Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Štěpán Kopřiva

#1 Proč petice???

2012-11-22 22:40

Proč to nepodáte jako trestní oznámení, pane Vojto??? Že by to nenaplňovalo skutkovou podstatu a jenom tady tak chcete tlachat "pěkně po našem" ? ;-)
jendabenda

#2

2012-11-22 22:49

S tímto textem petice se plně ztotožňuji. Proti zlu a anarchii je nutné se bránit. Nikdy bych si nepomyslel, že 23 roků po revoluci se postavím za KSČM.

Pavel

#3 Re:

2012-11-22 22:59

#2: jendabenda -

Zcela se s Vaším příspěvkem ztotožňuji.

taky učitel

#4

2012-11-22 23:19

To, co se děje na jihočeských školách, zejména na třeboňském gymnáziu, se neslučuje s demokracií. Stydím se za to, že učitelé 23 let po Sametové revoluci manipulují s nevyzrálou mladou generací.
Jura

#5

2012-11-22 23:30

Zfanatizovaná mládež je jedno z nejtěžčích provinění postbolševické bohužel vládní reprezentace.
kapitalisty přesvědčený socialista

#6 Zneužívání dětí...

2012-11-22 23:46

ANO, JSEM PŘESVĚDČENÝ, ŽE SE JEDNÁ O TRESTNÝ ČIN ZNEUŽÍVÁNÍ DĚTÍ A MLADISTVÝCH K DOSAŽENÍ POLITICKÝCH CÍLŮ. NENÍ-LI TAKOVÝ §, TEDY JE TO JISTĚ MINIMÁLNĚ NEMORÁLNÍ A NEZODPOVĚDNÉ ZE STRANY PEDAGOGŮ A PODLE TOHO BY S NIMI MĚLO BÝTI NALOŽENO. JE NEUVĚŘITELNÉ, ŽE SAMI RODIČE TĚCHTO DĚTÍ NEMAJÍ PROTI TOMUTO NÁMITEK. OSOBNĚ BYCH TAKOVÉHO PEDAGOGA PŘETRHNUL, KDYBY TAKTO NALOŽIL S MÝM DÍTĚTEM A TO I V PŘÍPADĚ, ŽE BY POŠTVAL MÉ DÍTĚ PROTI ČLENU ODS (JSEM VOLIČ KSČM A ODS OD SRDCE NENÁVIDÍM !).
František
Nepřihlášený uživatel

#7

2012-11-22 23:57

Právní vědomí většiny našich občanů je díky i vrcholným představitelům této země na úrovni nevzdělanosti. Jak je možné, že učitelé dané školy vedou svěřence k protiprávnímu a nedemokratickému smýšlení?

Právo

#8 Rovnost práva

2012-11-23 00:28

Žádám nezávislou televizi a nebo zrušení televizních poplatků.

Nepřihlášený uživatel

#9

2012-11-23 00:54

ZÁKON!! č. 561/2004 Sb.to nařizuje a řeší jednoznačně.Z porušování zákona pak vyvodit důsledky dle tr.práva.
Nemo

#10 Re: Proč petice???

2012-11-23 01:20

Dobrý nápad, pane Kopřivo, paragraf je k dispozici, asi to bude nejčistší řešení. #1: Štěpán Kopřiva - Proč petice???

 

Zbýňa

#11

2012-11-23 01:34

Přesně souhlasím se zněním porušování práva a žádám
jihočeské zastupitele o konání v rámci ústavního porušování volebního práva a voleb o podání trestního stíháni a manipulaci s nezletilými. ZB
Vojtěch Straka
Autor této petice

#12 Re: Proč petice???

2012-11-23 03:35

#1: Štěpán Kopřiva - Proč petice???

Dobrý den, pane Kopřivo (vy mne sice oslovujete křestním jménem, nicméně neopětuji to kvůli možnému osočení z provokace - spojitost s Ing. Miroslavem Štěpánem),

je to celkem jednoduché - trestní oznámení není na co podávat, žádný trestný čin se nestal. Porušení zákona není totéž co trestný čin, nicméně to rozhodně neznamená menší závažnost.

O plané tlachání "po našem" rozhodně nejde, podnět ve stejném duchu jsem ke krajskému úřadu jako soukromá osoba podal několik dní před založením této petice, tady dávám pouze možnost svým spoluobčanům se k mé iniciativě připojit.

Děkuji za vyjádření vašeho názoru,

--V.


Nepřihlášený uživatel

#13

2012-11-23 10:12

Takhle vypadá kdysi Topolánkova "mobilisace" v současném vydání příkladně demokratické strany po prohraných volbách v Jihočeském kraji.
Pepi

#14

2012-11-23 10:39

SŠ a VŠ učitelé mají učit žáky odborným předmětům a také demokracii, jejíž výsledky rozhodli, kdo povede JČ kraj i jednotlivé resorty.!

Studentíci, ještě se musíte "učit se, učit se, UČIT SE" (jak říkal Lenin)...
Studentíci, studujte integrály, derivace, matice, lin.algebru, vezmou Vás i na technickou VŠ
a Vás ostatní na nějakou zbytečnou sociální VŠ a potom hajdy na Úřad práce...
JÓ nebyly, banány, ale byla práce pro všechny i ty co nyní nechtějí makat...


Nepřihlášený uživatel

#15

2012-11-23 10:43

Pěkný den, souhlasím. Když jde o antikomunizmus a proti - levicové, mnohdy i proti ekologické názory, klidně většinou škol pozve příslušné komplexně neinteligentní, pardon, demokraty a humanisty do škol. Obráceně, to nefunguje. Navíc by bylo dobré rozšířit Petici o žalobu, týkající se např. programu na CD atd., jaký MŠMT posílá o tom, jaký děsivý socializmus byl, studentům a nutí nepřímo pedagogy, aby tomu věřili a učili takto své žáky a studenty od ZŠ po VŠ. Toto je politika do škol, která není povolena. Osobně však vím, že objektivní politika, by naopak do škol, vklouznout, měla. Zdravím Luděk Janouch
Kája

#16 Studenti

2012-11-23 13:32

Zrovna včera jsem měl debatu s jedním 15-tiletým gymnazistou. Jeho názory zjevně ovlivněné pedagogickým sborem mě naprosto zděsily. Petice je to nejmenší co můžeme dělat.
hajnej

#17

2012-11-23 14:59

Ředitelku gymplu, kde se oficiálně propagují neobolševické a fašistické metody boje s politickými konkurenty, okamžitě odvolat.
Amnabe

#18 Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 15:06

#6: kapitalisty přesvědčený socialista - Zneužívání dětí... 

 Můžu Vám říct, že většina (neříkám všichni) rodičů dětí z Gymnázia Třeboň stojí plně za učitelským sborem a za tím, jak se nyní postupuje. Na této škole jsou jedni z nejlepších pedagogů, které jsem kdy potkala. NIKDY nikdo nikoho při hodinách neovlivňoval, ani nikoho proti nikomu nepoštval nebo nezneužil (co to je za kecy). To, že se studenti chopili iniciativy je jen a jen jejich věc a věřte, že mají za sebou i spousty dospělých lidí, kteří mají svůj vlastní rozum. To, že je podle Vás špatný -  s tím se prostě nedá nic dělat, my si myslíme to samé o Vašem názoru. Ale není nic trestného na tom, že studenti protestují. Na to mají právo.

hajnej

#19 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 15:33

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

V tom případě bych to viděl jako selhání pedagogického sboru. A že tvrdíte, že na Gymnáziu Třeboň jsou dobří kantoři? To klidně tvrdit můžete, kapři si totiž sami svůj rybník nikdy nevypustí. To byste měl, pokud jste z Třeboňska, vědět. Takže kde se dostanu ke statistikám úspěšnosti vašich studentů při přijímacích řízeních na VŠ a jejich uplatnění v praxi v porovnání s ostatními školami v celostátním měřítku nebo alespoň JČ?

Vojtěch Straka
Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 15:47

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

Dobrý den, váš příspěvek je bohužel zcela mimo téma této petice. Rozdíl mezi názory je jedna věc, druhá věc je, že já (a asi i většina těch, kteří podepsali tuto petici a pochopili, o čem je) při projevování svého názoru neporušuji žádný zákon ani Ústavu.

Mimochodem vaše tvrzení, že "NIKDY nikdo nikoho" atd. považuji za poměrně odvážné a smělé - jak to víte? Máte ve všech učebnách skryté kamery a neustále je sledujete?

Profesionalitu učitelského sboru nezpochybňuji, osobně jsem přesvědčen, že současné akce jsou dílem několika málo jedinců. Na třeboňském gymnáziu jsem maturoval a ještě před pár lety jsem s ním byl v aktivním kontaktu coby zprostředkovatel jeho spolupráce s Masarykovou univerzitou (které jsem třeboňské gymnázium doporučil jako partnerskou školu a dnes bych se za to nejradši hanbou propadl).

A troufám si tvrdit, že dokud tuto školu nevedla z pozice ředitelky aktivní politička ODS, zákony se tam neporušovaly.

Amnabe

#21 Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 16:14

#20: Vojtěch Straka - Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Nebuďte směšný. Opravdu nemám všude kamery, ale na Gymnáziu jsem studovala a nikdy se tam nic takového nedělo. Většinu profesorů znám osobně a opravdu nikdo z nich nemá zapotřebí se zviditelňovat nebo někoho ovlivňovat. Co se týče paní ředitelky, tak se těchto prpostestů vůbec neúčastní, protože ví, že by to bylo ve střetu zájmů. Takže ani za ní se žádné zákony neporušují. Přála bych Vám ji znát osobně, pak byste nic takového nemohl napsat.

Jinak v příspěvku jsem reagovala na jiný příspěvek, takže zase tak mimo nebyl...

Amnabe

#22 Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 16:35

#19: hajnej - Re: Re: Zneužívání dětí...

Myslíte, že když má mladý člověk svůj názor tak musí za každou cenu někdo selhat? Proč? Také Vám tolik vadí, když protestují odboráři?

A pokud jde o statistiky, tak na internetu jsem je nikde nenašla. Stejně z takových čísel nic nepoznáte, protože někteří studenti odchází do škol v zahraničí, některým rodiče zaplatí školy soukromé a někteří jdou na klasické vysoké školy. V Třeboni je úspěšnost skoro každý rok vysoká. Můžete si tam zavolat nebo zajít a informovat se.

Vojtěch Straka

#23 Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 17:17

#21: Amnabe - Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

No, nevím kdo z nás je směšný, když vy ani nechcete připustit, že píšete mimo téma, jen kvůli tomu, že na něco reagujete.

Já jsem na tom gymnáziu také studoval a také se tam za mne nic takového nedělo. To ale snad znamená, že se to tam neděje teď? Paní Kohoutovou znám osobně, učila mne a pamatuji si ji jako velmi schopnou a oblíbenou učitelku. Ovšem toto, stejně jako to, že do aktuálního dění aktivně nevstupuje, ji jako ředitelku nezbavuje odpovědnosti za porušování zákona na škole, kterou vede. Naopak - ona měla být tím, kdo do toho aktivně velmi razantně vstoupí, a to už dávno.

Vojtěch Straka

#24 Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 17:20

#22: Amnabe - Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Myslíte, že když má mladý člověk svůj názor tak musí za každou cenu někdo selhat? Proč? Také Vám tolik vadí, když protestují odboráři?

Vaše argumentace je úplně stejně demagogická, jako kdybyste tvrdila, že na souloži není nic špatného, takže není nic špatného ani na tom, když budou souložit učitelky s dětmi v mateřské škole.

Amnabe

#25 Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 17:26

#24: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Prominte, ale to mi opravdu nepřijde jako ten samý příklad..Studenti nedělají nic protizákonného, tudíž ani paní ředitelka nemusí do této situace vstupovat. Navíc, kdyby jim protest zakázala, tak jedná protizákonně. Je natolik zodpovědná, že se o tom radila se školní inspekcí i s krajským právníkem. Takže věřte mi, že na tom NIC protizákonného není.

Petice je proti porušování zákona na školách a já píšu, že se nic takového neděje, toť vše.