Hmotná a Trestní odpovědnost politiků a úřeníků v ČR

Ivo

#1 Odpovědnost

2013-09-07 06:31

My občané tohoto státu neseme odpovědnost ihned po narození a za vše co se hodí našim mecenášům při vytváření zákonů. Nějak se ale úmyslně zapomíná na ty, kteří se dostanou k moci. Zjednodušeně řečeno občan, který tuto zodpovědnost měl, tak se jí velmi rychle zbavil po nástupu k moci a to nejlépe až do své smrti. Nechceme přeci aby to tak bylo neustále, zamysleme se dříve než začneme myslet a vyvíjejme neustálý tlak na ty které si budeme volit aby změnili zákony a tím i své myšlení ihned po nástupu k moci. Nechceme aby ti které volíme nastupovali ihned do funkcí s myšlenkou vlastního obohacení, Pomozme jim přeci !, když to nedokážou sami.


Nepřihlášený uživatel

#2

2013-09-07 18:02

Řešit odpovědnost uměli už naši předci.Stačilo by je "ODPOVĚDNĚ" oprášit, co říkáte? V době Karla IV roku 1356 nastavili pravidla vztahů ve společnosti takto:

..stanoveno právem, aby kdokoli z pánů šlechticů, vladyků nebo měšťanů, nebo kterékoli osoby laické, ať je kteréhokoli stavu nebo vynikajícího postavení, která by byla pro zločin krádeže, lapkovství nebo loupeže obžalována a nemohla se z tohoto zločinu ve lhůtě jí stanovené podle zemského práva ospravedlniti, anebo jestliže byly její přečiny obecně známé a veřejné, aby potom ta osoba navěky bezectná a beze všeho práva a nebyla připuštěna k žádným úkonům právním nebo čestným.
A onen člověk, kdyby mu bylo dáno vrácení cti nebo náprava z milosti královské a neutrpí ze shovívavosti panovníkovy časnou smrt, kterou za své špatnosti zaslouží – odškodní majetkově ty, kterým způsobil škody a i když všechno nahradí – přesto však ať zůstane bezectným a bez práva a úcty, po celou dobu svého života…

Nepřihlášený uživatel

#3

2013-09-13 15:20

Pravda, politici jsou naprosto nedotknutelní. Kde jsou peníze, které chybí ve státním rozpočtu? Zkuste se pozeptat na politické scéně, třeba dostanete odpověď...

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-10-16 13:40

V současné době za stavu tohoto státu je více než nutné volat k odpovědnosti za škody způsobené vládnoucími činiteli současnými i minulými. Jedná se především o hmotnou odpovědnost korupčním jednáním, neoprávněným pobíráním platu za neuspokojivé výsledky práce v průběhu posledních 10let a tudíž s ohledem na minimální mzdu daném čase, vrácení tohoto platu zpět do státního rozpočtu. Majetek získaný z protiprávního jednání odebrat, příbuzné takovýchto subjektů zažádat o prokázání původu majetku....kupní smlouvy,dědictví,půjčky...atd. trestní odpovědnost nás poctivě pracujícím nedělá těžkou hlavu, věříme v nezávislý a spravedlivý soud. Nás všechny zajímá především to, kam mizí peníze ze státního rozpočtu, jak to, že TV supluje stát a pořádá sbírky na nemocné děti, zoufalé staříky, kteří nemají na jídlo, apod. Česko už nebude nikdy místem důstojného žití???

Nepřihlášený uživatel

#5

2013-10-17 11:05

zákony MUSÍ platit pro všechny, bez vyjímky!
Eda22

#6 Hmotná a trestní odpovědnost voličů

2014-08-24 08:14

Pak ovšem zrušme tajné volby. Každý volič musí být za politika, kterého volil, odpovědný a nést s ním trestní i hmotnou odpovědnost.


Nepřihlášený uživatel

#7

2014-08-24 11:32

Každý má zodpovědnost za svá rozhodnutí, proto nevidím důvod proč by politici měly být něco extra.
Fonda

#8 Petice???

2014-08-24 12:20

Jsem pro hmotnou a trestní odpovědnost našich politiků...Stoprocentně!!! Ale rozum mi nedovolí se podepsat pod tento text, protože mi to přijde jako snůška náhlých myšlenek autora a pouhé vysvětlování pojmů. Úplně zde chybí požadavek a popis toho, čeho chce autor dosáhnout a návrh JAK toho dosáhnout. Takže z mého pohledu je to tlachání o ničem


Nepřihlášený uživatel

#9 A přečetl jsi si nadpis? :)

2014-08-24 16:44


Nepřihlášený uživatel

#10 Re: Petice???

2014-09-16 07:26

#8: Fonda - Petice??? 

 No a pro takové tupouny tato petice vysvětluje základní pojmy. Jenomže u vás je to beznadějný případ :)

Karel

#11 Re:

2022-11-22 20:08

#2: -  

 Je to hezke precist, jak to kdysi resili. Bohuzel v te dobe panovaly uplne dia metralni pomery a bohuzel se toho dosti zne uzivalo.