Systém musí být změněn

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Systém musí být změněn

pestra

#1 Zkušenost se střídavkou

2013-01-05 17:59

Jsem babička. Vnučka byla před 2ma lety(tehdy věk 10let)svěřena do střídavé péče rodičů. Střídání je po týdnu. Musela sama u soudu prohlásit, že chce střídavou péči, protože maminka si ji nepřála. Po dvou letech mohu říci, že se tento model osvědčil. Ačkoliv v době rozvodu byly vztahy rodičů vypjaté, dnes se občas scházejí k poradě o dítěti, telefonují si bez emocí. Vnučka je klidná, veselá a do obou domácností se těší. U otce dítěte je dobré když je k dispozici babička, to je můj případ. Musela jsem trochu rezignovat na svůj soukromý život. Každému otci bych radila, aby hned po rozchodu, ještě před rozvodem a určením péče o dítě vyžadoval střídání o péči s matkou. U rozvodu může hodně pomoci, že střídavka je již praktikována a nejsou s ní problémy.

táta Ríši a Růženky

#2

2013-08-01 22:00

OD 1.1.2013 je v zákoně zvaném "ZSPOD" v §5 konečně jasně napsáno, že sociálky jsou povinny CHRÁNIT VZÁJEMNÉ PRÁVO RODIČŮ A DĚTÍ NA RODIČOVSKOU PÉČI".

Moje osobní zkušenost je, že tak ani nadále nečiní. Čarují, mlží a vnášejí do opatrovnických řízení prvek libovůle, nepřezkoumatelnosti a diskriminace podle pohlaví. Poskytují a vytvářejí alibi feministickým soudkyním, které pak z principu KRADOU TÁTŮM DĚTI A DĚTEM TÁTY.

Romano Folprechtová. Že Vás hanba nefackuje!