Sportovní hala České Budějovice

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Sportovní hala České Budějovice

Tomáš Zdvihal

#151

2013-03-17 22:56

14.1 SENIOR WORLD CHAMPIONSHIPS AND OLYMPIC GAMES
For Senior World Championships and Olympic Tournaments a main hall with
seating capacity for 15,000 is required, unless otherwise decided by the FIVB
14.2 OTHER FIVB, WORLD AND OFFICIAL COMPETITIONS
Other FIVB, World and Official competitions may be authorized to use a hall with
less seating capacity in accordance with local conditions.
For Junior and Youth World Championships two competition halls - meeting FIVB
requirements - in two different cities should be provided.
14.3 FOR PRELIMINARY ROUNDS OUTSIDE THE MAIN VENUE
For preliminaries or rounds not to be played in the main venue, a hall with a
capacity of 5,000 seats is acceptable.
14.4 NUMBER OF COMPETITION HALLS
The number of halls will be determined by the FIVB according to the number of
matches to be played each day.

tam je někde napsáno, že kapacita 5000 diváků je povinná? Podle mě z toho žádné povinnosti nevyplývají, což se píše i v bodu 14.1 - "kapacita 15 000, pokud FIVB nestanoví jinak" nebo 14.2 - "kapacita haly může být nižší, podle místních podmínek".

Mimochodem, v ČR proběhne v tomto roce Mistrovství světa juniorek ve volejbale, o čemž jste sám mluvil na zastupitelstvu. Zajímavé na tom však je, že původně se mělo hrát v Brně a Prostějově. Kvůli změně termínu Prostějov vypadl, ale již předtím FIVB jejich kandidaturu schválilo. Viz tento článek: http://www.cvf.cz/?clanek=11367 A podívejte se na jejich halu - odpovídá bodu 14.2

Manuál FIVB není zavazná norma, to je nesmysl, podobně to bude u IAAF, ale ten jsem nečetl, takže nebudu vařit z vody.

Nepřihlášený uživatel

#152 Re:

2013-03-18 10:06

#151: Tomáš Zdvihal -

Tomáši, tak proč to tam nehrají ? Proč už v Budějicích nebylo nějaké mistroství ?  Pro p. Diviše je to srdcová záležitost, tak proč se mu nepodařilo už tady něco uspořádat.

Tomáš Zdvihal

#153 Re: Re:

2013-03-18 11:34

#152: - Re:

z rozhovoru s místopředsedou ČVS:

V průběhu procesu však FIVB změnila počet zúčastněných týmů z šestnácti na dvacet a začala prosazovat pořádání šampionátu ve dvou městech. Zvažovali jsme několik variant, ale vzhledem k tomu, že to je nekomerční záležitost bez očekávaných zisků tak se hledala města, která by tuto akci i finančně podpořila, “ seznamuje mě s historii zvolení pořadatelství světového šampionátu v úvodu našeho rozhovoru Robert Urbánek a dodává:
Brno dlouhodobě podporuje mezinárodní i domácí  volejbalové akce, tam jsme měli od začátku jasno, druhá nabídka přišla z Prostějova. Prostějov má o volejbal zájem, pořádá za pomoci společnosti Česká Sportovní důležité volejbalové akce na evropské úrovni, a je známo, že lidé v Prostějově na volejbal chodí“.
Jak uvedl místopředseda svazu, ve hře o pořadatelství byla i jiná města (Ostrava a Olomouc), Prostějov však nabídl nejlepší podmínky. Tato možnost byla projednána i schválena na zářijovém zasedání FIVB.

 

Nevím, čemu není rozumět, ty důvody jsou jasné. V tomto případě zřejmě hledali město, které bude blízko Brna a bude mít zájem zasponzorovat pořádání mistrovství. Největší zájem měl Prostějov, tak vyhrál, FIVB to schválil a to mají horší halu než v my v ČB. Budu se opakovat, v tom manuálu je napsáno, že hala může mít menší kapacitu, dle lokálních podmínek, žádná podmínka tam není....dokonce i u olympiády může FIVB rozhodnout podle aktuální situace, zda hala vhodná je, nebo není....

Pokud někdo bude mít chuť a peníze v ČB něco podobného uspořádat, uspěje s kandidaturou, město to podpoří, tak proč ne? Jsem architekt, pana Diviše osobně neznám a nevím, jaké jsou jeho úmysly, jestli chce/chtěl pořádat nějaké mezinárodní turnaje, to je otázka pro něj...


Nepřihlášený uživatel

#154

2013-03-20 19:47

Nechápu jak může statutární Město České Budějovice takto mrhati penězi nás všech a nestydí se publikovati dokonce prominutí nájmu ve výši několika milionů korun za zimní stadion hokejistům a přitom žádati o dotace z EU. ing Petr Jarkovský, České Budějovice

Nepřihlášený uživatel

#155

2013-03-23 06:37

Arch Jos lidi
kombajn

#156

2013-03-29 12:35

Já bych radši viděl nový plavečák než halu pro volejbalisty. Když si de člověk zaplavat je bazen z půlky zabraný plaveckými oddíly, a druha pulka je zoufale plna.
Ty si mrkev

#158 Re: Opava

2013-08-02 10:10

#143: -

A co když se to týká i lidí z Opavy a v ČB studují ;-). Místní florbalový klub má ve svých řadách člověka právě z Opavy ;-)

Eva1975

#159

2018-03-23 20:00

Ač Plzeňačka, mám k Č.B. rodinné vazby. Osud haly mi rozhodně není lhostejný. S halou je spjata činnost mnoha oddílů, které by jejím zbouráním přišly o důstojné zázemí. Hala rozhodně není v tak špatném technickém stavu, že by bylo nutné ji v květnu 2018 srovnat se zemí. Klidně by mohla sloužit dalších X let. V celé republice je mnoho jiných, a podstatně horších hal, které by si zasloužily demolici, a tyto stojí vesele dál! Ráda bych věřila tomu, že jediným důvodem pro uzavření a následnou demolici, je dopřát obyvatelům Českých Budějovic a sportovním příznivcům z jiných měst, moderní sportovní stánek na mezinárodní úrovni. Bohužel ale tento pocit nemám! Navíc, jak ukazuje loňský případ z České Třebové, ani úplně nově postavená hala není zárukou, že nespadne pár dní před slavnostním otevřením! Takže milí Budějičáci, bojujte a držím palce!

 

 

Petra

#160 Re: stara hala je naprosto strasna

2018-03-25 06:14

#25: mischa - stara hala je naprosto strasna 

Dle mého názoru si myslím, že pro menší kluby je současná hala naprosto vyhovující, včera jsem tam strávili příjemný den na moderní gymnastice a člověk jenom se diví, že plně funkční halu, chtějí zbourat. Je v tom zřejmně vyšší záměr a rušit něco funkčního jenom kvůli volejbalu mě přijde nesmyslný. A hlavně pokud postaví větší halu s větší kapacitou na tomto místě, tak tam je vážně velký problém s parkováním. 

PATRIOT

#161 INFORMACE O STAVU PETICE

2018-03-28 13:01

Připojte se na FB ke skupině Všesportovní hala České Budějovice a budete mít čerstvé informace o stavu Petice, jednání se zastupiteli a o stavu naší společné snahy...

Děkujeme....Petiční výbor ČB


Nepřihlášený uživatel

#162 Re: oficialni email z ceskobudevjickeho CSTV

2018-04-20 21:28

Budějičák

#163 Re: Další důvody, které vedou k této petici:

2019-01-09 08:33

#1: Jura - Další důvody, které vedou k této petici:  kdo  vymyslel zbourat Sportovní halu, kdo má zájem na takové investici, kdo zničil 100% bezpečný podchod u nádraží, v zájmu pár lenivých udělat pár kroků navíc???? Zhoršila se tam díky semaforům i doprava.situace a co střety chvátajících chodců s vozidly (podchod by dnes vyšel odhadem na půl miliardy ) a stačilo přidat eskalátory, a investice by nebyla tak nákladná! Kdo to vymýšlí ?Lidé kolem F.Konečného, voliči dejte svůj nesouhlas s takovou politikou najevo svým hlasem při volbách!!!!!!!!