Petice proti televiznímu zpravodajství TV NOVA

Mally

#1 Zpravodajství TV N@VA

2013-03-15 17:45

Pardon, nechci se zastávat TV NOVA, ale řeknu vám upřímě. TV Nova má asi jako jediná televize u nás , u které mají ZPRÁVY aspoň nějakou kvalitu. Vemte si, že ČT dokáže skoro celou jejich zpravodajskou relaci věnovat POLITICE, která nikoho nezajmá. Zprávy FTV PRIMA, zase u těch vůbec není sport a počasí. Takže asi NOVA je znich nejlepší, proto tuto petici nemohu podepsat :/
Bibi

#2 Re: Zpravodajství TV N@VA

2013-03-19 17:26

#1: Mally - Zpravodajství TV N@VA 

 :-D Tak teď jste mě opravdu pobavil/a¨. Jestli Vám příjde jako kvalita to, že z nás dělají blbce(viz zmrzlá voda a poslech toho, jak mrzne), vymýšlejí si naprosté lži, slovo "ETIKA" je jim naprosto cizí, jsou vlezlí, až je tomu normálnímu člověku na zvracení a navíc celý týden dokola opakují stejné zprávy, tak Vás naprosto upřímně lituji. To, co považujete za kvalitní zpravodajství, by zmákl žák základní školy. A lidi jsou ještě tak hloupí, že je podporují. Do zpráv dávají reklamy, už to samo o sobě je otřesné.

Michal Strejt

#3 TV NOVA = hnus

2013-03-20 18:13

TV Nova se mi zhnusila svým zpravodajstvím už několikrát. Hlavně neobjektivností reportáží, zhoršováním skutečností, vymýšlením si a děláním z lidí blbce.

Mě osobně se koncem loňského roku dotkly reportáže spojené s tragickou havárií při závodech rally. Protože se zajímám o motoristický sport, znal jsem skutečnost a mohl tak posuzovat zpravodajské výmysly. Záměrně pohoršují skutečnosti, vytrhávají z kontextu podstatné věci atd.

Na Nově, Primě, v deníku Blesk, na Novinkách.cz a podobných nazvali závody rally jako závody boháčů, zabíjející nevinné lidi. Nevědí však, že mnozí jezdci dají většinu výplaty, aby se mohli svézt na uzavřené trati a nelákalo je blbnout v běžném provozu. Jezdce závodícího 10 let a soupeřícího na stejné trati např. s Romanem Krestou nazvali amatérem. Vlastně tak nazvali celou soutěž, kde startovali účastníci mistrovsví světa, mistři ČR, mistři Slovenska a další. Soutěž, kde musí mít každý jezdec i spolujezdec licenci závodníka, musí projít školením a musí mít např. i vyšetření od sportovního lékaře.

Vozidla startující na rally nazvaly vraky, které nemají na silnici co dělat. Tato vozidla však prochází vždy před sezonou a potom před každým závodem technickou kontrolou, všechna mají katalizátory, takže ani nijak moc neškodí životnímu prostředí.

Jezdce nazvali vrahem, protože jeho vůz zabil 4 dívky. Neuvedli však, že dívky se vědomě postavily do místa, které bylo viditelně označeno jako zakázané. Neuvedli, že je z místa neštěstí nevyhodil jejich kamarád, dělající pořadatele, který měl dohlížet na to, aby se v zakázaném prostoru nikdo nepohyboval. Neuvedli, že samotné dívky se chtěly stát pořadatelkami a byly před závodem řádně proškoleny.

Jezdce předem odsoudili, protože se dověděli, že pracuje jako právník. Obvinili jej z vraždy, přestože jel na čas na uzavřené trati regulérního závodu a měl tak právo na chybu.

Jako "odborníky" a "zkušené rally závodníky", si pozvali nějaké pány Petlacha a Pomajbíka. Nikdo z prostředí automobilových závodů však o nich nikdy neslyšel. Po dohledání jmen se jedno z nich našlo jako zaměstnanec vodárny v Uherském Brodě. V žádném případě tedy nešlo o závodníky nebo odborníky!

O povolení závodu v obci se debatuje na obecní radě minimálně půl roku před závodem. Obec se závodem souhlasila! Dokonce občané byli z ojedinělé akce na vesnici nadšeni. Pokud by někdo závod v obci nechtěl, pořadatel by vyhověl a trasu zkusil domluvit jinudy. Řeči o tom jak nikdo v obci závod nechtěl jsou tedy nesmysly lidí, kteří se potřebovali udělat zajímavými.

Řekli, že ve vyspělých zemích se jezdí pouze na okruzích. To není vůbec pravda! Stačí se podívat na kalendář mistrovství světa a mistrovství Evropy v rally a najdou se tam státy jako Monte Carlo, Švédsko, Portugalsko, Německo, Austrálie, Španělsko, Velká Británie, Rakousko, Belgie, Itálie, Švýcarsko. Dokonce se jezdí i ve vysněných destinacích typu Kanárské ostrovy, Azorské ostrovy, Sardinie atd.

Je zvláštní, že kvůli závodům Formule 1 je možné uzavřít centrum Monaka, část Barcelony a mnoho dalších městských okruhů na celý týden a tady TV dělá vědu z uzavření obce na jeden den v roce.


Samozřejmě proti jejich nesmyslným výrokům vznikla petice. Pokud se tam někdo podepíšete, budu vám vděčný. Já totiž vaši petici podporuji. http://www.petice24.com/protipetice_na_zrueni_rally

Michal Strejt

#4 Ještě dodatek

2013-03-20 18:19

To, že jsou zprávy ráno, v poledne, odpoledne, večer a v noci znamená, že se reportéři snaží vymýšlet "zajímavé" reportáže. Jelikož se ale pro ně zajímavých věcí (vražd, havárií, týrání a podobných hnusů) tolik neděje, jsou nuceni se domnívat, vymýšlet si a vysílat kraviny typu, že voda v mínus 20°C zmrzne a podobné sračky. Za vzory a celebrity mladistvím předkládají lidi typu fotbalisty ujíždějícího 200km/h před policií, sprintera jak střílel do přítelkyně, jak tam se Leoš Mareš ožral, porval se a dělal bordel, jak jde namyšlená Štiková jen po penězích, jak ta střídá každej měsíc chlapa, jak politik ukradl několik milionů a je na svobodě a někdo kdo něco počmárá dostane 3 roky nepominěně atd. Takoví lidé jsou v TV a bulvárním tisku uváděni jako příklady pro mládež! Proč se o takových lidech mluví? Tohle mají být vzory pro mladou generaci? Proč neplatí na politiky stejný metr jako na obyčejné lidi? Proč se místo o nich nemluví o slušných lidech, kteří něco dokázali? Proč se dělá celebrita z někoho, kdo si vezme boháče, nebo se narodí slavnému otci? Jen popřemýšlejte v kom se mladí vzhlíží a musíte uznat, že to není dobře! Dokud se z nic neumějících lidí budou dělat celebrity a budou se vysílat reportáže o trestných činech, budou mít lidé nápady jako oni.

TV jde jen o to, aby lidi otevřeli jejich článek, dali lajk na Facebooku, diskutovali o jejich reportážích a nejde jim o objektivnost a pravdy. Oni se sledovaností živí! Takže pokud nechceme dále vídat podobné blbosti ve zprávách, nechceme číst jen negativní články, nesmíme se na ty zprávy dívat, nekomentovat je, nekupovat deník Blesk, nepřidávat se na Facebooku na stránky typu tn.cz! Zatím děláme všechno, co oni chtějí abysme dělali! Chtěl bych vás tímto požádat o domluvě a některý den se všichni budeme na protest dívat na zprávy na ČT1 a ne na Novu nebo Primu.



Nepřihlášený uživatel

#5

2013-04-04 13:56

V TV Nova jsou samý sračky nic víc Márty nabil takovej .Zbohem M4rty09 budeš nám všem moc chibět

Nepřihlášený uživatel

#6 Re: Ještě dodatek

2013-04-04 13:59

sak

#7 Jděte do prdele s takovou peticí-nedomrdlové

2013-07-23 16:38

Je tolik televizních kanálů,že si můžeš podle přání vybrat.A nebrblej na NOVU,ta má vyvážené zpravodajství.Pokud tvrdíš že ne,pak si blbec a debil a nepatříš do českého národA.zŘEJMNĚ BUDEŠ cikán.

Nepřihlášený uživatel

#8 pro sak

2013-07-24 13:31

Ááá Fanoušek Ivetky Bartošové promluvil. Když jsou 3/4 zpráv o ní, to se Vám líbí? Když si TV vymýšlí kraviny a blbne národ, to jste spokojen? Myslím, že blbec budeš podle tvého vyjádření spíš ty.


Nepřihlášený uživatel

#9 Podpořte, prosím, naši petici.

2013-12-11 23:14


Nepřihlášený uživatel

#10

2014-08-25 14:46

nova ukazuje to nejhorší ale to dobré ne takhle by to nemělo být.