Podpora paní ředitelce Aleně Gabal´ové


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-03-25 21:21

Souhlasím, že paní ředitelka nastoupila v obtížné době a dokázala školu uklidnit a vyrovnat se jak s prudce rostoucím počtem dětí, tak několikaletými stále jen přípravami na rozšiřování školy. Je komunikativní, pracovitá a pro tento druh školy výborná. Uvítám, když se do výběrového řízení přihlásí a budu držet palce, aby i vyhrála.

Nepřihlášený uživatel

#2 Pane Pejšo, to se Vám povedlo... :-(

2013-03-26 09:41

Tak roztocká škola je prý skanzen... http://www.robertpejsa.cz/clanky/jakou-chceme-zs-v-roztokach-u-prahy/ To říká člověk, který od posledních voleb fungoval jako předseda školské komise - poradní orgán Rady města. Co tedy celou tu dobu dělal, když teď tolik kritizuje? Kolikrát školu navštívil? Jaké návrhy na zlepšení za dobu svého působení přinesl?
Chodí jeho děti do místní školy, aby věděl, o čem mluví?

Nepřihlášený uživatel

#3

2013-03-27 10:29

Rozhodně se stavím na stranu paní řed.Gabalové, jak z hlediska profesionálního, tak i osobního charakteru - konkrétně mi pomohla před čtyřmi lety se synem, kdy během dvou dnů vyřešila jeho psychické problémy.Vzhledem k tomu, že mou dceru čeká druhý stupeň školy,věřím a doufám, že paní řed.Gabalová bude nadále vykonávat svou funkci. A zmiňovaní pánové na radnici mají jistě mnoho jiných, důležitějších a aktuálních věcí k řešení!!!
Zdraví Michaela Šveňková

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-04-03 11:48

Paní ředitelka je jak po odborné atk především po lidské stránce člověk na svém místě povolaný.
poznala jsem ji i jako profesionálního kolegu v oboru, dovoluji si i o toto osobní vyjádření .Ve školství potřebujeme odhodlané a schopné ředitele škol, otevřené se zájmem o všechny děti.
děkuji ppaní ředitelko a těším se na další setkání.
M.Benoniová

Nepřihlášený uživatel

#5

2013-04-06 21:06

Je velmi zvláštní, že výběrové řízení je vyhlášeno pouze na pozici ředitele ZŠ podle návrhu člena rady města, p. Drdy, člena Rady školy, který je současně členem výběrové komise a témata výběrového řízení korespondují s článkem bývalého předsedy školské komise a předsedy výběrové komise, p. zastupitele Pejši, který se o ZŠ v Roztokách nevyjadřuje příliš lichotivě. Za těchto okolností pokládám za velmi důležité paní ředitelce tímto způsobem vzkázat, že její práci nehodnotí jen uvedení pánové a na rozdíl od rady města si někteří občané uvědomují, že dobrou práci je třeba ocenit jinak. Pokládám toto výběrové řízení za nezodpovědné vzhledem k tomu, jakým způsobem je komunikováno a myslím si, že oba uvedení pánové by se měli vzdát svého členství ve výběrové komisi. Pamatuji si velmi dobře boj o nové vedení školy a myslím si, že ve městě je mnoho jiných problémů, aby bylo rozumné ohrožovat to, co funguje.
Jiří Blažek

Nepřihlášený uživatel

#6

2013-04-07 17:48

Pane Pejšo, to co píšete v článku na svém webu, je soubor proklamací, frází a blábolů.
Myslím, že by bylo vhodné zajímat se o to, co si o situaci ve škole myslí a co od školy požadují především její žáci a jejich rodiče. Jeden experiment v roztocké škole jsem už zažil, ušetřte nás prosím dalších pokusů na našich dětech.
To, co dokázala paní ředitelka po svém příchodu do rozvrácené školy, si zaslouží obdiv a velké poděkování.
Ing. Jiří Běhounek

Nepřihlášený uživatel

#7

2013-04-09 22:10


Nepřihlášený uživatel

#8 Pozvánka k veřejné diskusi

2013-04-17 20:11

Dovolte, abych Vás pozval k veřejné diskusi o ZŠ Roztoky, která proběhne v pondělí 29.dubna 2013 od 17:30 v budově ZŠ na Školním náměstí. Chcete-li, aby Váš hlas byl opravdu slyšet, najděte si čas a přijďte říct svůj názor. K tomu, jakou školu chceme pro naše děti, bychom se měli vyjádřit hlavně my - rodiče

Podrobnosti naleznete na stránce http://www.facebook.com/JakouTedyChcemeSkolu
Jiří Běhounek

Nepřihlášený uživatel

#9 Otevřený dopis Janu Jakobovi a Robertu Pejšovi - zkrácená verze

2013-04-19 19:37

V Roztokách, 18. 4. 2013

Vážený pane starosto, vážený pane Pejšo,

Jsem matka dvou dětí, které roztockou základní školu navštěvují, a aktivně se podílím na tom, aby škola byla moderní, prosperující a kvalitní vzdělávací institucí (přesně v duchu vašich teorií). V tomto mém snažení nejsem sama a stejně jako mnozí jiní rodiče - nepotřebujeme veřejně deklarovat svůj zájem pomáhat tím, že budeme zasedat ve všemožných komisích a radách - my tu práci prostě děláme. A výsledek mé osobní pomoci škole ? ... 7,5 milionu Kč formou grantů z různých finančních zdrojů, včetně EU.

Zde je stručný výčet faktů, které zcela jasně dokumentují obrovský posun v kvalitě řízení ZŠ pod vedením paní ředitelky Gabaľové, a přístup vedení města, jakým se jí „odměňuje“:

Na kvalitativní ukazatele lze mít názory různé ale kvantitativní ukazatele nelze zpochybnit.

V posledních třech letech ZŠ realizovala (vedle řady menších projektů) dva velké projekty z prostředků EU v hodnotě 5,9 milionu Kč. Aktuálně škola vyhrála ve velkém konkurenčním boji další
dva granty EU v hodnotě více než 5,5 milionu Kč.

Omezím-li se pouze na tuto ekonomickou stránku, tak za poslední 3 roky získala ZŠ granty za cca 12 milionů !!! Ruku na srdce – je toto vizitka špatné práce ?? Kdo z radních dokázal přinést do rozpočtu města srovnatelnou částku ??

A jaká je „odměna“??

1) Žádná návštěva ZŠ a diskuse o koncepci školy, představách města, ...
2) Pouze překvapivé vyhlášení výběrového řízení (po 6 letech MOŽNÉHO, nikoliv NUTNÉHO) a to za sporných podmínek, souvisejících s vaším požadavkem doložení lustračního osvědčení, protože toto osvědčení může dodat pouze občan ČR (což stávající paní ředitelka není).

Kolikrát jste ZŠ za své funkční období navštívil a své vize projednával vy, pane starosto ?? Kde jsou vaše volební předsevzetí, pane Pejšo, že budete škole pomáhat, že budete aktivně vyhledávat finanční zdroje, jak hrdě proklamujete na svých webových stránkách?

Váš komentář (článek „Jakou chceme základní školu“) vyznívá jednoznačně jako kritika současného vedení školy a zpochybnění dosažených výsledků. Zajímalo by mne, na základě jakých informací uvádíte veřejnost v dojem, že škola nefunguje jak má a že by jí prospělo jiné vedení.

Pane starosto, skutečně nejste schopen vidět to, že roztocká základní škola se v posledních letech dynamicky rozvíjí? Pane Pejšo, je smutné, že ve funkci předsedy školské komise jste školu ani jednou nenavštívil, abyste si ověřil, jaká je skutečnost. Pokud byste tak učinil a dal si tu práci zjistit, jak SKUTEČNĚ funguje NEJVĚTŠÍ městem zřizovaná organizace, co je nového a jakých pokroků dosáhla, jsem přesvědčena, že byste se NIKDY nemohl podepsat pod takto znevažující článek.

Společně s dalšími členy Rady města jste se rozhodli vypsat konkurz na post ředitele ZŠ ....

1) Jak je možné, že k tomuto rozhodnutí dochází v období před dostavbou školy, o které je nejlépe informovaná současná paní ředitelka školy a tudíž může nejlépe dohlédnout na její realizaci v souladu s potřebami školy?
2) Jak je možné, že vypisujete konkurz na EKONOMICKY NEJÚSPĚŠNĚJŠÍHO manažera vámi zřizovaných organizací, ač vám zákon umožňuje potvrdit jej i pro další funkční období ??
3) Jak je možné, že zcela opomíjíte stanovisko školské komise (vašeho poradního orgánu), který jednoznačně zpochybnil účelnost tohoto VŘ ???
4) Jak je možné, že nepřistupujete k problematice výběrových řízení na ředitele škol plošně, t.j. neuplatňujete stejná pravidla a kritéria i pro ostatní, městem zřizované školy?

... a vámi vyhlášené kvalifikační předpoklady, .. ?? Nově i testování organizačně-řídících kompetencí? Proboha, to jdete vybírat ředitele ČEZ-u? Kvalitní testy stojí řádově desetitisíce, které by město mohlo použít mnohem smysluplněji.

Ptáte se „Jakou chceme základní školu“ ?? Zeptejte se nás - rodičů a našich dětí – my vám řekneme, co je opravdu důležité a zdali jsme se školou spokojeni. Otevřete oči - máme v Roztokách školu prosperující, která má nakročeno dobrým směrem. Byla jsem přesvědčena, že doba, kdy „fungující bylo třeba potlačit a potlačovatele odměnit“ je již dávno věcí minulou. Zřejmě jsem se mýlila a tento fakt mne zasáhl na velmi citlivém místě – na mých dětech, na jejich budoucnosti.

Pevně věřím, že výše uvedená fakta budou zvážena a dojde k významnému přehodnocení usnesení Rady města ve věci výběrového řízení na ředitele roztocké základní školy.

Ing. Silvia Jirásková
Na vědomí rodičům žáků ZŠ Roztoky a zastupitelům Města Roztoky
Jan

#10

2014-03-30 13:32

#1: -

Tak to vžádném případě paní ředitelka dala výpověď sama a na konkurs už nehce, stejně paní Gabaľová už v Roztokách na škole byla dlouho a už byla 2 zvolena více už se nedává. Tak ať to teť vyhraje nikdo jiný bude to lepší.