu poslouchat

#5

2012-08-30 04:56

POZOR!!!!!!Tohle kouření nevadí ani tak naší vládě,jak TABÁKOVÉMU PRŮMYSLU!!!! Asi zase někdo shrábl pěkný balík peněz, za to když tohle prosadi a uzákonní,,,,NÁRODE ČESKÝ STYĎ SE!!!! nechat si pořád poroučet!!!! Já si el. cigaretu budu kouřit dál i přes zákaz, ať mi to někdo dokáže, když není nic cítit, že kouřím, věřím,že se zvedne také prodej fotoaparátú a kamer.
daww

#6 Re:

2012-08-30 11:21

#5: nebudu poslouchat -

jen si dovolím malou opravu: tohle kouření vadí jak tabákovému průmyslu tak i vládě, neboť daň z tabáku patří k nejvyšším stejně jako daň z lihu a pohoných hmot.

Jiřinka

#7

2012-09-02 18:35

Petici jsem s radostí podepsala. Je to jeden s nejlepších materiálů, jaké jsem k této problematice četla. Souhlasím se všemi názory. I já přemýšlím, zda nejde o lobby. Nejsem právník, ale něco mi říká, zda předložení nebo podepsání zákonů by nemohlo být min. navádění k tr. činu - úmyslné poškozování zdraví. Je velký fin. rozdíl pro stát i tabákový průmysl vybáňat tři krabičky cigaret denně nebo si pošmáknout na lahvičce liquidu, která mi postačí na týden? Jen mi bude "líto", že neuslyším zákazy kouření od lékařů. Vážení spolubojovníci - NEDÁME SE!!! PRYČ SE SMRAĎOCHY!!!
Vosiczka

#8

2012-09-03 20:44

Pokusy o zamezení svobodného používání elektronických cigaret signalizují, jak velká je moc tabákových lobby a jak "vážně" je myšlen boj s používáním tabákových výrobků. Pokud tyto snahy projdou, bude to nejen další nesmyslné omezení, nýbrž i ztráta motivace pro ty, kteří se skutečně snaží omezit používání tabákových výrobků.
Nekuřák

#9 a proč ne?

2012-09-09 02:11

Přeji pěkný den.
Ačkoliv jsem nekuřákem od narození rozhodl jsem se napsat sem svůj názor v němž souhlasím s vašimi názory.Moje žena dříve kouřila a přestala sama čemuž jsem VELMI rád a to bez podpůrných prostředků,
což se nemusí zadařit každému jak chápu a pokud takováto, nebo jiná "VĚC" a lhostejno jak ji nazveme zda berlička, pomůcka, podpůrný prostředek, vonná tyčka, elektronický inhalátor blíže nespecifikované látky atp... může pomoci ve stádiu odvykání, nebo jako náhražka, (jenž by však "prokazatelně nebyla zdraví nikterak škodlivá svými účinky" )pak by to bylo PLUS nejen pro samotného uživatle, jenž by omezil či eliminoval jinak škodlivé kouření před nímž nás neustále (někdo by řekl možná alibisticky) odevšad varují. Omezujte kouření všade zní, ale když se chystá rozpočet pak není nemožné, že leckdo má otlačena kolena aby nepřestali všichni kouřiti, neb kasa by šla do ... ano správně mínusových hodnot!
Daně jak z alkoholu tak z kuřiva jsou velkým zdrojem příjmů v každé ekonomice a toto spolu s jinými aktivitami odnaučujícími kouření je v podstatě sabotáž na státní ekonomiku a lobby zainteresovaných firem.
Takže resume?? z mého pohledu jsem rád
že nelíbávám popelník(myšleno manželku)
že nemusí chodit v mrazu na balkon neb jiného azylu,
že neutrácíme dříve sice třeba 8 korun, nyní mnohem více(asi zasadili dražší a lepší sortu tabáku :-)
že nepáchne oblečení a jiné věci...
Tak takovéto věci mohu přát všem kdož přestanou a tím že nekouří klasicky ale náhražkově se některé z tohoto vypsaného že... může aplikovat i v jejich životě což by bylo SUPER no ne??
a to nejsou rozebírány zdravotní aspekty, aby se to nebralo jako nekuřákovo otravování příjemné kuřácké atmosféry :-)
dobrman

#11

2012-09-11 01:37

Ten kdo nevidí, nebo nechce vidět rozdíl mezi kouřením a vapingem, je pravděpodobně chudák a nebo politik.....

kaudik

#12

2012-09-12 10:35

třeba už to ty zloději nahoře pochopí...
videojohnny

#13

2012-09-14 16:19

Před 11. měsíci jsem ze dne na den přešel z klasické cigarety na elektronickou. Od té doby jsem si nezapálil. Lépe se mi dýchá, neznečištuji okolí dehtem, nesmrdím a hlavně ušetřím měsíčně několik set korun. Plně podporuji petici za svobodné používání elektronické cigarety a její případný zákaz budu brát jako omezování osobní svobody !!!
ladko1939

#14

2012-09-14 21:42

Souhlasím s peticí a plně ji podporuji i když jsem již 16 let nekuřák. Dnes je mi 73 let.

W

#15

2012-09-15 10:50

Kouřil jsem 20 cigaret denně a po 3 týdnech používání e-cigarety jsem nevykouřil ani jednu. A cítím se mnohem lépe.
A nemluvím o tom kolik ušetřím peněz.
Takže jsem rozhodně pro.
Jakub Žižka

#16 e-cigareta - petice

2012-09-30 10:18

E-cigareta je dobrá věc a myslím si, že i kdyby měla nějáké neblahé účinky na tělo uživatele, rozhodně to nebude tak devastující, jako normální cigareta. Kouřením e-cigarety se neničí životní prostředí a ani zdraví našich spoluobčanů, kteří nejsou nuceni vdechovat nebezpečné karcinogeny. Tuto petici jsem podpořil naprosto dobrovolně a doufám že bude mít úspěch. S pozdravem Jakub Žižka

Nepřihlášený uživatel

#17

2012-10-04 17:28

Kdybyste nehulili tak nemusíte podepisovat nějaký z*urvený petice. A kdybyste měli tolik vůle na to přestat tak jak ste měli na to začít tak nemusíte používat takový s*ačky ve kterých se ani neví z čeho sou

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-10-05 09:02


?????

#19 Re:

2012-10-15 19:29

Ty jseš asi magor který neví co je e-kouření-příště piš jen čemu rozumíš?????

 

maja

#20

2012-10-18 13:04

E-cigareta mi umožnila ze dne na den přestat kouřit běžné tabákové výrobky a vrátila mne do společnosti nekuřáků, jimž e-cigareta naprosto nevadí. Mohu naplno pracovat a věnovat se rodině a ostatním zájmům, aniž bych musela pracně hledat kuřácký (rozuměj "smradlavý")koutek. Jsem šťastná, že nezamořuji okolí a neobtěžuji nekuřáky svým nezdravým kouřem. V tomto ohledu je pro mne e-cigareta zatím nezastupitelná !!!
Pája

#21 Re:

2012-10-18 13:31

#20: maja -

Vážená paní. Plně s Vámi souhlasím,já už nekouřím 4.měsíce a předtím jsem hulil krabičku a víc denně skoro 25.let. Také jsem tomu nevěřil že dokáži přestat. Už třetí den kouření e-cigarety jsem neměl chuť na normální cigáro a v současné době mi "kuřáci" také smrdí,což bych před tím nikdy neřekl. Za tu dobu jsm vyzkoušel "různé tabáky a příchutě" a v dnešní době používám e-liquid "Turecký tabák-12.nikotin" a občas nějaké 9.s přícutí třešeň nebo vanilka. Takže moc děkuji "soudruhům z Číny" za to že mě odnaučili kouřit. A jestli někdo říká že používání e-liqidů je škodlivé,tak rozhodně tam je jen ten nikotin ale v tak malé míře než v normální cigaretě kde jsou ještě "dobrůtky" dehet a oxid uhelnatý. A ještě mám jednu radu pro ty kuřáky kteří chtějí "přejít" na elektronickou cigaretu,mám ze svého okolí zkušenost že né každému e-cígo "sedne". Chce to holt vyzkoušet jestli mi to bude nebo nebude vadit. Ale převažuje spousta mých známých a přátel kteří jsou plně spokojeni i na úkor že se o e-cigaretu musí člověk starat aby si jí plně vychutnal třeba u kávičky nebo píva.

Lenule

#22 e-cigareta

2012-11-14 18:59

Jsem e-kuřačka sice jen krátce, ale jsem velmi spokojená, přestala jsem kašlat, nechraptím a dobře se mi dýchá. Jsem jen nekonečně zhnusená, jak se poslední dobou dočítám a i doslýchám, jak je údajně e-cigareta škodlivá. Já myslím, že jestli náhodou je, tak pořád mnohonásobně míň, než klasická tabáková cigareta a taky si myslím, že pokud nezakazují kouření klasických cigaret, proč by se měla zakazovat její zdravější alternativa.
jeremiasz

#24 Re: Re:

2012-11-16 14:23

#6: daww - Re:

no nezapomente na farmaceuticky prumysl, ktery nabizi takzvane odvykaci kury (inhalatory funguji na podobnem principu, kupujete predrazene innahaltory a snizujete davku nikotinu, v zasade to stejne muzete delat i s e-cigaretou ovsem za nesrovnatelne nizsi cenu)

je zname, ze naplasti, inhalatory a zvykacky maji...reknem sporadicky uspech. Ale o to farmaceutickym firmam zase tak moc nevadi, dulezity je prodat, uspech lecby je vedlejsi.

mimochodem mate predstavu jak velkej ranec se toci v lecivech rakoviny a vubec nasledku koureni? Myslite, ze farmaceuticky prumysl opravdu touzi po zdravych lidech a snizovani poctu nemocnych?

NkD

#25 Povzdechnuti

2012-12-09 23:53

Je az neuveritelny jake informace o vapingu prinasi ceska media :-(