Nesouhlasím s propuštěním Mgr. Stanislava Svobody


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-06-30 19:04

Mgr. Stanislav Svoboda pro mě byl v maturitním ročníku nejlepším učitelem. Na svoje hodiny byl vždy připraven, dokázal zaujmout na celou hodinu, s každým jednal férově a stejně. Byl přísný, netrpěl podvody a nenechal se oklamat. Ale to vše s ohledem hodnotím velmi pozitivně. Svým přístupem mě velmi připravil na studium na VŠ. Neznám důvod jeho propuštění, ale co vím je, že už tak nízká úroveň učitelského sboru se tímto krokem velmi sníží.


Nepřihlášený uživatel

#2 #2

2013-06-30 21:04

Je tam asi 10 učitelů, který nesnáším a oni vyhodí zrovna toho jedinýho co mám rád. Proč nevyhodíte třeba Hronka, Opluštilovou, Pazderu, Zívalu nebo Drlíkovou ??????

Nepřihlášený uživatel

#3 Re: #2

2013-07-01 06:42

#2: - #2

Já si nepamatuji za 8 let, že by někoho vyhodili. A kolik rodičů sepisovalo petic na vyhozození Stránské a jak dlouho to trvalo?


Nepřihlášený uživatel

#4 Re:

2013-07-01 06:43

#1: -

Přesně tak :-( Nejlepší profesor, který mě učil.


Nepřihlášený uživatel

#5 Proč byl Svoboda vyhozen?

2013-07-01 07:51


1. Kraj mu vyčítal, že dal do Čajdu hodně peněz a škola nemá zrovna dobré výsledky maturit, které teď všichni považují za nejdůležitější kritérium. No a Čajdě to kazí ZSV, a to prý dlouhodobě (5 let nejhorší předmět)
2. Navíc si stěžovali rodiče, že má hodně rozdílný přístup
3. Pak si stěžovali i sportovní kluby, které na Čajdě mají svoje studenty, že je dusí a dělá jim problémy, i když z jeho předmětu nematurují, tak je nechce k maturitě pouštět - Sigma, Mora
4. Navíc dvakrát poslal do škoy (na Čapina) školní inspekci, když tam sám volal, že je na Čajdě něco špatně
5. Čapin zjistil, že jak tvrdí, že je nejlepší učitel filozofie, tak že vystudoval pedagogickou fakultu a ne filozofickou, studoval marxismus-leninismus.

Nepřihlášený uživatel

#6

2013-07-01 08:18

Pokud ma skola s touto petici problemy, necht se k ni verejne vyjadri.
Vybrat přezdívku

#7 Předmět Relativita

2013-07-01 08:29

Všechno je to dost smutné. Tedy, doba je neveselá. Propouští se VŠUDE a na jiných školách mnohem víc. Myslím, že ředitel Čapka bojoval do poslední chvíle zda ten jeden úvazek uhájí. Když se nepodařilo, je celkem velmi logické, že propustil toho, kdo na něj posílá stížnosti a jde mu nejrůznějšími způsoby po krku. Vy byste jednali jinak??! Toto je zbytečná hysterie lidí, kteří mají jen velmi omezené informace.

Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Předmět Relativita

2013-07-01 08:42

#7: Vybrat přezdívku - Předmět Relativita

myslím, že kdyby to bylo z důvodu snižovnání počtu zaměstnanců, tak to oznámí dopředu, a ne na hodinu a nebojí se veřejně udat důvod ;)


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Proč byl Svoboda vyhozen?

2013-07-01 08:51

#5: - Proč byl Svoboda vyhozen?

1. to teda nevím, jak se posuzovalo.. z hledika úspěšnosti? z našeho ročníku, myslím, všichni ZSV udělali..

2. jak mohou rodiče posuzovat přístup profesora ke studentovi? to mi přijde irelevantní

3. nám pan Svoboda naopak říkal, že kdo na to nemá, toho nechce vidět u maturity ze ZSV a že přiznává, že je to težší předmět a proto nechápe, proč rok od roka maturuje ze ZSV víc a víc studentů

4. tohle sice není fér, ale kdo se choval fér k němu? nevím na co, inspekci volal, ale kdyby na čajkárně fakt bordel je

5. pochybuju, že všichni profesoři, co tam učí, ten samý obor studovali.. jejich kvality tomu tedy opravdu neodpovídají, narozdíl od toho, jak Svoboda učil ZSV

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-07-01 11:50



Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Proč byl Svoboda vyhozen?

2013-07-01 12:41

#5: - Proč byl Svoboda vyhozen?

1. To není vina pana profesora Svobody. ZSV jsou samy o sobě težký předmět, bez ohledu na to, kdo je učí. Studenti navíc často nevědí, z čeho by chtěli maturovat a tak často volí právě tento předmět, aniž by je nějak zajímal. A z vlastních zkušeností mohu potvrdit, že jeho filozofii k maturitě umí všichni ,,jako když bičem mrská" a přejí si vytáhnout otázku právě z filozofie, takže špatný průměr u maturity bych mu rozhodně nepřičítala.

2. Rodiče si stěžovali, že má rozdílný přístup? Ano, má rozdílný přístup a díky bohu za to! Kdyby rodiče věděli, jak se studenti i ostatní profesoři ve škole chovají, děkovali by panu Svobodovi za jeho striktní jednání. Byl to asi jediný učitel, který si dokázal udržet respekt a zájem studentů, vést je k dobrému chování a něco je naučit, což považuji za hlavní úděl profesora na gymnáziu. Bohužel, rodiče často znají pana profesora jen podle vyprávění, pak je jednoduché někoho soudit.

3. Je velmi jednoduché zvládnout jeho požadavky. Chodit na hodiny, nevyrušovat a umět na písemky. Někteří rádoby velicí sportovci (a nejen oni) nezvládají ani jeden z těchto požadavků. Střední školu ,,prolézají" díky individuálnímu plánu, smyšleným treninkům během písemek, výmluvám a tahákům. Byla jsem ráda, že se konečně našel učitel, který jim to nedal zadarmo.

4. Pokud byl ve škole nějaký utajený problém, který se neřešil, tak je jen dobře, že tam přišla inspekce. Pokud problém nebyl, tak zajisté byly všechny testy v pořádku a není čeho se obávat?

5. Jak říkáte, je to učitel filozofie, ne filozof, a taky učí na gymnáziu, není to žádný badatel, takže pedagogická fakulta je naprosto v pořádku. Navíc, není tolik podstatné, co vystudoval, pokud se o tento předmě zajímá, zjišťuje si informace a žákům to umí podat tak, aby tomu žáci rozuměli a bavilo je to.

Opravdu si myslím, že vyhodit zrovna TOHOTO pana profesora byla osudová chyba. Právě svými znalostmi filozofie jsme vždy vynikali mezi ostatními školami. On byl ten, který držel žáky alespoň trochu na uzdě, aby se z nich nestali naprostí hlupáci a burani. Jen díky němu jsem se dosala na všechny vysoké školy, díky svým základům z jeho hodin. Zamyslete se, pane řediteli.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Re: Proč byl Svoboda vyhozen?

2013-07-01 14:52

#11: - Re: Proč byl Svoboda vyhozen?

Lépe bych to neřekla :-)


Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Re: Proč byl Svoboda vyhozen?

2013-07-01 15:17

#11: - Re: Proč byl Svoboda vyhozen?

Kategorický souhlas :-D


Nepřihlášený uživatel

#14 ad studium marxismu leninismu

2013-07-01 17:12

Vyčítat panu profesoru Svobodovi studium marxismu-leninismu je od pana ředitele nefér. Sám studoval dějepis a vzhledem ke svému věku si tou zouškou marxismu- leninismu prošel také...stejně jako všichni kdo nastoupili na VŠ před rokem 1990.


Nepřihlášený uživatel

#15 Re: Proč byl Svoboda vyhozen?

2013-07-01 20:05

#5: - Proč byl Svoboda vyhozen?

S dovolením, pokud inspekce byla poslána panem Svobodou, skláním hlavu před jeho mocí. Hodiny zmiňovaného Čapina již před patnácti lety stály za prd. A co vím, teď jako velký pan ředitel do nich ani nechodí. Už to, že mu nevadí, že jeden z jeho "velkých" kamarádů obtěžuje nezletilé studentky, bylo na pováženou, tolerovat neméně časté alkoholické excesy jiného kamaráda-kolegy je výsměch zákoníku práce, odejití pana Svobody je výsměch Komenskému. Ne, není dokonalý, kdo je, ale přístup ke studentům bych shrnula slovy, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

 


Nepřihlášený uživatel

#16

2013-07-02 07:28

Žijeme v prapodivné době. Neschopní, kteří se do funkcí ředitelů dostávají prapodivnými konkurzy, řídí schopné. A protože nemohou jejich schopnost vystát, zbavují se jich stejně prapodivným způsobem. Stávají se tak "všehoschopnými". Neznám nikoho ve svém okolí, kdo by se pedagogické činnosti věnoval tak intenzivně, nezištně a svědomitě jako pan profesor Stanislav Svoboda.


Nepřihlášený uživatel

#17 Vtip?

2013-07-02 15:17

To je vtip tady? Beztak si půlku komentů psal Svoboda sám! Učitel, který píše mým spolužákům smsky a očividně je balí, tady chce moralizovat?

Nepřihlášený uživatel

#18

2013-07-02 16:21

Ten Svoboda si asi opravdu už dělá srandu. My, co jsme ho zažili ještě jako zástupce, se jen smějeme. Schopný? Jak ta škola vypadala než se stal Čapka ředitelem? Hnusné škvárové hřiště, do školy se nedalo dostat suchou nohou a Svoboda stál u dveří a buzeroval, když někomu přijel o pět minut pozdě autobus. Tak si představuje schopného manažera? Slyšel jsem, že se dokonce ta škola měla zrušit. Nebýt Čapky tak tam tu práci neměl nikdo :D Navíc teď šla pověst školy rapidně nahoru, je stále v novinách, mluví se o ní jen v dobrém a stojí tam perfektní hala s hřištěm. Svoboda to asi nemohl unést a proto psal ty stížnosti. Když je tak schopný, tak proč něco nezařídil on?

Nepřihlášený uživatel

#19

2013-07-02 17:48

Svoboda si za to může sám, to co udělal tenkrát s tou inspekcí bylo projevem naprosté neloajality vůči svému zaměstnavateli a je naprosto logické, že pan ředitel takto reagoval, kdybych byl na jeho místě já, udělám to stejné!

Nepřihlášený uživatel

#20

2013-07-02 18:18

Připojuji se k této petici svým podpisem z toho důvodu, že Stanislava Svobodu znám osobně. j e to můj bývalý kolega, který zároveň byl třídním profesorem mé nejstarší dcery na Gymnáziu v Uničově. Mou dceru jeho vyučovací předměty natolik zaujaly, že si pro své další studium a budoucí kariéru zvolila profesi učitelky českého jazyka a občanské výchovy, pro něž jí dal vynikající základy. Je to člověk vysokých morálních kvalit, jakých by naše společnost měla mít mnohem více, a to hlavně na těch místech, kde se rozhoduje o každodenním životě nás všech. Namísto toho jsou tací lidé, kteří si počínají stejně, jako pan ředitel Gymnázia Čajkovského. Rozhodují nekompetentně z pozice moci a příslušnosti k politické straně. Obyčejní lidé jsou v této společnosti naprosto bezmocní, jsme společností, kde vládne korupce, známosti a nejrůznější nespravedlivé praktiky, které naši společnostvedou do onoho pomyslného bahna. patřím mezi ty, kteřístále ještě alespoň malinko věří, že se tento stav věcí musí začít měnit. proto se pod tuto peticiv naději podpisuji.

Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2013-07-02 18:31

#19: -

To chtěla taky naše třída zavolat, když nám jednu zimu nešlo topení a chodili jsme ve třídě v bundě... spíš respect panu profesorovi, že se nebál udělat, co je správné!


Nepřihlášený uživatel

#22 Re:

2013-07-02 18:39

#18: -

To myslíš vážně? :-D Když byl Svoboda zástupcem, neodpadávalo nám tolik hodin. Kdyby jsi byl na facebooku, věděl by jsi, že ho tam podpořila minimálně stovka studentů. Já bych se radši zabýval, né tím, že si profesor píše se studenty smsky, ale že profesor flirtuje s nezletilými dívkami na chodbě, že pane Hronku? Že si jiný kantor dovolí, řvát před studenty a hrubě urážet své kolegy... to je problém!


Nepřihlášený uživatel

#23

2013-07-02 18:59

Radši hnusné hřiště, ale poctivé lidi! Čajkárna opravdu dosáhla úrovně! Všichni víme, že na škole jsou studenti, kteří se nemůžou vyhodit. Učitelé jsou nuceni zavírat oči při absenci sportovců, musí pouštět k maturitě i ty studenty, kteří kteří podle školního řádu nesplnili podmínky. To máme úroveň!!! Na naší škole je možné se dozvědět týden před vysvědčením, že máme předmět navíc o kterém nikdo nevěděl. Nebo pár dní před uzavřením známek vám naskočí ze španělštiny na internetu, že propadáte. Opravdu, na naší škole je nejlepší systém a kvalita.. :-D :-D :-D

Nepřihlášený uživatel

#24 ad stížnost na inspekci

2013-07-02 19:07

Naši taky zvažovali stížnost na inspekci, když k nám do třídy vtrhl jeden nejmenovaný profesor TV a němčiny a VYHROŽOVAL nám, že se nedostaneme k maturitě, protože se nás přihlásilo málo na cyklistický kurz. A ticho po pěšině. Tohleto se překryje. Stejně jako ty jeho uslintaný kecy vůči holkám. Svobodovi vyčítají několik smesek klukům - z toho plyne, že kluci jsou chráněný. A proč nikomu nevadí jak  Hronek veřejně dělá do  holek a když se ohradíme, jsme "Mařenky", a musíme poslouchat, že on už je takovej, ať neblbneme! Nás se nezastane nikdo?


Nepřihlášený uživatel

#25 25

2013-07-02 21:02

Vyloženě se s ním většina holek baví nedobrovolně no... Budete z něho dělat úchyla protože není arogantní debil? To že Svoboda chodí se studentkama na kafíčko je v pořádku ale konverzace s Hronkem na chodbě je špatná a on je slizoun? proberte se..