Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

MIP

#1977 Připomeňme, že Schwarzenbergové přišli do Čech po Bílé hoře (1653 dostali inkolát)

2013-01-14 18:20

Zle matičko zle, Švarcenberci zde.
o jsem se vyděsil. Monarchie se vrátila. Z každé výlepové plochy, z každého bildenbboardu se na nás káravě mračí císař Franz Josef. Až pak jsem se všimnul, že to je vlastně kníže Trauttenberg.



To muselo stát prachů, řeknu si pokaždé, když jedu autobusem a míjím tisícídvacátý portrét knížete Schwarzenberga.

Před parlamentními volbami 2009 jako by se celá republika změnila v jeden velký zámek, kde průvodce monotónním hlasem recituje „nalevo dále vidíte portrét z roku 1787, zobrazující tehdejšího majitele panství… Nyní si postoupíme do další místnosti. Vpravo je znovu portrét knížete Švarcenberka od slavného italského malíře… Knížete uvidíme i na dalším obraze v jídelně…“

Schwarzenberci jsou teď všudypřítomní jako Orwellův „Velký Bratr“.

Nikdy by mě nenapadlo, že sto let po Masarykovi dostanou monarchisté v Čechách tak vysoké preference. TGM jim zrušil šlechtické tituly a pozemkovou reformou připravil feudály o značnou část pozemkového vlastnictví. Jenže feudála vyhodíš dveřmi a oknem se ti vrátí.

Schwarzenberci jsou zpátky. Po celá staletí tu vládli, rozhodovali, zastávali spoustu funkcí. A pokud se kníže po volbách stane premiérem (jak mnozí navrhují), budou zase.

Do štítu si TOP 09 vepsala "tradice - odpovědnost - prosperita." Jaképak tradice jsou tím myšleny? Republikánské tradice to asi nebudou, když je u toho fotka feudála. Řezníci si také nedávají do výlohy mrkev.

Spíše jde o tradice Švejkova c.k. mocnářství. Proto také plakát s panem knížetem tak nápadně připomíná obrazy císaře pána, na jaké v hostinci pana Palivce s..ly mouchy.

Švarcenberci rozhodně tradici zosobňují. O tom žádná. Už před sto padesáti lety o nich lidé skládali písně. Nejsem jistě první, kdo si před parlamentními volbami 2009 vzpomněl na „Píseň Čechů o Švarcenbercích“, kterou kolem roku 1850 napsal K.H.Borovský.

Zle, matičko, zle!
Švarcenberci zde:
jeden, ten je generál,
a druhý je kardinál;
zle, matičko, zle!
Zle, matičko, zle!
Švarcenberci zde:
jeden drží karabáč,
druhý říká »Otčenáš«;
zle, matičko, zle!
Zle, matičko, zle!
Švarcenberci zde:
jeden, ten je arcibiskup,
druhý je taky špicbub.

Čili tradice tu jistě jsou a ne že ne.

Podívejme se, co Kalouskovi monarchisté asi míní zbývajícími hesly, "odpovědnost a prosperita".

Nedokážu si to vysvětlit jinak, než že monarchistům jde o to obnovit prosperitu staré pozemkové šlechty. Pan Schwarzenberg sám usiluje o restituce nemalého majetku, stejně jako jeho kumpáni Kolowrat, Kinský, Piccolomini a další. Že by konflikt zájmů? Kdeže. Když bude šéfem státu, prostě se přičiní, aby soudy přišly k rozumu. Takové posunutí restitucí před rok 1914 by nebylo marné. Většinu rozlohy ČR by mohlo zase bude vlastnit pár šlechtických rodů. Tak tomu bylo po většinu dějin. Tradice se musí ctít.

Hlavně by se měla vrátit půda a zámky rodům, které dostaly majetek po Bílé hoře jako odměnu za potlačování české rebelie proti Vídni. To jsou zkušenosti, které se budou hodit, při potlačování dnešních nacionalistů (jako byl TGM), kteří chtějí suverenitu a vzpírají se Vídni... totiž Bruselu. Připomeňme, že Schwarzenbergové přišli do Čech po Bílé hoře (1653 dostali inkolát) v rámci obsazování místa uprázdněného po vyhubených rodech českých.

A tím se dostáváme k heslu "odpovědnost". Když tu budou vládnout, ponesou odpovědnost, za všechno, co se s námi stane. Tak jako Piccolominiové a další rody nesou odpovědnost za to, jak se zatočilo s Čechy po Bílé hoře.

Pro ty, kterým je k smíchu, když někdo opakuje hesla o „pobělohorské porobě“ a „zdegenerované šlechtě“, mám jeden důkaz. Pana knížete Schwarzenberga. Za prvé, kdo ho viděl či slyšel hovořiti, je mu jasné, že je to člověk postižený dědičnou genetickou vadou. Za druhé, pan kníže se dožaduje restitucí svých feudálních držav. Tedy chce abychom mu platili nájem a robotovali na něj. Za třetí, je loajální ne k českým občanům, ale spíše k císařskému dvoru v Bruselu. Pročpak ho v roce 2008 zvali na setkání Bildenbergů? Nebylo to náhodou proto, aby podpořil Lisabonskou smlouvu?

Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena von Schwarzenberg by vlastně byl pro tuto dobu vhodným premiérem. Po Maastrichtu, jak se EHS transformuje v EU, stále více se podobá Habsburské monarchii, která byla přezdívaná "žalář národů".

Občanů se vrchnost na nic neptá (žádné referendum o Euru, žádné referendum o Lisabonské smlouvě), panstvo u dvora rozhoduje o nás, bez nás. Jako by se vracely časy "pasivní opozice" (1863-1879 čeští poslanci nejezdili na zasedání říšské rady, když pochopili, že tam stejně nemohou nic ovlivnit). Kdo by nám mohl být lepším kormidelníkem v těchto vodách, nežli rod Schwarzenbergů, který má s takovým mocnářstvím zkušenosti? Oni takovou éru pamatují. To je jako jízda na kole, loajalita k císařskému dvoru se nezapomíná.

Jenom pořád nechápu, proč to občané chtějí volit? A proč ho stále servilně oslovujeme pane kníže, když šlechtické tituly u nás byly dávno zrušeny? Osobně je pan kníže jistě milý člověk, stejně jako kdysi starej Procházka nebo pan Shelby (hodný majitel otroků z "Chaloupky strýčka Toma"). Patří ale ke společenské vrstvě, která nemá s demokracií a republikánským zřízením nic společného.

Přeji majetek každému bohatému kapitalistovi, který si ho vypodnikal. Věřím, že kapitalismu, ať je jaký chce, vděčíme za vše pozitivní v posledních staletích. Ale majetek občana Karla S. pochází z éry starší, z éry feudalismu. Majetek, který zrestituoval a jehož se domáhá, pochází z práce nevolníků-otroků. Jde tedy o příjmy z trestné činnosti. Dávat na billboard vedle pana Schwarzenberga heslo "tradice" asi nebyl úplně ten nejlepší nápad.

Takže co říci na závěr? Snad jen „Himlhergotdonrvetrkrucajselement. Anče, Kubo, hajnej. Nestát, nekoukat, dělat!“

Nepřihlášený uživatel

#1978

2013-01-14 18:28


Nepřihlášený uživatel

#1979 Schwarzenbergovy restituce

2013-01-14 18:58


Nepřihlášený uživatel

#1980

2013-01-14 19:53

Miloše Zemana podpoří při prezidentské volbě i členové ultrabolševické KSČ na čele s Miroslavem Štěpánem. Tentýž Štěpán v roce 1989 z pozice tajemníka strany brutálně rozháněl protirežimní demonstrace.

Nepřihlášený uživatel

#1981 Zemane ty jsi hodně poklesl

2013-01-14 19:54

Miloše Zemana podpoří při prezidentské volbě i členové ultrabolševické KSČ na čele s Miroslavem Štěpánem. Tentýž Štěpán v roce 1989 z pozice tajemníka strany brutálně rozháněl protirežimní demonstrace.

Nepřihlášený uživatel

#1982 Re: Zemane ty jsi hodně poklesl

2013-01-14 22:11

#1981: - Zemane ty jsi hodně poklesl

A vy se s ním tak důvěrně znáte, že se vám svěřil?

Už jste trapní se svou hladovkou a štvaním. Ani pes po vás neštěkne. Jsou jiné a důležitější události. Vaše minuta slávy vypršela. Smiřte se s touto skutečností.

MIP - pro debilní studenty

#1984 Modropták skončil na perfektním druhém místě - OD KONCE

2013-01-14 22:59


Přemysl Sobotka podpořil akce studentů proti KSČM
www.parlamentnilisty.cz › Aréna › Monitor
21. listopad 2012 – Prezidentský kandidát a senátor Přemysl Sobotka (ODS) podporuje akce studentů zahrnující petice, demonstrace a stávky proti nástupu ...Přemysl Sobotka podpořil akce studentů proti KSČM
----------
Kandidát ODS Přemysl Sobotka skončil předposlední se ziskem zhruba 2,5 procenta. Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/klaus-ods-straslive-prohrala-je-to-debakl-pravice-946424#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink
Monika

#1985 Vážení hladoví studenti už je to tak.

2013-01-14 23:00

Monika

#1986 Konečně nějaká " modrá " sranda, pardon studenti legrace.

2013-01-14 23:24


http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ODS-je-na-smrt-nemocna-a-odmita-lecbu-desi-se-pravicovy-lekar-Stastny-259598

ODS je na smrt nemocná a odmítá léčbu, děsí se pravicový lékař Šťastný a i ten vypadá těžce nemocný, ale na hlavu.

Podle poslance Borise Šťastného je ODS smrtelně nemocným pacientem, který si neuvědomuje hrozbu blízké smrti a odmítá léčbu. Volební výsledek je podle něho katastrofálnější než katastrofální. Signalizuje podle něho nepřetržitý pokles voličské podpory. Tvrdé jádro voličů ODS bylo rozbito a prakticky již neexistuje.

Psali jsme:

ODS je duševně nemocný pacient. Katastrofa na obzoru, varuje Šťastný
Miroslav Macek: Vzkaz pro ODS? Zabalte to
Doktor Macek hned po ránu zpráskal elitu ODS: Zabalte to
ODS končí. Do sněmovny se příště nedostane, myslí si Samková
Nečas: Děkuji voličům Přemysla Sobotky
Sobotka (ODS): Výsledek voleb jasně deklaruje, že v této zemi je pouze 20% pravicových voličů
Po volbách: ODS kolektivně zuří. Nevolily prý ani rodiny členů
Voliči ODS, volební program pro vás připraví Jiří Pospíšil
Boris Šťastný o bičování Klause: Zbabělci z TOP 09, zkrachovalá Marvanová
náš budoucí president

#1987 Biografie - Karel Schwarzenberg

2013-01-14 23:42

http://www.chelemendik.sk/Biografie_Karel_Schwarzenberg_BILDERBERGCZ_915925535.html

Restituce

Karel Schwarzenberg po přesídlení do České republiky bez větších problémů restituoval majetek orlické větve Schwarzenbergů, do níž patřil po svých rodičích. V pozdější fázi restitucí jeden ze Schwarzenbergových oponentů, bývalý komunistický generální prokurátor Jaroslav Krupauer, který odmítal vydat hájenku ve Smetanově Lhotě, soudně zpochybnil jeho dědická práva vůči majetku biologických rodičů s poukazem na to, že byl v Rakousku adoptován svým strýcem do hlubocké větve, jež by k restituci oprávněna nebyla. Do kolize se tak dostalo české právo, podle kterého dědická práva po biologických rodičích adopcí zanikají, a rakouské právo, podle kterého nezanikají. Celá věc byla navíc komplikována tím, že Schwarzenberg byl adoptován jako dospělý, což české zákony neumožňují. Soud po vyslechnutí znalců mezinárodního práva stanovil, že směrodatné je v tomto případě rakouské právo, resp. že podle českého práva k žádné adopci nedošlo a že tedy Schwarzenbergova dědická práva nezanikla. Majetek hlubocké větve stát nevydal. Ústavní soud České republiky se nároky adoptivní sestry Karla Schwarzenberga Alžběty Pezoldové nadále zabývá.
Kritika
Ochuzený uran a zkoumání jeho účinků

1. listopadu 2007 na zasedání Valného shromáždění OSN Schwarzenberg za Českou republiku hlasoval proti návrhu [zdroj?], který vyžadoval, aby jednotlivé členské země OSN a relevantní mezinárodní organizace hledaly dopady použití zbraní a munice z ochuzeného uranu.[9][10] 2. prosince 2008 na jiném zasedání[11] hlasoval proti podobnému návrhu[zdroj?]. Schwarzenberg byl v tu dobu do funkce ministra zahraničních věcí jmenován Stranou zelených, která se jednoznačně staví proti nasazení zbraní a munice obsahující tento (radioaktivní) materiál.[12]
Schvalování Kosova

Karel Schwarzenberg byl proponentem uznání nezávislosti Kosova již před jeho jednostranným vyhlášením.[13] 21. května 2008 byl na jeho návrh[14] tento bod začleněn do programu jednání vlády. Kritiku Schwarzenberg sklidil za okolnosti tohoto jednání a samotného rozhodnutí. Jednání probíhalo nikoli v Praze ale v Teplicích, Schwarzenbergův návrh byl zařazen na poslední chvíli a mimo řádně stanovený program, podle některých poslanců z KSČM též v rozporu s usnesením poslanecké sněmovny parlamentu a v rozporu s ústavním pořádkem České republiky.[15] Daniel Solis ze Strany zelených na jedné z demonstrací proti uznání Kosova zhodnotil tuto nominaci jako „přehmat“, řekl, že Schwarzenberg za jejich stranu „nefungoval, jak by měl“ a dodal, že v případě uznání bude ministr konat „v přímém rozporu s Ústavou České republiky“.[16]
Úplatkářství

Schwarzenberg přiznal, že kvůli hladkému průběhu restitucí uplatil úředníka. Jeho strana přitom tvrdí, že zatočí s korupcí, a on sám na billboardech hlásá, že je transparentním politikem.[17] Tuto skutečnost uvedl již před řadou let a nyní opět v rozhovoru pro Mladou frontu DNES. V reakci na zveřejnění, pak oznámil: „Nebyla to žádná suma. Nebyly to peníze. Bylo to něco jiného, jakási protislužba, kterou po mně ten úředník tehdy chtěl a kterou jsem pro něj měl udělat. Byla to výjimečná situace.“[18]
Členství v zájmových uskupeních

Schwarzenberg je členem jak skupiny Bilderberg, tak Trilaterální komise, za což byl kritizován z více zdrojů z důvodu netransparentnosti a střetu zájmů. [19][20]
Dílo

Karel Jan Schwarzenberg, Karel Hvížďala: Knížecí život – Rozhovor s Karlem Hvížďalou, Mladá fronta, 1997 / Paseka, 2002, ISBN 80-204-0673-5 / ISBN 80-7185-485-9



Nepřihlášený uživatel

#1988

2013-01-14 23:53


Nepřihlášený uživatel

#1989

2013-01-15 00:03

Eddard Stark

#1990 Re:

2013-01-15 00:11

#1980: -

To se jako máme rozplakat nebo co?


Nepřihlášený uživatel

#1992

2013-01-15 00:22

v této zemi nemají komunisti místo

#1993 RUDY KOMUNISTI AŽ ZA UŠIMA

2013-01-15 07:02

ZKURVENÝ KOMUNISTIČTÍ ZMRDI RUDÝ DRŽKY BABOROVÁ ASPOL JDĚTE UŽ DO PRDELE NIKDO NA VÁS NENÍ ZVĚDAVÝ V ROCE 2013 SE JDĚTE ZAHRABAT HLUBOKO POD ZEM S VAŠÍM KOMUNISMEM JSTE STEJNĚ VŠICHNI KOMUNISTI VRAZI DO JEDNOHO!!!

Nepřihlášený uživatel

#1994

2013-01-15 07:06

KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM

Nepřihlášený uživatel

#1995 5

2013-01-15 07:06

KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM

Nepřihlášený uživatel

#1996 7

2013-01-15 07:07

KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM

Nepřihlášený uživatel

#1997 9

2013-01-15 07:07

KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM
KDO VOLÍ ZEMANA,VOLÍ ZLOČINECKOU ORGANIZACI KSČM

Nepřihlášený uživatel

#1998 POZOR na ZEMANA je spojen s brutalitou ksč

2013-01-15 07:15

Miloše Zemana podpoří při prezidentské volbě i členové ultrabolševické KSČ na čele s Miroslavem Štěpánem. Tentýž Štěpán v roce 1989 z pozice tajemníka strany brutálně rozháněl protirežimní demonstrace.

Nepřihlášený uživatel

#1999 Re: 9

2013-01-15 10:39

#1997: - 9 

 Radši Zemana, než šišlajícího, chrápajícího mocipána a knížete Karl von Schwarzenberg. Už nám chybí jen robota na majetku našeho Karlíka: zámcích, rybnících, lesích a polnostech. To už jste se všichni zbláznili? Za chvíli nás připojí k Rakousku, nebo Německu a jsme o 100 let zpátky. Borovský a Masaryk se v hrobě obracejí.


Nepřihlášený uživatel

#2000 Re: Re: 9

2013-01-15 11:17

#1999: - Re: 9

Souhlasím. TGM příliš šlechtu nemiloval, v rámci pozemkové reformy jí odebral část majetku. Také zakázal používání šlechtických  titulů. Dnes se mnozí s radostí staví do role poddaných. Opravdu nechápu český národ. To jsme opravdu národem lokajů, kteří se hrbí před vrchností?

A co udělal pan Schwarzenbezg pozitivního ve vládě? Souhlasil a hlasoval pro všechna opatření, která jen poškozují českou republiku.

Pojďme k volbám a volme Zemana. Také má chyby, ale jako premiér byl úspěšný, je to velice chytrý člověk a má sociální cítění. Neobohatil se.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...